Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
Ja tak samo, robię całość figsa (czyli wszelakie konwersje + podstawka) i zabieram się za malowanie. Jakoś nigdy nie miałem problemu żebym przy malowaniu podstawki zapaprał figsa albo na odwrót.
Da się jakos zabezpieczyć rozrobiony GS przed utwardzeniem? Żeby np na drugi dzien mozna go było użyc.
Raczej słabo.
Proszę Rogatyszczurze tutaj masz coś o glazach : http://chestofcolors.com/cofc-postnuke/ ... =41&page=2 . Na zdrowie ;] . O i mam jeszcze pytanie . Otóż jakie wasche są najlepsze do kolorów Blood Red (ogólnie czerwień) i Shining Gold (złote) , maluję swój chaos w kolorkach Khorna i chcę aby wyszło to jak najlepiej . Pozdrawiam i dziękuję .
- Kamil Kiwi
- "Nie jestem powergamerem"
Badab Black jest miły dla czerwieni. A do złota Devlan Mud.
Czym najlepiej jest usunąć farbę i trawkę elektrostatyczną z podstawek?
For the Witch King!
DE ('10) W/D/L Razem
9/4/7 20
DE ('10) W/D/L Razem
9/4/7 20
Po pierwsze witam na forum.
Szukam jakiegoś prostego i efektownego przepisu na pomalowanie Driad.
Doboru techniki i kolorów dokładnego opisu malowania. W efekcie chciałbym uzyskać schludnie pomalowaną figurkę, bez żadnych rewelacji, jak najprościej, ale estetycznie. Żebym się nie musiał wstydzić jej na stół wystawić.
Dodam jeszcze, że resztę armii mam raczej w ciemnych klimatach i że jestem bardzo przeciętnym malarzem, ale jestem w stanie zaryzykować też coś bardziej skomplikowanego niż przecierka.
Szukam jakiegoś prostego i efektownego przepisu na pomalowanie Driad.
Doboru techniki i kolorów dokładnego opisu malowania. W efekcie chciałbym uzyskać schludnie pomalowaną figurkę, bez żadnych rewelacji, jak najprościej, ale estetycznie. Żebym się nie musiał wstydzić jej na stół wystawić.
Dodam jeszcze, że resztę armii mam raczej w ciemnych klimatach i że jestem bardzo przeciętnym malarzem, ale jestem w stanie zaryzykować też coś bardziej skomplikowanego niż przecierka.
driady proponuję tak:
cały model Graveyard Earth,oczy białe
Brown Ink na całość
suchy pędzel Graveyard Earth,oczy żółta kropeczka
i na koniec,dla rozświetlenia bardzo delikatnie szarą (suchym pędzlem)po twarzy,kolanach i innych odstających częsciach
cały model Graveyard Earth,oczy białe
Brown Ink na całość
suchy pędzel Graveyard Earth,oczy żółta kropeczka
i na koniec,dla rozświetlenia bardzo delikatnie szarą (suchym pędzlem)po twarzy,kolanach i innych odstających częsciach
ogrym flesh może się nie nadać, on jest przede wszystkim przydatny do cieniowania twarzy, ludzkiej skóry.
Zależy od stanu rozpuszczalnika. Co jakiś czas możesz wyjąć ją i spróbować wyczyścić, imo polecam dot4 , jeśli jest nowy to po kilku godzinach jest czysta figurka.
Zależy od stanu rozpuszczalnika. Co jakiś czas możesz wyjąć ją i spróbować wyczyścić, imo polecam dot4 , jeśli jest nowy to po kilku godzinach jest czysta figurka.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Aż farba się nie rozpuściBelaner7 pisze:Przepraszam że nie chce mi się przeczesywać tematu.
Ile figurka powinna leżeć w słoiku z rospuszczalnikiem?
Zależy od rozpuszczalnika, do farb olejnych lepiej używać benzyny lakowej. Rozpuszcza farbę znacznie szybciej niż inne rozcienczalniki, do akryli Dota4.
Mam pod pędzlem jakiegoś starego, chyba "questowego" krasnala-snajpera... w okularach.
Jak mu maźnąć "przezroczystość z połyskiem" na te szkiełka?
I dwa: klejnoty (w sensie: szlachetne kamienie i świecidełka). Jak to cholerstwo malować, zeby rubin wyglądał jak rubin, a szmaragd jak szmaragd?
pzdr
Jak mu maźnąć "przezroczystość z połyskiem" na te szkiełka?
I dwa: klejnoty (w sensie: szlachetne kamienie i świecidełka). Jak to cholerstwo malować, zeby rubin wyglądał jak rubin, a szmaragd jak szmaragd?
pzdr
Artykul o zaawansowanych klejnotach:
http://www.coolminiornot.com/article/aid/205
Czyli rozjasnienia robisz od dolu i na gorze dodajasz refleks w postaci bialej kropki. Z okularami mozesz sie pobawic w podobny sposob.
http://www.coolminiornot.com/article/aid/205
Czyli rozjasnienia robisz od dolu i na gorze dodajasz refleks w postaci bialej kropki. Z okularami mozesz sie pobawic w podobny sposob.