Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
- Bananovitch
- Chuck Norris
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
Wystawiani są 5-15. Muzyk i czempion nie są obowiązkowi (chociaż przydatni). Szmaciarza nie mają w ogóle.
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Najlepiej wystawiac 8-9 .CUKIER pisze:Aloha!
Mam pytanko do posiadających wiedzę/podręcznik ilu minimalnie wardancerów tworzy grywalną/wystawialną jednostkę (muszą być w niej muzycy championi czy inni flagowi?)-Chciałbym wystawić pomalowany oddział na golden demonie a musi być on wystawiony zgodnie z zasadami z gry więc muszę wiedzieć ilu jesze musze pomalować.Bardzo dziękuję za pomoc.
pozdrawiam
cukier
- Jacek_Azael
- Masakrator
Chodzi Ci o Briarsheath? Działa tylko na strzelanie.goboss pisze:1. Czy zbroja, która daje -1 do trafienia działa i w combacie, i jak się strzela do postaci?
Jeżeli masz magiczną broń, to musisz jej używać. Nie możesz wtedy używać broni niemagicznej. Pewien wyjątek jest u Bretki.goboss pisze:2. Jeśli mam Great Weapona i jakąś magiczną broń to czy w trakcie gdy używam great weapona mam bonusy do S + bonusy od magicznej broni?
- Bananovitch
- Chuck Norris
Ale możesz mieć też zwykłą broń, przydatną na wypadek utraty magicznej (np. przez Vaul's Unmaking). Przy czym dopóki masz magiczną, musisz z niej korzystać. No i jak masz np. Sword of Might (+1 do siły) i zwykłego dwuraka (+2 do siły, bijesz ostatni), to dopóki nie stracisz Sword of Might, dostajesz tylko +1 do siły (ale też nie bijesz ostatni).Jeżeli masz magiczną broń, to musisz jej używać. Nie możesz wtedy używać broni niemagicznej. Pewien wyjątek jest u Bretki.
Nie można, bo zabraniają tego zasady Mengili. 

przepraszam, ale czy jakiś mod mógłby poprawić te błędy w temacie? strasznie się rzuca w oczy przeglądając stronę główna 

- Bananovitch
- Chuck Norris
Heh, wiesz że dopiero po przeczytaniu Twojego posta zauważyłem że są jakieś błędy? 

Zaczynam grać WE i naszło mnie kilka pytań:
- jak jest z wandem:
* musze przerzucać odrazu wszystkie kostki
* mogę przerzucać tylko te które mi nie pasują ale wszystkie naraz
* mogę przerzucac po kolei każdą kostke aż wynik nie bedzie mi pasował albo aż przerzuce wszystkie
- the deepwood sphere pozwala przerzucać efekty treesinga także tego używanego by zadawać obrażenia- przerzut dotyczy tylko liczby hitów czy też ranień ??
- jak jest z wandem:
* musze przerzucać odrazu wszystkie kostki
* mogę przerzucać tylko te które mi nie pasują ale wszystkie naraz
* mogę przerzucac po kolei każdą kostke aż wynik nie bedzie mi pasował albo aż przerzuce wszystkie
- the deepwood sphere pozwala przerzucać efekty treesinga także tego używanego by zadawać obrażenia- przerzut dotyczy tylko liczby hitów czy też ranień ??
z wandem jest tak
dispel nie wyszedł więc możesz użyć przerzutu
jeśli zdecydujesz się użyć przerzutu to przerzucasz jednocześnie wszystkie kostki, których poprzednio użyłeś do dispela
deepwood pozwala przerzucać zarówno odległość na jaką przesuwa się las jak i ILOŚĆ HITÓW jaką dostaje przeciwnik w lesie
dispel nie wyszedł więc możesz użyć przerzutu
jeśli zdecydujesz się użyć przerzutu to przerzucasz jednocześnie wszystkie kostki, których poprzednio użyłeś do dispela
deepwood pozwala przerzucać zarówno odległość na jaką przesuwa się las jak i ILOŚĆ HITÓW jaką dostaje przeciwnik w lesie
w sumie mi się nasuwa jedno pytanie, bo zawsze mi sie to pierdzieli.
Czy drzewo będą w CC może zaszyszkować w oddział obok? (w 6" wiadomo).
wiem, że nie, ale chce sie upewnic w sumie.
Idąc dalej, pytanie za wiecej punktów. Co bardziej sie opłaca: 6 wildów z sztandarem, czy 5tka z WB?
Koszt podobny
Chcialbym poznac wasze zdanie, moze nie ten temat ale luz
Pozdrawiam
Czy drzewo będą w CC może zaszyszkować w oddział obok? (w 6" wiadomo).
wiem, że nie, ale chce sie upewnic w sumie.
Idąc dalej, pytanie za wiecej punktów. Co bardziej sie opłaca: 6 wildów z sztandarem, czy 5tka z WB?
Koszt podobny

Chcialbym poznac wasze zdanie, moze nie ten temat ale luz

Pozdrawiam
6 bez szmaty