Grając ostatnio nasuneły mi się takie pytania:
- czy jezeli CHotOO zadam ostatniego wounda magowi ze scrollami a czar wejdzie bo pomimo miscasta mam wymagany casting value to przeciwnik może użyć scrolla z umierającego maga ??? Innymi słowy co jest pierwsze - rozpatrzenie miscasta czy rozpraszanie czaru ??
- Czy priest z baneheadem zadaje podwójne woundy z mocy enginu ??
Pytanko o łapki i baneheada
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
niestety nie rozumiem 1. sytuacji
co do silnika to odp brzmi nie => FAQ lizakow (EotG nie jest przedmiotem nalezacym od maga etc. etc.)

co do silnika to odp brzmi nie => FAQ lizakow (EotG nie jest przedmiotem nalezacym od maga etc. etc.)
CHotOO- Cupped hands of the old ones
Item sprawia że ignoruje jednego miscasta w grze i moge go na 2+ przekazać magowi wroga w 24".
W uściśleniach jest że ponieważ ignoruje miscasta to czar wychodzi pomimo 2 jedynek jeśli z kostek mam wynik większy niż wymagany poziom czaru.
Moje pytanie - jeśli przekaze tym miscasta który zada ostatniego wounda magowi ze scrollami to czy może on jeszcze użyć swojego scrolla na rozproszenie tego czaru
Item sprawia że ignoruje jednego miscasta w grze i moge go na 2+ przekazać magowi wroga w 24".
W uściśleniach jest że ponieważ ignoruje miscasta to czar wychodzi pomimo 2 jedynek jeśli z kostek mam wynik większy niż wymagany poziom czaru.
Moje pytanie - jeśli przekaze tym miscasta który zada ostatniego wounda magowi ze scrollami to czy może on jeszcze użyć swojego scrolla na rozproszenie tego czaru
Miscast jest zawsze przed wejsciem czaru. Gdyby bylo inaczej, np. jednoczesnie, to zasady 2x 1 i 2x 6 nie mialaby prawa bytu. Sytacja wyglada mniej wiecej tak: Rzucamy. Miscast. Przenosimy. Rozpatrujemy Miscast. Sprawdzamy czy nasz czar wyszedl. Rozpatrujemy czar.
miscast nie jest szybszy a mocniejszy od IF-ki...
wg mnie mowisz czy uzywasz raczek i jesli tak to juz znaczy [jesli zdasz rzut] ze czar zostal pomyslnie rzucony wiec przeciwnik ma szanse na reakcje przed miscastem przekazanym.
jest to czas pomiedzy miscastem a dzialaniem przedmiotu.
wg mnie mowisz czy uzywasz raczek i jesli tak to juz znaczy [jesli zdasz rzut] ze czar zostal pomyslnie rzucony wiec przeciwnik ma szanse na reakcje przed miscastem przekazanym.
jest to czas pomiedzy miscastem a dzialaniem przedmiotu.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned