Unnamed2250 Pts - Empire Army
1 General of the Empire @ 231 Pts
General; lance; Pegasus
Laurels of Victory [55]
Armour of Meteoric Iron [25]
Sigil of Sigmar [15]
1 Pegasus @ [50] Pts
1 Battle Wizard @ 115 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Battle Wizard @ 115 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
25 Swordsmen @ 275 Pts
Standard; Musician
1 Duellist @ [10] Pts
5 Detachment - Archer @ [40] Pts
9 Detachment - Swordsmen @ [54] Pts
25 Swordsmen @ 275 Pts
Standard; Musician
1 Duellist @ [10] Pts
5 Detachment - Archer @ [40] Pts
Light Armour; Shield
25 Swordsmen @ 275 Pts
Standard; Musician
1 Duellist @ [10] Pts
5 Detachment - Archer @ [40] Pt
1 Great Cannon @ 100 Pts
1 Great Cannon @ 100 Pts
5 Knightly Orders @ 123 Pts
Musician;
Musician;
10 Crossbowmen @ 80 Pts
1 Captain @ 197 Pts
Barding; Full Plate Armor; Battle Standard; Warhorse
Imperial Banner [100]
1 Warhorse @ [0] Pts
4 Pistoliers @ 114 Pts
Musician;
1 Outrider @ [17] Pts
Repeater Pistol
Musician
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 163
Total Army Cost: 2246
Podstawą armi są 3 wielkie kloce piechoty z detkami wspierane przez KO. BSB i generał kitrają się za nimi zapewniając LD9 z przerzutem. Cannony straszą hydry i smoki a pistoliersi przeszkadzają. Nie ma to siły przebica 2 czołgów + altara ale nadrabia klimatem i nie wywołuje we wrogu uczucia Deja Vu
hordowe Imperium bez czołgów i altara
hordowe Imperium bez czołgów i altara
Ostatnio zmieniony 18 lip 2009, o 12:33 przez gotih, łącznie zmieniany 1 raz.
Wyedytuj rozpiskę, bo jest strasznie nieczytelna, wiemy np., że KO mają konie, barding i całą resztę sprzętu.
Sama rozpiska jest jak dla mnie ciekawa, sam kiedyś czymś takim grywałem. Jeśli to na turniej, to nie nastawiaj się na wygraną, niestety w realiach turniejowych jest to armia pozbawiona zazwyczaj szans (chyba że trafisz na takiego samego klimaciarza jak Ty).
Mała sprawa, generał nie ma nawet lancy, w takim wydaniu laury są mu zupełnie niepotrzebne (chyba że przeoczyłeś lancę a miała tam być).
Sama rozpiska jest jak dla mnie ciekawa, sam kiedyś czymś takim grywałem. Jeśli to na turniej, to nie nastawiaj się na wygraną, niestety w realiach turniejowych jest to armia pozbawiona zazwyczaj szans (chyba że trafisz na takiego samego klimaciarza jak Ty).
Mała sprawa, generał nie ma nawet lancy, w takim wydaniu laury są mu zupełnie niepotrzebne (chyba że przeoczyłeś lancę a miała tam być).
poprawione
masz racje choć w dzisiejszych realiach standard równierz nie zapewnia równej walki na turniejachMyth pisze:Sama rozpiska jest jak dla mnie ciekawa, sam kiedyś czymś takim grywałem. Jeśli to na turniej, to nie nastawiaj się na wygraną, niestety w realiach turniejowych jest to armia pozbawiona zazwyczaj szans (chyba że trafisz na takiego samego klimaciarza jak Ty).