GT - coś wiadomo?

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

bless pisze:Tegoroczne GT jest jednak jakies wydumane....
Nooo.

Ale czasem trzeba zrobić coś innego. Chociażby żeby zobaczyć jak o jest. Nawet jeśli okaże się gorsze. To jest zdrowe dla zdrowia
Obrazek

lith
Oszukista

Post autor: lith »

A Wg. Ciebie ten turniej jest zorganizowany dobrze, ba przecietnie chociaz? I bynajmniej nie chodzi mi o sama prace Szamana, bo wszyscy widza, ze sie stara, ale o podejscie "gory" do tego turnieju. To jednak symptomatyczne, ze przed tym masterem jest tyle narzekania. I sadze, ze wiekszosc osob tak jak ja, do GW nic nie ma, za to wkurza ich, ze tak ogromny potencjal jaki ten turniej z pewnoscia ma, jest marnowany.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jankiel w swoim prawniczym slangu zapędzasz się czasem dość daleko
Masz rację, przepraszam. Robię co mogę, by posługiwać się w kancelarii językiem potocznym, ale do języka potocznego mi te terminy przesiąkają bre woli. Powinno być "rzucenie roboty".
Poza tym nazbyt często jak na praktykujacego prawnika popełniasz nieścisłości ;
Ja dopiero zacząłem te studia, obiecuję się dokształcić.
Bo mi się zaczyna wydawać, że jedyną kwestią, która na obecną chwile się dla Ciebie liczy to ta, że GT jest organizowane przez znienawidzoną korporację.
Przecież w zeszłym roku przyjechałem z radością i świetnie się bawiłem. Nie mam żadnego emocjonalnego stosunku do GW jako korporacji. Podobają mi się niektóre rzeczy - GW moim zdaniem robi najlepsze systemy bitwne, co choćby staram sie wytłumaczyć młodym gniewnym na Cytadeli, mające świetne figurki i świetny klimat. Nie podobają mi się polityka cenowa, nie podoba mi się sposób organizacji imprez. Gdyby tak samo wobec graczy zachowywał się jakikolwiek klub organizujący turniej, też bym to olał. I nic by mnie nie obchodziło, że nie są korporacją, a godnym szacunku kolektywem. Przecież nie będę się napraszał.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Reyki pisze:Na razie to gracze dali ciała.
Jak to mawia Bumelant: MEGA LOL :lol:
Pozwolisz, że wstawię sobie Twoje słowa do sygnaturki. Są zbyt bezcenne, żeby pozwolić im przejść bez przedstawienia szerszemu gronu :lol:
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2007, o 06:06 przez Tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Na razie to gracze dali ciała.
Nawet w nocy mozna sie usmiac :roll:

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Kruti pisze:
bless pisze:Tegoroczne GT jest jednak jakies wydumane....
Nooo.

Ale czasem trzeba zrobić coś innego. Chociażby żeby zobaczyć jak o jest. Nawet jeśli okaże się gorsze. To jest zdrowe dla zdrowia

Roznosci probowalem juz z wielu stolow i chyba nic co batlowe nie jest mi obce. Dlatego tez pozwole sobie stwierdzic, ze jesli chodzi o zasady, GT wcale sie szczegolnie nie wyroznia. "Wydumanie" polega tylko i wylacznie na skutecznym utrudnianiu dostepu do turnieju i zniechecaniu graczy do wziecia w nim udzialu.l
Obrazek

spot
Wałkarz

Post autor: spot »

Nie wiem, czy dalsze pisane o GT w sensie jaki powinien być na 10 dni przed imprezą ma sens. Zaczekajmy kilka dni, będzie po imprezie - to sobie pogadamy.

Nawiązując do mojego posta o tym, żeby nie sprzedawać biletów w dniu imprezu. Podtrzymuję, to co napisałem. Chociaż nie będę do tego nawoływał publicznie bo mi to rybka.

Swego czasu udało nam sie ustalić, co było do d. w organizacji tegorocznego GT. Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale przewijały się 3 rzeczy:
1. rulepack,
2. sposób sprzedaży biletów
3. noclegi.

AD. 1 rulepack został zrobiony na nasze zyczenie. Skutecznie spuszczono specjali i chwała im za to.
AD.3. Jankiel pisał z 2 strony wcześniej, że nie ma problemu z zapłaceniem 20 za nocleg. Więc gdzie jest problem? (Wiem - lepiej byłoby za darmo na sali).
AD. 2. sposób sprzedaży biletów. Jako osobie stroniącej od kart kredytowych nie podoba sie ten sposób. Znalazłem jednak sposób
na obejście tego i bilet mam. Wiele osób tak zrobiło. I jeśli okaże się (chociaz widzę w dalszym ciagu tylko 40 osób i 80 kilka w totalu), że pomimo rzucania przez organizatora kłód pod nogi - jakos uda sie uratować frekwencję - to byc może te narzekania są bez sensu, bo całkiem duze grono może jednak dotrzeć do jakiś tam kart kredytowych. Jeśliby to okazało sie prawdą (i uzbierało się ze 150+ osób) to podtrzymuję, to co napisałem, że jednak można było i niepotrzebnie co niektórzy tyle zwlekali.

To co mi sie naprawdę niepodoba, to jakies przkombinowanie, dziwna nieco atmosfera, podejście organizatora etc. Pamiętam GT 2005 - tam było naprawde inaczej (i mówie w tym miejscu o fazie przed)
Rzeczy takich jak stoły po 100zł, omawiać nie będę. Jest to sprawa wewnętrzna organizatora, chociaz jesli IMHO jest to sztuka dla sztuki. Jednak nie moje małpy - nie mój cyrk.
"Wydumanie" polega tylko i wylacznie na skutecznym utrudnianiu dostepu do turnieju i zniechecaniu graczy do wziecia w nim udzialu
Racja.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Jankiel pisze:Cena, sposób płatności, że rejestracja zamykana jest dużo wcześniej, żeby wszystko dopiąć na ostatni guzik, brak noclegu,
wymieniles rzeczy, ktore nie odpowiadaja m.in. Tobie. inne imprezy rowniez proponuja rozwiazania, ktore moga nie odpowiadac pewnej grupie osob. zgoda.
natomiast wymienione przez Ciebie rzeczy nie maja nic wspolnego z "niepowaznym podejsciem GW i dosyć olewającym stosunkiem do graczy".
jesli gracze zapowiedza, ze na turniej przyjada pod warunkiem, ze glowny organizator w srodku imprezy popelni spektakularne harakiri, to on ma to zrobic?
Jankiel pisze:tworzenie atmosfery, jakby GT było niesamowitym wydarzeniem,
rozumiem, ze Ty jak organizujesz turniej, to reklamujesz go, ze bedzie totalna chala?
Jankiel pisze:początkowe przechwałki, że GT obroni się sam
nie przypominam sobie przechwalek. poza tym sprawa dotyczyla rangi mastera, ktora GT jest nie potrzebna - dalej tak twierdze. niska frekwencja nie jest spowodowana brakiem rangi (no, moze za wyjatkiem Thuriona :wink: ).
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

AD.3. Jankiel pisał z 2 strony wcześniej, że nie ma problemu z zapłaceniem 20 za nocleg. Więc gdzie jest problem? (Wiem - lepiej byłoby za darmo na sali).
Tzn. dla mnie nie ma problemu. Mnie nie robi różnicy czy wydam na całą imprezę 200 czy 230 zł. Ale odpada najciekawszy punkt każdego turnieju, czyli wspólne, wieczorne spotkanie. Niby będzie jakaś impreza w paradoxie, ale to trochę nie to samo. Trzeba się zastanawiać, jak stamtąd dojechać do swojego hotelu, rano się martwić, jak dojechać z hotelu na GT. Trzeba sobie jeszcze ten hotel znaleźć. Za dużo zachodu.
Już wole z Agą pójść do parku.
natomiast wymienione przez Ciebie rzeczy nie maja nic wspolnego z "niepowaznym podejsciem GW i dosyć olewającym stosunkiem do graczy".
Nie zgadzam się. Opcja "dajemy salę i makiety, o resztę martwcie się sami" i "musicie się postarać, żeby zagrać na tak zajebistym turnieju" nie jest ukłonem w stronę klienta. Takie jest moje odczucie i dlatego nie będę wydawał z Agą ponad 500 na ten turniej.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

jo

i co z ta lista zgloszonych... 40 osob.. na uczelni zielone swiatlo, teraz tylko musi byc pewna frekwencja...

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

40 osób plus te co się teraz zgłaszały(od nas jeszcze jedna macka).

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Reyki pisze:40 osób plus te co się teraz zgłaszały(od nas jeszcze jedna macka).
He he - amówiłem, że bedzie 60
Obrazek

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

thurion pisze:jo

i co z ta lista zgloszonych... 40 osob.. na uczelni zielone swiatlo, teraz tylko musi byc pewna frekwencja...
Jak powiedział ReyQ osób jest więcej. Na ten przykład spoza załączonej listy jestem ja i podejrzewam, że takich zakonspirowanych agentów jest więcej. :wink:
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

no to jade na 99% :) juz nie drecze was na forum publicznym :P od dzisiaj bede dreczyl Szmana PMkami :P

pzdr !! ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

thurion pisze:no to jade na 99% :)
po naszemu to jest jakies 19% :twisted: :twisted: :wink: ( bo jak wszyscy wiemy thurion przez wi wyczerpal limit swoich podrozy na najblizsze dwa miesiace ;) )

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Shino pisze:
thurion pisze:no to jade na 99% :)
po naszemu to jest jakies 19% :twisted: :twisted: :wink: ( bo jak wszyscy wiemy thurion przez wi wyczerpal limit swoich podrozy na najblizsze dwa miesiace ;) )
jak to bedzie master... to polece na skrzydlach wiatru ;)

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Poki nie zobaczymy listy na stronie nie uwierzymy Ci :wink:

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Chory pisze:
Poki nie zobaczymy listy na stronie nie uwierzymy Ci :wink:
no to się załóżmy ;)
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

05.04.2007 News!
from: Szaman
Tickets, rules packs, ID cards and t-shirts (for those who ordered them) will be given to you at the event. We have decided not to send them because it is quite late and there is risk they will not reach you on time or - worse - not at all. We were not able to send them earlier, because we had to wait for closing the registration in order to have the final number of ID cards and t-shirts. Life is hard and we had to move this closing date, which caused the delay. We are sorry for that, as we informed you we would post them. However we think it is better to get them at the event than risk not getting them at all. The complete rules pack is available in Download section.
Na Trygława i Swaroga, to dopiero jest parodia :? Skoro wszystko i tak będzie do odebrania na miejscu, a rulepack trzeba ściągnąć - zamiast szumnie zapowiadanego wysłania pocztą przed turniejem - to po cholerę sprzedaż biletów przez MO, zamiast w dniu imprezy na miejscu?

Jeszcze jedno:
Life is hard - true, especially for stupid ones :twisted:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Tadeusz
Wałkarz

Post autor: Tadeusz »

no właśnie, dlaczego?
A potem wszyscy się dziwią i piszą stado mail'i że tylko utrudnienia, na które organizatorzy odpisują że to z duchem czasu
potem sie okazuje że duch czasu daje dupy i nie zdąża
i to tylko sztuka dla sztuki
jakaś taka nowoczesna i pokręcona bo jej nie rozumiem

ODPOWIEDZ