Malowanie Skavenów

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Budda
Chuck Norris

Post autor: Budda »

hmmm, ja swoja tez juz skonczylem malowac.
i dokupilem kolejne kilka tysi...
wlasnie dlubie kociolek :)

edit:
30 monkow, warpfire, 5 guttersow do przodu. do bazyla moze sie wyrobie

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Wiem, że to już totalna nekromancja, ale chyba to lepsze, niż zakładać nowy temat.

Dotarły do mnie pierwsze figurki skavenów, popatrzyłem na nie, pomyślałem ile tego będzie docelowo i od razu padło "bejca". Pytania do was: czy ktoś bejcował swoje szczurki i może się pochwalić efektami pracy? Czy szczurki są dobrą armią do bejcowania? Na moje oko tak, ale lepiej się upewnić. Na co trzeba uważać? Jakiej palety kolorów używaliście przy malowaniu podstawowych kolorów jednostek? Czy da się bejcować elementy czarne (np. płaszcze w klanie Eshin)? A jak wychodzą kolory zielone (np. plague monks, zatrute ostrza gutter runnerów)?

Pozdrawiam szczurzą brać i z góry dziękuję za pomoc :-)

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=820

Tam masz bejcowane szczury fanatyka :) Pewnie jak się do Niego odezwiesz to Ci pomoże.
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

rada
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: rada »

Myth pisze:Wiem, że to już totalna nekromancja, ale chyba to lepsze, niż zakładać nowy temat.

Dotarły do mnie pierwsze figurki skavenów, popatrzyłem na nie, pomyślałem ile tego będzie docelowo i od razu padło "bejca". Pytania do was: czy ktoś bejcował swoje szczurki i może się pochwalić efektami pracy? Czy szczurki są dobrą armią do bejcowania? Na moje oko tak, ale lepiej się upewnić. Na co trzeba uważać? Jakiej palety kolorów używaliście przy malowaniu podstawowych kolorów jednostek? Czy da się bejcować elementy czarne (np. płaszcze w klanie Eshin)? A jak wychodzą kolory zielone (np. plague monks, zatrute ostrza gutter runnerów)?

Pozdrawiam szczurzą brać i z góry dziękuję za pomoc :-)
kilkanaście stron wcześniej w temacie podanym przez Dzoooma (dokładnie strony 10-11) pokazują bejcowany warpfire thrower
Ostatnio zmieniony 23 lip 2009, o 12:18 przez rada, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Varulf
Mudżahedin

Post autor: Varulf »

tu jeszcze moje szczurki
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=740
generalnie Skaveni bardzo nadają się do bejcy, jakby byli do niej stworzeni :) z palety to głównie brązy i zielenie (które najlepiej po bejcy się prezentują, no i do szczurów nadają się doskonale), z czarnym nie miałem do czynienia, sam czarny raczej się nie nadaje, ale może jakiś bardzo ciemny szary, musisz spróbować :)

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Dzięki serdeczne Panowie za podpowiedzi, na pewno z nich skorzystam :-)
A czy fiolet ktoś próbował bejcować? ;-)

Swoją drogą Varulf masz naprawdę ładne figurki tych plague monków, w takie coś właśnie mierzę.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Temat trochę nie ten, ale na jedną pierdołę nie chciałem zakładać nowego ( w razie czego proszę moda o wydzielenie):

Jak zamontować inżyniera na latarkę? Jakbym go nie przyłożył to wydaje się nie pasować, a nie da się ani najpierw przykleić ręki, a później dołożyć reszty ciała, ani zrobić na odwrót...

Już nie wspomnę o innej sprawie: osie machiny są wygięte, jedno przednie koło jest wyżej niż to drugie. W taki przypadku nie pozostaje mi zapewne nic innego jak pod to kółko, które nie dotyka podłoża, wrzucić jakiś kamyk czy inny kopczyk podczas modelowania podstawki?

ODPOWIEDZ