szarża a maxymalizacja

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

szarża a maxymalizacja

Post autor: zaf »

Witam, ostatnio w trakcie bitwy mój przeciwnik stwierdził że można stosować takie "cuś"
Dla mnie to nie logiczne i niezgodne z zasadami. Niemniej zaistniała potrzeba "upewnienia sie" (ja jestem pewny) pytanie publikuje dla niego:

czy w sytuacji gdy samotny bohater szarżujacy w jednostke pomimo tego ze nie jest w stanie zaszarżowac po lini (czerwona linia) ze wzgledu na przeszkadzajaca górke (nie da sie wymanewrowac) moze dostawic sie dojednostki (zielona linia) i w fazie maksymalizacji "przeskoczyć" w miejsce czerwonej linii

Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

uh, to nie jest maksymilazacja, ani nawet clipping- Twój kolega wymyslił nową zasadę ;)

myślę, ze pomieszało mu się z wchodzenim herosami do oddziałów, gdzie za darmo ustawiasz herosa w pierwszym szeregu jak chcesz.

W każdym bądź razie... gdyby coś takiego było możliwe i zgodne z zasadami, to miałbyś teleportujące się hydry, steam tanki...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

nie moze.
maksymalizacja jest w miare mozliwosci ruchowych...
jak nie ma mozliwsci dostawic, nie ma maxymalizacji...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Dzieki za odpowiedzi

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

nic nie szkodzi na przeszkodzie aby tuz za obeliskiem nie wykonal wheela/pivota i dobiegl na druga strone oddzialu(o ile ruch mu na to pozwoli)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

chyba wystarczajaco wyjasnione jest że nie da sie wymanewrowac
a chodziło o "teleportacje"

Już spotkałem drugą osob ę która tak interpretuje uściślenie stworzone przez LS

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

nie obrazaj sie jednak w sytuacji ktora "dokladnie" narysowales da sie maxymalizowac...
zasada jednego wheela/pivota bedzie spelniona i model dojedzie bez problemow...
domyslam sie jednak ze to sytuacja mocno przerysowana obrazujaca jedynie zamysl a nie faktyczny stan...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

ODPOWIEDZ