Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Lol, a teraz jak składacie rozpiski to jakich jednostek jest najwięcej?? Bo przynajmnije u mnie najwięcej pts pochłaniają cory, a to dlatego że skaveny mają tanie specjale i rary. A cory u nas naprawdę są zarąbiste przy całej reszcie.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
ANtY nie gra skavami to raz a po drugie u mnie Charaktery a następnie Cory (gram z dzwonem)
u mnie praktycznie podobnie - lord, herosi to najwiekszy punktowy wydatek. reszta to core, spec, rare - podobne punkty.
Ja w sumie na razie gram na dzwonku bo brakuje mi kilku figurek
Nowinki na warseerze jeśli się potwierdzą, będzie naprawdę ciekawie, tylko martwi trochę ten nacisk na magię, coraz jej więcej, hmm zobaczymy co to będzie.
"Greetings, all....
I thought I'd chime in and share a snippet or two of information with you. (while keeping it all sufficiently cryptic so as to avoid getting cut off by my sources, I'm afraid)
- Skaven Magic is getting a big update, 13 spells in total and the highest casting cost of a single spell so far (even greater than Lord Kroak's spell).
-Rat Ogre mount for Skaven Warlord.
-Rat ogres do have frenzy
-A total of 5 different weapon teams
-Clan moulder is getting a big gribbly, sufficiently powerful and interesting.
As a whole, the new book is looking great and goes back to the roots of skaven, in Andy Chambers' 5th edition Skaven. All the original fluff is there, the rules seem balanced and in no way over the top.
(Things that needed fixing were fixed, several new units have been added, interesting rules overall without any proliferation of special abilities for units)
As a closing thought, take this info or leave it. I'm not pulling anyone's leg, just responding to the craving for new skaven rumours.
Harry, Hastings and/or other posters can confirm this or not, in the mean time, enjoy! "
"Greetings, all....
I thought I'd chime in and share a snippet or two of information with you. (while keeping it all sufficiently cryptic so as to avoid getting cut off by my sources, I'm afraid)
- Skaven Magic is getting a big update, 13 spells in total and the highest casting cost of a single spell so far (even greater than Lord Kroak's spell).
-Rat Ogre mount for Skaven Warlord.
-Rat ogres do have frenzy
-A total of 5 different weapon teams
-Clan moulder is getting a big gribbly, sufficiently powerful and interesting.
As a whole, the new book is looking great and goes back to the roots of skaven, in Andy Chambers' 5th edition Skaven. All the original fluff is there, the rules seem balanced and in no way over the top.
(Things that needed fixing were fixed, several new units have been added, interesting rules overall without any proliferation of special abilities for units)
As a closing thought, take this info or leave it. I'm not pulling anyone's leg, just responding to the craving for new skaven rumours.
Harry, Hastings and/or other posters can confirm this or not, in the mean time, enjoy! "
13 zaklęć... Ciekawe jak to rozwiążą, może seer i inżynier będą mieć oddzielne domeny? Gdzieś tam były jeszcze plotki o nieskończonej ilości tokenów, których można zjeść tyle ile się ma T na turę.
I nie wiem, czy frenzy na ratograch rozwiąże ich problemy... Wszystko zależy od ich ceny w punktach.
W każdym razie ten człowiek pisze jakby był bardzo pewny siebie. ciekaw jestem co z tego wyjdzie.
I nie wiem, czy frenzy na ratograch rozwiąże ich problemy... Wszystko zależy od ich ceny w punktach.
W każdym razie ten człowiek pisze jakby był bardzo pewny siebie. ciekaw jestem co z tego wyjdzie.
Czuje tutaj leciutkie przegięcia 13 czarów ... 5 różnych weapon teamów (aż się boje że nie ma nic o jezzails może oni staną się jednym z tych teamów)
Akurat podstawowym mankamentem ogrów jest podatnośc na panikę, a frenzy ten problem rozwiązuje. 13 czarów w lorze, stary fluff? Brzmi interesująco, ale pożyjemy, zobaczymy.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
frenzy na RO jak najbardziej mi pasuje do klimatu tego oddziału! 13 czarów? brzm,i fajnie tylko co to będzie?
no i różnorodność weapon teamów też mi odpowiada i jeśli będzie tak jak piszą że skaveny będą armia zbalansowana to już normalnie nie mogę się doczekać nowego booka
no i różnorodność weapon teamów też mi odpowiada i jeśli będzie tak jak piszą że skaveny będą armia zbalansowana to już normalnie nie mogę się doczekać nowego booka
nie to będzie wyglądać tak Skaven > Deamon
- Bananovitch
- Chuck Norris
Też mam takie dziwne przeczucie, że Skavy będą kolejną wysokopiwną armią (dla tych co nie rozumieją-armia wysokopiwna to taka, podczas której wypito dużo piwa. A jak wiadomo-dużo piwa, lepsze pomysły. I wychodzą potworki w stylu DoCh czy VC)
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Interesujące jest tych 13 czarów, może po prostu zrobią tak jak i zielonych, oni mają małe i duże Waagh.
co do Rat Ogrów, to w sumie usunie ich największą wadę, nie będzie panik i nie przestraszą się byle terrorysty, powinna u nich być jeszcze opcja dołączenia jakiegoś poisona czy cóś.
co do Rat Ogrów, to w sumie usunie ich największą wadę, nie będzie panik i nie przestraszą się byle terrorysty, powinna u nich być jeszcze opcja dołączenia jakiegoś poisona czy cóś.
Drako, nie wierzę, że będą to domeny z rulebooka. Mam nadzieję, że wymyślą dwie odrębne domeny dla inżynierów i dla proroków. Może wreszcie inżynier zajmie się czymś innym na polu bitwy niż tylko miotanie błyskawic? I jeśli faktycznie będą dwie domeny i czar zero, to ciekawe jaki...? Podręcznik przecież opisuje, że skryre również para się magią, chociaż w inny sposób niż prorocy, bo pomija wszelkie rytułały religijne powiązane z kultem rogatego szczura. Domena elektryków powinna być bardziej ukierunkowana na połączenie technologii i wiedzy tajemnej (o tym też obecny podręcznik nadmienia zdaniem czy dwoma).
Ciekaw jeszcze jestem tego zaklęcia o najwyższym dotychczasowym casting value, przecież lord Croak ma czar wychodzący na 20+, który robi 2d6 s4 na wszystkich wrogów w 24 calach. Co by to miało być? Na 25+ plaga wchodząca na wszystkie oddziały wroga na stole? Cokolwiek by to nie było, nie wierzę, że dostanie to zwykły seer, a raczej jakiś bohater specjalny. A i tak nie wyobrażam sobie, żeby próbować coś takiego rzucać, bo ryzyko za duże, a przy obecnych zasadach IF skaveńskich każdy wyśmieje taki czar i powie magiczne słowo "scroll".
Ciekaw jeszcze jestem tego zaklęcia o najwyższym dotychczasowym casting value, przecież lord Croak ma czar wychodzący na 20+, który robi 2d6 s4 na wszystkich wrogów w 24 calach. Co by to miało być? Na 25+ plaga wchodząca na wszystkie oddziały wroga na stole? Cokolwiek by to nie było, nie wierzę, że dostanie to zwykły seer, a raczej jakiś bohater specjalny. A i tak nie wyobrażam sobie, żeby próbować coś takiego rzucać, bo ryzyko za duże, a przy obecnych zasadach IF skaveńskich każdy wyśmieje taki czar i powie magiczne słowo "scroll".
Proste
prorok 6 czarów
inżynier błyskawica
plague priest 2 czary
moulder mag 2 czary
assasin mag 2 czary
wychodzi 13
prorok 6 czarów
inżynier błyskawica
plague priest 2 czary
moulder mag 2 czary
assasin mag 2 czary
wychodzi 13
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
-
- Chuck Norris
Nie mówiąc o tym jak wyglądał by figs... To tak jakby orkowego bossa posadzić na trollu Albo jeszcze lepiej: trolla z warbossem na giguśu, a giguśa na smoku.