Prince Demon
Moderator: JarekK
Prince Demon
Po pierwsze jakie zastosowanie ma on w naszej armii ?
Po drugie jak sobie radzi na 2k pkt i jak spisuje sie w roli maga 1 2 3 czy nawet 4 lv
dobry wybór lorda ?
Po drugie jak sobie radzi na 2k pkt i jak spisuje sie w roli maga 1 2 3 czy nawet 4 lv
dobry wybór lorda ?
"Lecz nie wiedzą o tym ludzie,
Że najgorzej w życiu to,
To samotnym być, to samotnym być"
Że najgorzej w życiu to,
To samotnym być, to samotnym być"
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Na 2k to moim zdaniem za drogi jest. Od 3,5 a może nawet 4 bym brał jako maga 4 lvl z piętnem Tzeentcha. A na 2k to jako nie mag z tym samym piętnem. Na pewno będzie z nim dobra zabawa. A zastosowanie to raczej jako jednostka wspomagająca bo lata, lub do zdejmowania maszyn bo lata
.

Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Ogólnie dziada zleszczyli bo tylko warda ma i to jeszcze cinkiego.
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
No ale kuwa model Be'Lakora wymiata na stole. Co Ty chcesz? A że jest grywalny tylko jeżeli chcesz sie bawić to co? Ogólnie ta cała armia jest średnia ale ma najfajniejsze modele. Kto sie ze mną nie zgadza tego wyzywam na ziemie upitą! Yyyyyy.... Znaczy sie UBITĄ! (tylko sie najpierw naucze dobrze grać, bo na teorii to daleko nie zajade
)
EDIT: Jakby mu chociaż dali zasade Demonic albo tylko magiczne ataki i nieco mniejszy koszt
.

EDIT: Jakby mu chociaż dali zasade Demonic albo tylko magiczne ataki i nieco mniejszy koszt

Ale Be'Lakor to akurat klimatem nie pasuje do tej armii, tylko do Demonów (Ten model osobiście posiadam).
Wiem, że armia jest słabiutka, ale i tak ją lubię. Mój Lord siedzi albo na smoku, albo na Demonicznym wierzchowcu.
Albo nazywa się Harry i ujeżdża falę truposzy!
Wiem, że armia jest słabiutka, ale i tak ją lubię. Mój Lord siedzi albo na smoku, albo na Demonicznym wierzchowcu.
Albo nazywa się Harry i ujeżdża falę truposzy!
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
No a mnie właśnie pasuje i też dziada posiadam
. Kwestia gustu
. Armia to mi sie najbardziej ze wszystkich podoba, już ją równo skląłem ale i tak i tak nie jestem w stanie zamienić (miałem na Demony albo Wąpierze). Po prostu nie mam serca. A model Harrego masz? Ja sie pochwale bo mam
(na zdjęciach wygląda ciulowato ale za to w realu... mmm). Harry daje rade. I model Croma mam i Scyle Annfingrimma i smok z 5 edycji pocztą idzie do mnie
(kolekcjonersko zbieram).
P.S. Mógłbyś mi na maila (Dawid.M89@wp.pl) przesłać zasady Harrego? Bo po formacie kompa ich nie mam a z lenistwa mi sie szukać nie chce
.

P.S. Mógłbyś mi na maila (Dawid.M89@wp.pl) przesłać zasady Harrego? Bo po formacie kompa ich nie mam a z lenistwa mi sie szukać nie chce

Be'Lakor jest moim zdaniem najładniejszą figurką demona jaką widziałem i jest pozycją " Must Have" .
A jeśli chodzi o armie chaosu to nie ważne czy jest najsłabszą czy najsilniejszą armią i tak nie wyobrażam sobie grać czymś innym
Prince Demona wykorzystuje bardzo rzadko , zazwyczaj tylko wtedy gdy potrzebuje jakieś latające jednostki.
A jeśli chodzi o armie chaosu to nie ważne czy jest najsłabszą czy najsilniejszą armią i tak nie wyobrażam sobie grać czymś innym

Prince Demona wykorzystuje bardzo rzadko , zazwyczaj tylko wtedy gdy potrzebuje jakieś latające jednostki.
Co do demona, to mozna go bardzo fajnie i skutecznie stosować.
Nie jest wcale taki sałby jak by sie mogło wydawac.W wielu bitwach mi sie sprawdził.Tylko ,że ja go stosuje jako stopera,tzn w kombinacji z bsb jest wstanie potrzymac prawie kazda jednostke na tyle dlugo by dowalic ją czyms innym i przlamac lub zniszczyc. Daje mu oczywiscie znak Tzeencha wtegy ma warda +4 5t i4w to wcale nie tak malo i przy inicjatywie 7 praktycznie zawsze jest pierwszy.Wiec zwyklaki mu nic nie robia ,bo ich zabija.Dzięki lataniu łapiemy nim to co chcemy, dodatkowo nie jest LT wiec mozna go schowac ,zaslonic przed ostrzalem. Dajemy mu jeszcze word of pain i wrodzy bohaterowie sie go boja.Poziom magii zalezy z kim gramy zazwyczaj daje 3level. Stubborn to jest to co w nim najlepsze:) Do niego robimy szybką armie i jest fajna zabawa.
Sprobujcie polecam.
Nie jest wcale taki sałby jak by sie mogło wydawac.W wielu bitwach mi sie sprawdził.Tylko ,że ja go stosuje jako stopera,tzn w kombinacji z bsb jest wstanie potrzymac prawie kazda jednostke na tyle dlugo by dowalic ją czyms innym i przlamac lub zniszczyc. Daje mu oczywiscie znak Tzeencha wtegy ma warda +4 5t i4w to wcale nie tak malo i przy inicjatywie 7 praktycznie zawsze jest pierwszy.Wiec zwyklaki mu nic nie robia ,bo ich zabija.Dzięki lataniu łapiemy nim to co chcemy, dodatkowo nie jest LT wiec mozna go schowac ,zaslonic przed ostrzalem. Dajemy mu jeszcze word of pain i wrodzy bohaterowie sie go boja.Poziom magii zalezy z kim gramy zazwyczaj daje 3level. Stubborn to jest to co w nim najlepsze:) Do niego robimy szybką armie i jest fajna zabawa.
Sprobujcie polecam.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Idź stąd Ty POWERGAMERZE brzydki 

do takiego blokowania to ja wole smoka większego powera ma a kosztuje raptem (na wypasie) 200pkt więcej niż DP a ma o wiele więcej zabawek i zastosowań, tez można mu dać Słowo Agonii
Wiadomo ze smok jest mocniejszy od DP, ale to jest temat o DP i jego zastosowaniach. No DP jak mowisz jest 200 pkt tanszy nie zabiera slota hero i jest maly i ma stubborn.Smokiem rowniez nie odwazyl bym sie na szarze np. w klocek 25 gg z wampirem od przodu a DP jak najbardziej.Wiec ja osobiscie widze mozliwosc gry nim i bardzo dobrze mi sie nim gra.Smokim tez grywam i tez dobrze sie gra. Wczoraj gralem z lizakami na smoku i lordzie walczacym, kompletnie bez magi 2dd
i 2 shagoth. Naszczescie przeciwnik nie mial slana , tylko carnozura i 2 enginy. Nic nie zostalo z lizakow a ja stracilem psy i jednego shagota plus kilka modeli z oddzialow. Najwiecej nabil smok :kawka z bsb , 2 enginy i na konciec carnozaura. Dzieki eye of the god z lorda zrobil sie morderca 6 A z S 6 i 6 T ,9 ld i +1 do sava, z mieczykiem NAS byl nie do zatrzymania.

Mogę się mylić, na Eurowizji jest bardzo popularny tak jak mag tęczy ale ja i tak uważam ze to plew bo;
jak chce maga to biorę dużego maga nieważne na czym i z jakim markiem ( no może poza slaaneshem)
jak chce wojownika to biorę smoka
Każda opcja poza DP jest o wiele lepsza ale niestety ale nie zabronię go brać bo każdy gra jak chce
a tak poza tym może czas zrewidować pogląd na DP
jak chce maga to biorę dużego maga nieważne na czym i z jakim markiem ( no może poza slaaneshem)
jak chce wojownika to biorę smoka
Każda opcja poza DP jest o wiele lepsza ale niestety ale nie zabronię go brać bo każdy gra jak chce

a tak poza tym może czas zrewidować pogląd na DP
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
DP to czysty klimat. Tak jak pisze Rafix lepszy jest lord na szmoku. A jeżeli chce maga to wole 4 lvl na dysku. Mimo wszystko DP 4 lvl z piętnem tęczy też ostro daje rade
.

żeby jeszcze skubaniec miał magiczne ataki
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
No przecież to człowiek przemieniony w DEMONA!!! To skąd Ty chcesz żeby miał te magiczne ataki?! 

napewno jest grywalny, latanie, stubborn, dobry ward (czy to tzeentch czy z gifta na magie), moim zdaniem wart swoich punktow
niestety do armii sie srednio komponuje, gdyby taki DP byl w poprzednim booku gdy byly screamery czy furie to bylby wystawiany duzo czesciej, mozna bylo spokojnie latac za furiami czy screamerami i sie za nimi chowac przed ostrzalem, w obecnym booku jest taki moim zdaniem lekko z dupy osamotniony
jedyna szybka jednostka ktora moze za nim w miare (bo jak ktos zetnie marsz to juz nie) nadazyc to maruderzy, a ci maja generalnie inne zadania od zaslaniania DP...
no i tez combos jaki jest wystawiany, glownie demon tzeentcha do rzucania z przerzutem bramy... moim zdaniem taki build ma dwa mankamenty... co 3 bitwe nie mamy bramy i demon ssie
, duzy mag stworzony do tego samego, czyli do rzucania bramy jest duzo, duzo lepszy... szkoda ze gifty w warriorach sa takie slabe, gdyby dali cos na namiastke immortal fury, armour of khorne, czy firestorma (o siren songu to juz nie mowie
) to byloby bardzo fajnie i DP bylby naprawde czesto widywany na stolach, tak nie wytrzymuje konkurencji ze smokiem czy duzym dyskowcem
pzdr
niestety do armii sie srednio komponuje, gdyby taki DP byl w poprzednim booku gdy byly screamery czy furie to bylby wystawiany duzo czesciej, mozna bylo spokojnie latac za furiami czy screamerami i sie za nimi chowac przed ostrzalem, w obecnym booku jest taki moim zdaniem lekko z dupy osamotniony

no i tez combos jaki jest wystawiany, glownie demon tzeentcha do rzucania z przerzutem bramy... moim zdaniem taki build ma dwa mankamenty... co 3 bitwe nie mamy bramy i demon ssie

pzdr
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Tiaaa... Thurion on jest taki grywalny jak cała ta armia. Pobawić sie możesz ale mastera nie wygrasz...