2250 WoCh

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

2250 WoCh

Post autor: thurion »

jak mi sie znudza demony to mam zamiar troche pograc czyms takim, ciekaw jestem czy ma to jakas szanse na turnieju... z demonami, vc czy de mysle ze ma :) a to chyba jest najistotniejsze...
w zero jedynkową armie pod tytulem: wylosuje i skutecznie rzuce infernala tudziez wysadze komus maga lorda z miscasta nie mam zamiaru wchodzic, nie kazdy ma maga lorda i nie zawsze ma sie infernala, a wtedy sie obsysa :)
1 Exalted Chaos Sorcerer @ 394 Pts
No Mark; Magic Level 4; Chaos Armour; Barding
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Power Familiar [25]

1 Barded Chaos Steed @ [0] Pts

1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 206 Pts
Mark of Nurgle; General; Magic Level 2; Lore of Nurgle; Chaos Armour;
Barding
Infernal Puppet [35]
Enchanted shield [15]

1 Barded Chaos Steed @ [0] Pts

1 Exalted Chaos Champion of Tzeentch @ 235 Pts
Mark of Tzeentch; Shield; Battle Standard
Biting Blade [5]
The Bronze Armour of Zhrakk [15]
Golden Eye of Tzeentch [25]
BloodCurdling Roar [20]

1 Disc of Tzeentch @ [0] Pts

1 * Exalted Chaos Champion of Slaanesh @ 174 Pts
Mark of Slaanesh; Flail; Chaos Armour; Shield
Book of Secrets [25]

1 Steed of Slaanesh @ [0] Pts

10 Marauders of Slaanesh @ 50 Pts
Mark of Slaanesh

Mark of Slaanesh

Mark of Slaanesh

5 Chaos Warhounds @ 30 Pts

5 Chaos Knights @ 200 Pts
Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield

1 Cannon @ 85 Pts

1 Cannon @ 85 Pts

Casting Pool: 10

Dispel Pool: 5

Models in Army: 82

Total Army Cost: 2249

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Nie podoba mi sie ten exalted slanesha. W sensie ze nie jest potrzebny w tej rozpie. 6 dd jest wazne ale chyba wolalbym zamiast niego dac maruderow konnych, lub tez zwiekszyc liczebnosc maruderow na pieszo, np zrobic 2 jednostki po 20. Ba nawet 3 da sie zrobic, i zostana punkty na muzyków itp.

jak cos zagrasz to napisz jak CI poszlo (z de albo demonami)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

"najci" bez marków??
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

book of secrets nie daje DD :), jakby dawal DD to bym sie nad jego wzieciem nawet nie zastanawial :P
zamysl byl taki ze chcialem aby kazdy heros mogl robic cos poza klepaniem :)
bsb daje przerzut i krzyczy
a ten typ moze rzucac dosc mobilny pocisk, myslalem tez na rod of torment ale to dodaktowe 20 pkt ktoryh nie mam :)
jak uznam ze sie nie przydaje to dorzuce mu po prostu slomke
a po co jest sam typ? no jak to po co :) pojedynczy szarzujacy na 20 cali koles z 4A z S7 zawsze sie przydaje ;) (sklada furie, przetrzymuje a moze i nawet z raz lamie psy, ma 20 calowa szarze z oddzialu na maszynki i strzelaczy DE)

a rycerze tak, bez markow, fajnie by bylo dac im MoS i muzykow, ale to jest 80 pkt, czyli 2,66 oddzialu psow, panike przerzucaja, feara sieja... powinno dac rade :mrgreen:

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

thurion pisze:book of secrets nie daje DD
mea culpa, myslalem ze lvl 1 wizard

Ale skoro pchasz go na smieci to pocisk malo razy wyczarujesz. Som lepszym rozwiazaniem.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

może wygenerujesz punkty na bramę albo przynajmniej spell familiara , bo cienko widzę twoje czarowanie
w walce też se nie powalczysz gołymi 5 rycerzy są po prostu słabi, może jakaś reorganizacja z 4 zrób 3
nie bawił bym się tęczowym herosem lepszy będzie drugi slaneshowy, można go przynajmniej schować do tych 5 rycerzy , a nie narażać 200pkt

rozpiska tak samo plewna jak inne opierające się na dwóch Hellenkach :wink: próbuj dalej i daj znac jak ci tym idzie

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

RAFIX pisze: może wygenerujesz punkty na bramę albo przynajmniej spell familiara , bo cienko widzę twoje czarowanie
pitka/kometa/lurker z 4
pocisk no save/lurker z 3
pocisk z shadowa no save/fear na terror/maly pocisk z heavena/przerzuty z 2
singlowanie z nurgla/regenka z 2
mi wystarczy :) o bramie juz sie wypowiedzialem w 1 poscie, jak sie jej nie wylosuje to mag ssie az po kulki... undv jest bardziej uniwersalny, glownie heavenowy
RAFIX pisze:
w walce też se nie powalczysz gołymi 5 rycerzy są po prostu słabi, może jakaś reorganizacja z 4 zrób 3
w tym temacie zawsze mielismy inna filozofie ;) ja 6stek za 300 pkt + 100 za sztandar nie uznaje
RAFIX pisze:
nie bawił bym się tęczowym herosem lepszy będzie drugi slaneshowy, można go przynajmniej schować do tych 5 rycerzy , a nie narażać 200pkt
mi sie zawsze sprawdzal, jest przekozacki
RAFIX pisze:
rozpiska tak samo plewna jak inne opierające się na dwóch Hellenkach :wink: próbuj dalej i daj znac jak ci tym idzie
niestety kazda rozpa WoCh bedzie tak samo plewna i 0-1 dynkowa... taka smutna prawda
szlo to mi bedzie tym najwczesniej za 2 miechy, chociaz do tego czasu pewnei BP+R sie zmieni ze 4 razy ;)
demony poki co mi sie jescze nie znudzily, mega jestem w nie wkrecony :mrgreen:

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

losując 4z6 czy 2z6 nie zawsze będziesz miał to co chcesz dodatkowy czar na dużym gieńku da mu większą możliwość wykazania się
można jeszcze dorzucić mu trzecie oko i tak będziesz musiał widzieć przeciwnika żeby coś rzucić

nie mówiłam żebyś z rycerzy robił potwory za 300pkt na początek może 6 z muzykiem i MoS to jedyne 260 za regon i zostanie jeszcze kilka punktów

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

RAFIX pisze:losując 4z6 czy 2z6 nie zawsze będziesz miał to co chcesz dodatkowy czar na dużym gieńku da mu większą możliwość wykazania się
można jeszcze dorzucić mu trzecie oko i tak będziesz musiał widzieć przeciwnika żeby coś rzucić

nie mówiłam żebyś z rycerzy robił potwory za 300pkt na początek może 6 z muzykiem i MoS to jedyne 260 za regon i zostanie jeszcze kilka punktów
4z6...
z heavena, przydatne jest 5 czarow... mysle ze jest spora szansa na wylosowanie ktoregos ;)
z shadowa, 4 - tutaj jest ryzyko nie wylosowania 2 bardzo przydatnych :)
fire i death, pociski i tak beda...
5 czar jest IMO zbedny, wole kostke
trzecie oko owszem fajowe, ale 25 pkt :roll:
rycerzy jeszcze rozwaze, faktycznie 3x260 jest sensowne, i bylyby pkt na trzecie oko

najfajniejsze jest to ze cala taka armia by mnie kosztowala jakies 500zl :) sam plastik, to co uwielbiam, do tego jakies nie duzo platne malowanie na srednim poziomie do pogrania i wychodzi calkiem normalna suma, ktora pozyskam sprzedajac kilka rzeczy ze starej armii...ale to melodia jesieni :D

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

a uwzględniłeś lipcowa podwyżkę cen :mrgreen:

Awatar użytkownika
Hanabishi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Hanabishi »

Dwa Pytania od n00ba :)

Co to za cannon za 85 punktow? To z DoW?

Nie boisz sie tak bez markow dawac knightow? Bez blasted banner lub marka tzeentcha mozna latwo to to wystrzelac tak przynajmniej mi sie wydaje.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Działa z dogsów. Wszystkiego wystrzelać się nie da a najci jak już dojdą do walki to nie ma przebacz... Ja tak nie gram ale ja nie wygrywam turniejów...

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

tak sobie myślę ze lepsze od książki był by kostur tortury

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

tym cannonom to nie wróżę wielkiej zywotności, latacze sie nimi zajmą...a z k3 ranami, tak mają ich liczba zą wirtualnym straszakiem - działa to daja rade w ilosci 3+ i z k6 ranami, albo w połączeniu z dużą ilościa innej artyleri jak u krasi...

Piatki rycerzy bez niczego mogą miec problemy - odstrzelą Ci jednego dwóch i masz problem - chyba dlatego zawsze nosza banerki i trabki, tudzież marki nurgla.

Nie masz ani jednych konnych marud! To dla mnie jakas masakra ;) Ja zaczynam każda rozpę od 2 oddzialów i zaraz dodaje trzeci - zajedobry fast, trąbka i marka slanesza i starczy.

Ogólnie koncepcja fajna - chaos z dużą ilością oddziałów :) Na pewno bedzie się świetnie sprawdzał w walce manewrowej... Pytanie czy odchudzanie wszystkiego co sie da ze wszystkiego co zbedne nie wyjdzie na minus; i czy np. nie okaże się że magia za słabo sie nie przebija. Sam kombinuję mortali na DMP (o ile Khorne spowoduje że tak składy są poustawiane), koncepcja nieco inna, ale prawda jest taka że i tak mamy przejebane jesli chodzi o słabośc armii i nie da sie zlozyc nic uniwersalnie zajebistego :/
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
The Miz
Chuck Norris

Post autor: The Miz »

A za te dwa cannony nie lepiej powiększyć knightów czy dać jakieś przydatne przedmioty? Te działa nie są mega jakieś zdarzy się że wybuchnie czy coś ja ich nie widzę. Chociaż ja się nie znam na battlu tak jak ty ;)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

cannony sa do straszenia
a ta rozpa jednak ssie :mrgreen:

pzdr

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

thurion pisze:cannony sa do straszenia
a ta rozpa jednak ssie :mrgreen:

pzdr
oO
no to jak mozesz to napisz jak Ci bitwy poszły;]

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Aldean pisze: no to jak mozesz to napisz jak Ci bitwy poszły;]
bitwa, remisowo
to co mnie dobiło to styl gry ta armia...
cóz, szukam dalej inspiracji :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

smok

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Gogol pisze:smok
a na nim lord sorceror