Taktyki i początki gry Tomb Kings

Tomb Kings

Moderator: Shino

Zablokowany
Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Re: Taktyki i początki gry Tomb Kings

Post autor: MUKER »

Jak jest latający Hiero, to dla mnie Cariony to podstawa. Jak nie ma to różnie, ale zawsze to oddział który maszyny od 1 tury może gnoić, a jak katapy wypaliły i nie ma na co pozostałych inkantacji użyć, to popchnięcie carionów zawsze jest dobrym pomysłem.
Poza tym mam wolnego speciala to zawsze biorę, niezależnie od hierka, a trzeciej ósemki tych pie#$%ych nóżek nie zamierzam kleić.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

dziekan - gram baaardzo długo mumiamii;p grywałem na 3 skorpach nawet funowo na 4;) jasne że są kozackie ale carriony = leap,łapanie magów, atak na maszyny, sciąganie fastów, wspomaganie masą, spowalnianie marszu itd itp;) skorp ma tylko 7"
moim zdaniem 2 skorpy to standard i spokojnie wystarczają na 2k. przykład z przedwczoraj:
chosen nurgla uciekają z combatu, przeciwnik mówi "uf 7 cali od krańca stołu" moja tura,
ruch carrionami :wink:

Rafał
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rafał »

tak sry chodziło mi o 8 ed :D ja jestem troszkę zacofany jak na razie w świecie Wh ftb. Cariony opłaca się wystawiaś tak samo jak i skorpy ale to już kto co woli. Cariony mają gorsze staty no ale za to latają i to są jedyne latacze w TK więc musimy je szanować :D

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

jakie jedyne king moze latać :mrgreen: hehe ale jaka 8ed? Ty nie jesteś zacofany! Ty jesteś za daleko z przodu;p :mrgreen:

Czeczita
Warzywo

Post autor: Czeczita »

Oj tam oplacalnosc carriony maja baardzo fajne modele, chocby dlatego chcialbym je miec na stole, na male punkty planuje 3

Rafał

Mi się wydaje, że albo 5 carionów albo wcale bo nie ma sensu wystawiać trzech na stół. Wystawiasz 5 to masz te 5 us i zawsze jakiś bok albo tył w razie czego, a cariony w liczbie trzech ... to nie jest to co tygryski lubią najbardziej.

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

A do tego piątka może łamać rydwany od boku :wink:

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

5 wogole ma szanse coś zrobić :wink: przy 3 dobra salwa z bolców jakieś d6 i zostaje 1 :wink: modele fajne i owszem, ale to wg mnie udany zakup. Pomyśl tez o 2-3 bazach swarmów

Rafał

Jeśli chodzi o swarmy to tylko i wyłącznie dwie bazy ewentualnie pięć ale to już do osłony caskietu

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

5 carrionow to racezj jedyne dobre rozwiazanie, chyba ze 3 do wyciagania fanoli ;D ale jest za mala szansa ,ze trafisz na o&g na turze... 5 swarmow? troche by mi bylo szkoda pkt.

ksuM
Falubaz

Ja zakopaną piatką swarmów zjadłem 8 gralli z damselką i warbannerem od boku :D

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

to jest 225 pkt... ktore przy nie farcie moga sie nawet nie wykopac, nie bardzo to do mnie przemawia, wole pewna ,tania 2 ;)

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

ale rzeby zlapać lance graali swarmem xd przyfarciłes, musiało wyjść :P ile psn wsadziłęs? swarm nie łamie szeregów to miałeś bok :wink:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

ten swarm pewnie zdjął szeregi :P

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Albo zrobił FO na gralach. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Eeee tam to jest bardzo możliwe, ja kiedyś szarżując 2 swarmami na savage biguns boar boys wbiłem 9 woundów po czym koleś zrobił 7 save'ów na 4+ i 2 wardy na 6+
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

ksuM
Falubaz

Król, rydwany, katapulty (mają dużą siłę przebicia a co), skorpiony, tomb guardzi, ewentualnie gigant/uszaty choć te jednostki są trochę słabsze.

A TK cisną ostro i niemiłosiernie.

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

ksuM pisze:A TK cisną ostro i niemiłosiernie.
Wszystko tak naprawdę zależy od szczęścia. TK mają potencjał i to duży, ale daleko im (jeszcze) do samograjów typu Demony czy Vcety.

Rafał

Popieram kolegów :D. Tk ma naprawdę duży potencjał, jeśli się myśli i umie grać to można zdziałać naprawdę dużo. Fakt faktem na początku na turniejach było ciężko ale jak się obczai co się przydaję itp to można sporo wycisnąć :D

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Post autor: Hero_Lord »

Nom na początku jest strasznie ciężko i na turniejach ostro się dostaję jak sie nie zna tych tricków z gwardią itd.

Zablokowany