Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego
Dokładnie... Ja ich wystawiam często tuż za oddziałem długobrodych, bo często nie przeżywają szarży orkowego rydwanu na przykład... :p
- Bananovitch
- Chuck Norris
Ale 4 ruchu to mają długonodzi ludzie. Jakkolwiek przydałaby się możliwość dodatkowego ruchu np. w fazie strzelania albo magii (niedużo-nawet ten jeden cal na turę już by coś dawał).
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Powinni mieć 4M i być skirmishem, bo to chore bydlaki imo.
O tak skirmish im się należy Nigdy nie wybaczę GW że zabójcy nie mają tej formacji Gdyby go mieli to hasaliby po lasach, bagnach i polowali na bestie, a nie czekali aż ktoś łaskawie ich zaszarżuje Może w 8 edycji
ps. ale 4 ruchu zostawmy ludzikom...
ps. ale 4 ruchu zostawmy ludzikom...
- Bananovitch
- Chuck Norris
Mnie bardziej śmieszy że rangersi nie maja skirmisza
- Bananovitch
- Chuck Norris
Zwiadowcy mają być tak mobilni, żeby podejść do wroga i nie dać się zobaczyć.Tak? No to spróbuj nie zobaczyć wielkiego kloca wymachujących na lewo i prawo dwurakami krasnali Dlaczego wszystkie jednostki skautujące w battlu mają sirmish, tylko krasnoludzcy rangerzy nie?
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Jedyny sposób, żeby ich poprawić to
- dać im tego cholernego skirmish'a
- oddział powinien być od 5+ modeli
- nie być ulepszeniem od innych corowych jednostek tylko pełnoprawną samodzielną jednostką
- w opcjach uzbrojenia powinny być gw i kusza jako opcjonalne a nie z góry narzucone
Ale co GW w swej nieskończonej mądrości zrobi z nimi i zabójcami to nikt nie wie. Pewno nawet GW nie wie.
- dać im tego cholernego skirmish'a
- oddział powinien być od 5+ modeli
- nie być ulepszeniem od innych corowych jednostek tylko pełnoprawną samodzielną jednostką
- w opcjach uzbrojenia powinny być gw i kusza jako opcjonalne a nie z góry narzucone
Ale co GW w swej nieskończonej mądrości zrobi z nimi i zabójcami to nikt nie wie. Pewno nawet GW nie wie.
Gw mogłoby dać zwiadowcom specjalną zasadę, która pozwalałaby im chodzić bez kar do ruchu po każdym trudnym terenie (wszak to górale więc po stromych zboczach, lasach, terenach podmokłych mogli by chodzić bez kar do ruchu) Wtedy nie musieli by być w skirmishu (zwiadowcy nadal byliby z nich kiepscy, ale spełnialiby rolę swoistych komandosów do zadań specjalnych)
Ostatnio zmieniony 19 lip 2009, o 18:38 przez Dźwiedź, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Czytałeś kiedykolwiek o komandosach walczących w zwartych formacjach? Bo ja jakoś nie.
Skirmish jest dla nich najlepszym rozwiązaniem chociażby z powodu -1 przy strzelaniu do nich.
Skirmish jest dla nich najlepszym rozwiązaniem chociażby z powodu -1 przy strzelaniu do nich.
Dlatego też napisałem: "komandosów", a nie komandosów Cudzysłów znalazł się tam nieprzypadkowo...
ps. W sumie po sprawdzeniu w Internecie, antyfrazę czy też ironię powinno się zapisywać kursywą, wytłuszczeniem lub wielkimi literami, a nie cudzysłowem… Więc faktycznie mogłem zostać źle zrozumiany… (zawsze byłem słaby z polskiego)
pps. stosowny zapis już zmieniłem
ps. W sumie po sprawdzeniu w Internecie, antyfrazę czy też ironię powinno się zapisywać kursywą, wytłuszczeniem lub wielkimi literami, a nie cudzysłowem… Więc faktycznie mogłem zostać źle zrozumiany… (zawsze byłem słaby z polskiego)
pps. stosowny zapis już zmieniłem
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Dźwiedź --> he spoks
DawiZharr --> no ba, wiadomo, że lepsze ale trzeba by się liczyć ze zwiększonym kosztem kurdupli a oni i tak są drodzy. Mi osobiście by skirmish wystarczył (oni i tak nie mają wygrywać potyczek z wrogiem a raczej przetrzymać go, ewentualnie wspomóc już walczących kumpli)
DawiZharr --> no ba, wiadomo, że lepsze ale trzeba by się liczyć ze zwiększonym kosztem kurdupli a oni i tak są drodzy. Mi osobiście by skirmish wystarczył (oni i tak nie mają wygrywać potyczek z wrogiem a raczej przetrzymać go, ewentualnie wspomóc już walczących kumpli)
DawiZharr pisze:bzdura! najlepsza byłaby zasada raiders od beast herdów, zarówno dla slayerów jak i rangerówGrand Admiral Thrawn pisze:Skirmish jest dla nich najlepszym rozwiązaniem chociażby z powodu -1 przy strzelaniu do nich.
I przy ruchu 3" musieli byśmy mieć zasięg 25%+ oddziału do wroga by zaszarżować? To dopiero była by porażka
przeciez to tylko ze 4-5 modeli w oddziale musi miec zasieg... to nie jest duzo(zawsze mozna ustawiac skirmish model przy modely jak masz problem - wtedy bedzie praktyczie jak normalny klocek z -1 do strzelania do nich )... poza tym szarza skirmishem wyglada tak ze jak zaszarzujesz a tylko 1 model mial zasieg to tylko on sie bije... to dopiero porazka... mimo wszystko na rangerach wolalbym juz normalny klocek zamiast skirmisha
-
- "Nie jestem powergamerem"
rangerzy - normalny klocek
slayersi - skrimish na specialnej zasadzie ze jak jeden doszarżuje to np w 6 calach reszta też dobiega i leje
to by była masakra już 30 slayerów tak latających po stole i dosłownie mordujących co popadnie ^^
slayersi - skrimish na specialnej zasadzie ze jak jeden doszarżuje to np w 6 calach reszta też dobiega i leje
to by była masakra już 30 slayerów tak latających po stole i dosłownie mordujących co popadnie ^^
Podnosząc topór, przeklął przeciwnika i ruszył do ataku .....
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Pomścić Krzywdę Klanu z Karak Vlag .....
KU CHWALE KRASNOLUDZKIEJ POTĘDZE .......
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
-
- "Nie jestem powergamerem"
Czy ja wiem czy przegięcie na armie typu Demons czy VC akurat idealne rozwiązanie
Podnosząc topór, przeklął przeciwnika i ruszył do ataku .....
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Jeden cel .......
Może być ostatni ......