kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Re: kilka pytań początkującego
A to jest odpowiedź na moje pytanie czy Ukaleza?
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
na twoje Dark Knight, skink na stedziu może dołączyć się do oddziału
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Czyli dobrze mówiłem. A jak zabije skinka (priesta) to co robi stedzio? Nadal ma obsługe czyli nie rzuca na tabelke monster's reaction?
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
na tabelkę rzuci jak zginą wszystkie skinki
@Dark Knight Oczywiście wejście EoTG do oddziału nie daje ci żadnej osłony przed magią czy strzelaniem, ale można.
@Ukalez losujesz w którego ranka trafisz. (ale tak na 90%)
@Ukalez losujesz w którego ranka trafisz. (ale tak na 90%)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
A jak utłuke Skink Priesta to EotG wylatuje z oddziału? No bo teoretycznie to już jest tylko monsterem. I na jakiej liderce zdawany jest test złamania po przegranym CC jeżeli został stedzio (bez priesta), generał saurusów walczy, i są tylko saurusy?
oddziału liderke masz
w przypadku śmierci skink priesta stedzio jest ustawiany obok regimentu, rzucają breaki osobno, czyli saurus na swój ld minus to co przegrali, a stedzio na generalski minus to co przegrał lub na swój niemodyfikowany jeśli jest lepszy
stedzio w skinkach nie dostaje ochrony, ale dostaje bonus za ranki:-D
stedzio w skinkach nie dostaje ochrony, ale dostaje bonus za ranki:-D
LD standardowo masz oddziału, ale w walce masz również stubborna od stegiego (a właściwie priesta) na jego boskie 6, zgodnie z zasadami przyłączanie hełosów. W przypadku zgonu priesta jest tak jak powiedział Pająk.
Zawsze można puścić 2 stegadony z przodu, a kohortę skinów z tyłu masz ranki i nie masz darmowych killi dla przeciwnika ;P
Zawsze można puścić 2 stegadony z przodu, a kohortę skinów z tyłu masz ranki i nie masz darmowych killi dla przeciwnika ;P
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Ponawiam pytanie :
Może ktoś wie na 100% ??Ukalez pisze:Jeśli strzelam bolcem (z penetracją rank) w oddział kroxigorów chronionych przez skinki to od przodu rozumiem, że trafiam najpierw w skinka a następnie w kroxigora a jeśli jestem w bocznej strefie a skinki osłaniają tylko przednią strefę (zostały wystrzelane przez łuczników) to mogę wybrać czy trafiam w rząd ze skinkami, czy kroxigorami??
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
W FAQ Lizakow jest ladnie opisane jak strzelasz takim czyms.
Najpierw losujesz w co trafiles (skink czy krox) i jak ci wyjdzie penetracja, a trafiles skinka to losujesz w ktory rzad (czyli czy penetruje w skinki czy w kroxa).
Bezsensownie skompliowane, ale to FAQ ...
Najpierw losujesz w co trafiles (skink czy krox) i jak ci wyjdzie penetracja, a trafiles skinka to losujesz w ktory rzad (czyli czy penetruje w skinki czy w kroxa).
Bezsensownie skompliowane, ale to FAQ ...
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Dzięki wielkie. Musze kumplowi powiedzieć żeby poznał zasady armii bo ostatnio mi chciał wmówić że dmuchawki na stedziu mają siłe 5
dobra dotarlem do mojego RB i pognebie jeszcze temat. jak mniemam nie bylo odnosnie takiej sytuacji zadnego FAQShino pisze:redress ranks jest po wszystkich atakach nie mozesz bic po modelach z ktorymi sie nie stykaszquas pisze:
wypowiedz poprosze poprzec jakims argumentem.
@kaleson po inicjatywie a nie wszystkie na raz
charakterem zostaje tylko w nastepujacych sytuacjach:
-ruchu wew jednostki(bez mozliwosci wyjscia/wejscia z/do oddzialu)
-challange
-rozpatrywania efektow strzelania w oddzial(look out)
w pozostalych przypadkach jest juz tylko zwyklym RnF.
wiec wychodzi na to iz walka oddzial vs conga z champem z przodu o ile nie ma challange jest rozpatrywana jak rnf vs rnf.
Mam takie pytanie,w zasadzie pokrewne z omawianym tematem. Jeśli szarżuje oddział z modelami o różnych inicjatywach (np. wierzchowiec i jeździec, bohater w oddziale), to czy wszyscy musza na raz deklarować w kogo atakują, czy też najpierw deklarują ci, którzy mają najwyższą inicjatywę, wykonują ataki, a dopiero potem ci z niższą? Wydaje mi się, że wszyscy na raz, ale chciałbym mieć potwierdzenie (lub zaprzeczenie).
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
- Koziorożec
- Wałkarz
Sytuacja.
Lord na smoku szarżuje jakieś ścierwo (dla dobra przykładu niech będą to szczurzy niewolnicy), oddział nie zdaje terroru i wycofuje się , by donieść wielkiej radzie o postępach na froncie, lecz po ucieczce nadal znajduje się w zasięgu latacza.
Q1 : Czy w tej sytuacji szarża dosięga i niszczy oddział, jak po pogoni?
Q2 : Czy może, po niezdanej szczurzej liderce smok nie rusza się z miejsca?
Ta sama sytuacja, tym razem po ucieczce szczury są poza zasięgiem.
Q: Smok porusza się na maksa w ich kierunku? Połowę jak przy spalonej szarży? Czy stoi w miejscu?
Lord na smoku szarżuje jakieś ścierwo (dla dobra przykładu niech będą to szczurzy niewolnicy), oddział nie zdaje terroru i wycofuje się , by donieść wielkiej radzie o postępach na froncie, lecz po ucieczce nadal znajduje się w zasięgu latacza.
Q1 : Czy w tej sytuacji szarża dosięga i niszczy oddział, jak po pogoni?
Q2 : Czy może, po niezdanej szczurzej liderce smok nie rusza się z miejsca?
Ta sama sytuacja, tym razem po ucieczce szczury są poza zasięgiem.
Q: Smok porusza się na maksa w ich kierunku? Połowę jak przy spalonej szarży? Czy stoi w miejscu?
Skoro nie uciekają dość daleko to smok je dogania i niszczy.
Jeśli uciekają dość daleko, to smok leci pełne 20 cali, latacze nie mają połowy ruchu za spaloną szarżę.
Jeśli uciekają dość daleko, to smok leci pełne 20 cali, latacze nie mają połowy ruchu za spaloną szarżę.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.