Porcja nudnej BRETONII
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
a zdradzisz dead jak doczepiałeś przednie częście bardingu ? masz jakieś WIPy może? na pewno widze ze są do części od zwykłych realmów ale ciekawie mnie ich złaczęnie i tak zgrabne zlanie ich.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
o kur.... to jest coś zaje.... ile ci zajeło malowanie jednego z nich:P???są przegienialni:P
Hehe - zobacze na turnieju jakies takie pegazy to bedzie to jawny plagiat - pamietajcie kto zapoczatkowal ere bardingow na prezdzie :p (moze wczesniej ktos na ten pomysl wpadl ale nie widzialem takich prac ). No bierzesz odcinasz ten prezdni kropierz od rilmowego konika najpierw sklejasz go na propelke - jak zle pasuje to przycinasz nogi pegaza. Potem bierzemy green i ladnie zaokraglamy wszystko. Dodajemy 2 prezdnie pasy z tarczami z GSu aby zrobic gladka linie pomiedzy bardingiem a nogami pegaza potem wklejam tarcze na srodek ta duza aby zamaskowac laczenia i ot cala filozofiaJagal pisze:a zdradzisz dead jak doczepiałeś przednie częście bardingu ? masz jakieś WIPy może? na pewno widze ze są do części od zwykłych realmów ale ciekawie mnie ich złaczęnie i tak zgrabne zlanie ich.
Fotek nie posiadam niestety (jakos nigdy nie pomyslalem ze moga sie przydac ja juz zrobilem 3 takie bardingi i z bardingu na barding szybciej sprawniej i przyjemniej mi idzie cala robota
BTW w sumie wrzucilem fotki a potem na fotkach zobaczylem jak wiele jest mankamentow - przed wyslaniem do CofC wzialem pare doribiazgow dodalem i kilka rezczy poprawilem za jakis tygiel beda pro fotki ukazujace to co zrobilem .
PS przesadzilem z wilkoscia obydwu banerow a w szczegolnosci z tym byczokraciastym i po prostu z braku checi oraz odpowiedniego pedzla niestety zrobilem troche wiejska robote teraz wyglada to troche lagodniej delikatniej i ciekaiwej
@ Romek ocb z ta tlusta farba - gruba a i owszem miejscami jest ale tlusta ?? yyy chyba zlego slowa uzylem
@Artek jakies max 15h razem z konwersja ogolem jakies 4dni na obydwie figsy (konny i pedziowy) razem ze schnieciem GSu i innych badziewi - to jest najgorsze ... bo czesto trezba poczekac 2-3 godziny az klej masa i inne takie sie utrwali aby moc dalej mazac -na obydwie jakies 20+ roboczogodzin ale mniej jak 25.
Qrde jeszcze max 1 pegaz mnie czeka z serii bardingowych i potem chyba juz tylko dla siebie - a moze i nie po pomalowaniu tylu pegazow troche nudne sie one staly no i ich cena podskoczyla do 50 pln wiec moze na ebayu ich wartosc tez wzrosnie. Ale dla mnie na jakis czas bedzie to zamkniety temat.
Jesli sa jeszcze jakies pytania czy sugestie z checia odpowiem na nie (za jakis czas moze tez bedzie jakis WIP krok po kroku jak robie kolejnego kraciastego bardingowego mistrza tym razem bedzie to lordzik bretonski tak na 80%. pozdro
oj tam od razu plagiat tam 4 pegaziki chyba Cię tak nie ubodą całe szczęście bardingi mam bo zakupiłem 5 nowoedycyjnych kolesi i akurat 2 konie nadają się tylko praktycznie do bardingów to jak będe mogł siępobabrać z nimi czy nie pozwolisz:>?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
chodzi o te placki grubej farby np na kratkach sztandarowych, o te kreski grube białe na "NMM'ie". tak to sobie nazywam:tłuste bo wyglada jak malowane pastelami(takie zalepione). Pomimo ostrej krytyki no offence OC i zgadzam się zupełnie z oceną Ani i Mahonia z innego forum(ty dobrze wiesz z jakiego )dead pisze:Jagal pisze: @ Romek ocb z ta tlusta farba - gruba a i owszem miejscami jest ale tlusta ?? yyy chyba zlego slowa uzylem
Spoko rob te pedzie jesli chcesz tylko wiadome bedzie komu zawdzieczacie takie pole do popisu jesli idzie o konwersje (ciekawe czy za rok na turniejach beda juz cale stada tak zrobionych pedzikow ) - kiedys bardzo dlugo myslalem nad tym jak w swojej armi (ktorej nie zrobilem w koncu ale jest caly czas w planach do robienia) zrobic konwersje na pegazach i wlasnie dzieki bardingom od rilmsow (kupilem 8 rilmiakow a mialem 11 koni ) ten cel osiagnalem - fakt rzezba pegaza jest wtedy malo proporcjonalna ale co to kogo obchodzi (wszystko fajnie sie komponuje i nikt nie bedzie latal z linialkiem i mierzyl proporcje )
Tak romek ja tez sie zgadzam z ich ocena w koncu sie z nimi co jakis czas pisuje ale komercja musi byc kasa potrzebna (kiedys bede musial cos zrobic dla siebie tak ot i poswiecic temu 40godzn aby bylo cacy
Acha co do tych grubych kresek - wiesz proponuje abys zrobil sobie taka plachte (sztandar) to mnie zrozumiesz po 3 pociagnieciu cisnienie juz bierze i wszystko robi sie niedokladne :p ale to wiadomo z braku czasu i cierpliwosci :p
A tak swoja droga czy ja ciebie posadzam o jakies wrzuty na moja osobe - nie ! ciesze sie ze sa jakies slowa krytyki bo bez nich swiat bylby taki dziwny kazdy by obrastal w piorka i by bylo nie za ciekawie bo kazdy by malowal wg ogolnej opini idealnie :d i nikt nie dazylby do samodoskonalenia
tyle pozdro
Tak romek ja tez sie zgadzam z ich ocena w koncu sie z nimi co jakis czas pisuje ale komercja musi byc kasa potrzebna (kiedys bede musial cos zrobic dla siebie tak ot i poswiecic temu 40godzn aby bylo cacy
Acha co do tych grubych kresek - wiesz proponuje abys zrobil sobie taka plachte (sztandar) to mnie zrozumiesz po 3 pociagnieciu cisnienie juz bierze i wszystko robi sie niedokladne :p ale to wiadomo z braku czasu i cierpliwosci :p
A tak swoja droga czy ja ciebie posadzam o jakies wrzuty na moja osobe - nie ! ciesze sie ze sa jakies slowa krytyki bo bez nich swiat bylby taki dziwny kazdy by obrastal w piorka i by bylo nie za ciekawie bo kazdy by malowal wg ogolnej opini idealnie :d i nikt nie dazylby do samodoskonalenia
tyle pozdro
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
niektórzy za cos takiego mieszają mnie z błotem, więc lepiej uważać potem ktoś wchodzi do 8 stronnicowego tematu patrzy, że ktos napisał że obrażam kogoś (chociaż jest to tylko opinia innej osoby) i zaczyna po mnie jechać.
kiedys też próbowałem zrobić takie duże płachty.........próbowałem
z komercją też cię rozumiem u mnie jest podobnie. dzięki temu ciagle wzbogacam swój warsztat żeby w końcu na jubileusz mojego malowania odpicować figsa na jakiś konkurs malarski. niestety cały czas muszę liczyc na automotywację, gdyż moje prace są jechane za wszystko bez względu na jakość podczas gdy gorsze są chwalone.
to tyle ode mnei pozdro
z komercją też cię rozumiem u mnie jest podobnie. dzięki temu ciagle wzbogacam swój warsztat żeby w końcu na jubileusz mojego malowania odpicować figsa na jakiś konkurs malarski. niestety cały czas muszę liczyc na automotywację, gdyż moje prace są jechane za wszystko bez względu na jakość podczas gdy gorsze są chwalone.
to tyle ode mnei pozdro
Oj Romek, przestań się użalać nad sobą a pomaluj jakąś figurkę tak żebyś nie musiał kombinować z rozmiarem zdjęcia albo tłumaczyc się że to tylko na e-bayRoman Lord of the Druchii pisze:niektórzy za cos takiego mieszają mnie z błotem, więc lepiej uważać potem ktoś wchodzi do 8 stronnicowego tematu patrzy, że ktos napisał że obrażam kogoś (chociaż jest to tylko opinia innej osoby) i zaczyna po mnie jechać.
to tyle ode mnei pozdro
Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.
Nie przesadzaj Troyan. Na fotkach rozmiaru 10x10 też wszystko widać.... Musisz się bardziej starać ;);)Troyan pisze:Oj Romek, przestań się użalać nad sobą a pomaluj jakąś figurkę tak żebyś nie musiał kombinować z rozmiarem zdjęcia albo tłumaczyc się że to tylko na e-bay
Sliczna figsa i ladne malowanie. To co zwrocilo moja uwage to fakt, ze kolor zolty na kratce zostal wycieniowany znacznie lepiej niz niebieski, a IMHO dobrze wycieniowac zolty to nie taka prosta rzecz. Najjasniejszy odcien niebieskiego chyba jakos tak nie do konca dobrze dobrany, ale i tak wedlug mnie na stole figurka miazdzy, choc na showcase niekoniecznie.
Wiesz bo dobrego wycieniowania zoltego potrezba 3 warstw i jest wzglednie git a do niebieskiego 6 pojechalem na 3 na niebieskim i widac efekt - pomalowalem czysta triada bez zadnych glebszych filozofii wiadomo 5-6 warst wygladziloby wszystko ale popracowalem nad tym i torche stonowalem niebieskie kratki na nowych fotach bedzie wszystko jasne jak to wyglada - niestety prezd wyslanie figsy zapomnialem o blikach na dachowkach i beda troche slabe no szkoda ale a gapiowe sie placi ...
wiem ze to zadna rewelka ale co tam nowe fotki minimalne poprawki ...
Robią wrażenie, to pewne . Nierówna kratka trochę, ale przy tak wielkim sztandarze to musi naprawdę być ciężkie (nie wiem z autopsji, bo nie jestem tak szalony żegy robić kratkę na szmacie podobnej wielkości ). Może jacyś rewelacyjni technicznie nie są, ale robią naprawdę spore wrażenie. Przynajmniej na mnie
ten 1 herb na sztandarze mi sie nie podoba
ale reszta wraz z 2 caly kolesiem mua zajebisci
ale reszta wraz z 2 caly kolesiem mua zajebisci