Vermin lord

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
GreatJester
Chuck Norris

Vermin lord

Post autor: GreatJester »

Czy jest opłacalny?

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

A można w ogóle go brać?
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Mr. Hyde »

4 levelowy masakrator opłacalny nielegalny, nie klimatyczny (nie można grać) :) (jeszcze tylko małpy na kółkach brakuje). Można jeśli grasz 4fun

GreatJester
Chuck Norris

Czemu nie klimatyczny? IMO bardzo( poniewrz uważam Rogatego szczura za jedną z potęg chaosu[ nie z 4, tylko gdzieś tak pomiędzy 4,a malaem])

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Jak nie klimatyczny, to że usunęli go w 6ed nic nie znaczy! Zajmuje 2 sloty, jest drogi i miękki. Nadaje się do gry z przeciwnikami którzy nie mają nic z cięższego strzelania, wiec z demonami, VC czy WoCh daje radę, chociaż szału nie robi. Ale jak wpada w jakąś kawalerię to aż miło rzucać kostkami :P
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

Mi za bardzo wielki super demon nie pasi w super słabych i bojaźliwych skavenach a tak to figurka nawet mi się podoba

GreatJester
Chuck Norris

Bo to wcielenie rogatego, który się zaopiekował skavenami, a więc jego demon robi to samo :P

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Hobbit pisze:Jak nie klimatyczny, to że usunęli go w 6ed nic nie znaczy! Zajmuje 2 sloty, jest drogi i miękki. Nadaje się do gry z przeciwnikami którzy nie mają nic z cięższego strzelania, wiec z demonami, VC czy WoCh daje radę, chociaż szału nie robi. Ale jak wpada w jakąś kawalerię to aż miło rzucać kostkami :P

slot lord, hero, special i rare ^^

mam figureczkę i czasem nią grywam- gdyby nie koszt 650 punktów, to byłby naprawdę zajebistą zabawką ;)

Uważam, ze bylaby to idealna kontra dla nowych skavenów, ale w koszcie punktowym porównywalnym do greater daemonów ;)

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Rogaty szczur to Bóg Chaosu na poziomie Hashuta czyli słąby niż 4 główne potęgi ;)

GreatJester
Chuck Norris

Wiem, ale IMO tylko troszkę słabszy. Bo, siła boga w pewnym stopniu zależy od ilości jego wyznawców. A który bóg ma tyle wyznawców co ja :D ?

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

Czyli to Ty jesteś Rogaty .... Kłaniam się niziutko :D Miej moje szczurki w opiece!
Ma racje, pewnie żaden z 4 Mrocznych Bogów nie ma tylu wyznawców co Rogaty.
Co prawda dużo szczurów wyznaje też na przykład Nurgla.

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

Skoro jesteś rogatym szczurem to mianuj mnie na vermin lorda( wtedy na pewno będę grał tą figurką :) )

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Co do kultów innych bogów to :
Księga Szczura pisze: Wszystkie Skaveny wyznają Rogatego Szczura. Całe Podziemne Imperium go uznaje. Odizolowane Klany mogą wyznawać innych Bogów Chaosu, zazwyczaj Nurgle lub Tzeentch. Wyznawanie Khorne'a lub Slaanesh'a jest raczej nie spotykane. Można czasami spotkać małe bandy Klanowego służące w bandach Chaosu, pod dowództwem Orędownika Chaosu.

Kilka Klanów i niewielu spośród Klanu Eshin wyznaje Khaine'a. Wszystkie te odchylenia od wyznawania Rogatego Szczura są uznawane przez Radę Trzynastu jako Herezje. Wszyscy którzy oddają cześć innemu bogu, i zostają odkryci są poddawani oczyszczeniu i re-indoktrynacji kultu Rogatego Szczura.
Point two, nie można zostać mianowanym Verminlordem. Można co najwyżej takowego przyzwać (co zwykle kończy się śmiercią Seera który to zrobił)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

Ty heretyku czy rogaty szczur nie jest wszechmocny :)

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Milcz niewolniku gdy do mnie mówisz...

GreatJester
Chuck Norris

Ciszej ścierwa, bo was w swej paszczy pomłucę.
A pestyli czczą mnie w mojej esencji- wszak jestem panem rozkładu. A teraz raz raz do świątyni, głody jestem :twisted:
Interesują mnie bitzy( wszystko) od ghouli, szkieli i zombiaków :D Z lizaków troche saurusów i skinków( mają iść do konwersji)

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Pamietam ze kiedys czytalem we fluffie Warhammera, ale Rogaty Szczur jest jednym z wielkich bogow chaosu, tylko sie na nich wypial dawno temu. Bynajmniej nie znaczy to ze jest od nich slabszy..

Awatar użytkownika
Cerb
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Post autor: Cerb »

A tak z innej beczki - na jakiej podstawce jest Vermin Lord ?? bo nie wiem na co go przykleic.

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Ostatnio był na 40x40

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ale wtedy smoki itp. tez byly na 40x40 ;)

ODPOWIEDZ