Rozluźnianie pośladów

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

Uważam Mate, że powinna dostać wyrok jak za zabicie człowieka a nie jak zabicie swojego brata. Prawdę mam to głęboko gdzieś że jej żal, bo pewnie było by jej też żal zwykłego Kowalskiego. A tak przynajmniej zginął ktoś kto mógł temu zapobiec, ale tego nie zrobił. Jak? Mógł przecież powiedzieć swojej siostrzytce powiedzieć, żeby nie pruła 130 na godzine. A oni sobie myśleli, że co z tego, że ich złapią , przecież nie karze się "mistrzów" a nawet jak w kogoś uderzą to przecież oni mają Cryslera i im się nic nie stanie. Dlatego uważam że Jędrzejczak powinna iść do więzienia i to na długo, a gdyby miała choć trochę honoru wycofała by się ze sportu.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Czemu miała by się wycofywać ze sportu?
Więźniowie często grają w pingponga :P
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

130 na godzine w trasie to jezdzi sie chyba tylko z babcia na pokladzie. :P Wskazowka w samochodzie zatrzymala sie na 180 km/h, ale prawie kazdemu raz zdarzylo sie na prostym odcinku poleciec tyle samo albo i wiecej, wiec nie robcie juz ze zwyklej plywaczki bandyty. Tragiczny wypadek, nalezy dziewczynie wspolczuc i tyle.

A tera z innej beczki:

Egzamin z medycyny z rozpoznawania narządów. Na stole przed egzaminatorami skrzynka z otworem na rękę. W niej narządy do rozpoznawania. Wchodzi pierwszy student, wkłada rękę, rozpoznaje nerkę, wyjmuje ja, dostaje 5, wychodzi. Wchodzi drugi, grzebie, grzebie, w końcu rozpoznaje serce, wyjmuje, dostaje 5, wychodzi. Wchodzi trzeci, grzebie, grzebie, nie może nic rozpoznać, w końcu mówi:
- Kiełbasa!
- Panie jaka kiełbasa, czyś pan zwariował?!
- No przecież mowie, że kiełbasa.
- Proszę wyjąc.
Student wyjmuje ze skrzynki kiełbasę. Zakłopotani egzaminatorzy postanawiają da mu w końcu 5, student wychodzi, po czym jeden egzaminator mówi do drugiego:
- Panie docencie, czym myśmy wczoraj ta wódkę zagryzali?!

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

znaczy się byłeś świadkiem??
Niii, ja tylko czytałem :wink: .

Co może dojść niedługo do takiej sytuacji jak proces pierwszego białego murzyna co drapał sie po jajach, że oskarżano go ileś tam razy o molestowanie a nie skazano go tylko dlatego, że kiedyś tam robił "fajne" piosenki.
Znaczy się dżekson ? :P :wink:
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Lord Andre pisze:Ave

Uważam Mate, że powinna dostać wyrok jak za zabicie człowieka a nie jak zabicie swojego brata. Prawdę mam to głęboko gdzieś że jej żal, bo pewnie było by jej też żal zwykłego Kowalskiego. A tak przynajmniej zginął ktoś kto mógł temu zapobiec, ale tego nie zrobił. Jak? Mógł przecież powiedzieć swojej siostrzytce powiedzieć, żeby nie pruła 130 na godzine. A oni sobie myśleli, że co z tego, że ich złapią , przecież nie karze się "mistrzów" a nawet jak w kogoś uderzą to przecież oni mają Cryslera i im się nic nie stanie. Dlatego uważam że Jędrzejczak powinna iść do więzienia i to na długo, a gdyby miała choć trochę honoru wycofała by się ze sportu.
Pozwól, że zacytuję Ci fragment opinii ekspertów w tej sprawie:

"Biegły Janusz Gryglewski ocenił, iż pływaczka tuż przed wypadkiem jechała z nadmierną prędkością, nie mając odpowiednich warunków do wyprzedzania innych samochodów. Wycofał się on częściowo ze swej wcześniejszej opinii, że Jędrzejczak - podejmując manewr wyprzedzania - jechała z prędkością 130-150 km/h. Przyznał, że mogło to być około 110 km/h, a tuż przed uderzeniem w drzewo - około 70 km/h. Według niego, zjechanie przez Jędrzejczak z drogi na pobocze było prawidłową reakcją ratunkową, która mogła doprowadzić do uniknięcia wypadku.

Z kolei biegli Marek Stodulski i Jan Diupero uznali, iż Jędrzejczak jechała z prędkością około 108 km/h, przekraczającą co prawda prędkość dozwoloną, jednak adekwatnie do podjętego manewru wyprzedzania. Według nich, "przekroczenie prędkości przez Jędrzejczak ponad dopuszczalną podczas manewru wyprzedzania, nie może być uznane za naruszenie zasad ruchu drogowego". Zdaniem Stodulskiego, Jędrzejczak podjęła prawidłowo decyzję o wyprzedzaniu za jadącym przed nią busem. - Często zdarza się tak, że udany manewr wyprzedzania samochodu poprzedzającego upewnia kierowcę, jadącego z tyłu, że tak on może podjąć wyprzedzanie - dodał biegły."

I proszę, jeżeli nie macie pojęcia o tym, co naprawdę się wydarzyło, nie wydawajcie niesprawiedliwych sądów.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Spowodowała wypadek? Spowodowała.
Zginął człowiek? Zginął.

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

sorry ale wy tu robicie jakiś chory offtop. Jak już skavenblight napisała. Wypadek był , zginął brat Jędrzejczak. Tyle. Nie wiem jaki sens ma dyskusja na ten temat. Po pierwsze nie nam to oceniać........ po drugie: litości, jak już musicie sięk łucić czy wyrok był słuszny, czy też nie to nie w tym temacie.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Skavenblight pisze:Spowodowała wypadek? Spowodowała.
Zginął człowiek? Zginął.
Tak Skaven, spowodowała. Ale w świetle prawa (bo na nie się właśnie powołujecie) nie jest to karane jak zabójstwo, do czego usilnie dążycie w swoich wywodach. Nie doszło do ewidentnego złamania przepisów (bo tego właśnie prokurator nie był w stanie udowodnić, bo nie było czego) Za coś takiego KAŻDY, czy to znana pływaczka, czy zwykły Kowalski, byłby sądzony tak samo i odpowiadał z takiej samej stopy, tzn za nieumyślne spowodowanie śmierci bez naruszenia zasad kodeksu karnego (gdybyście np upuścili bratu telewizor na głowę z 10 piętra niechcący...).
Nie lubię ucestniczyć w offopach, ale nie lubię także, gdy ktoś wtrąca swoje trzy grosze nie mając pojęcia o całej sprawie (a ja trochę w niej "siedzę")
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Mate, ja nie napisałam słowa o żadnym "zabójstwie".
Absolutnie nie uważam, jakoby to było zabójstwo.

Dobra, to wracając do tematu.

http://www.youtube.com/watch?v=GcY6xkhZkxY

Marian
Chuck Norris

Post autor: Marian »

http://www.smog.pl/wideo/8904/uczucia_geja/

i spróbujcie to zrozumieć :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

tfu, to już wole tą małpę co wcinała własne g... :roll:

Lord Andre
Chuck Norris

Ave

Mate, czy ja się gdzieś na prawo powoływałem? Chyba nie. Opinia biegłych... Czemu odwołali swoje wcześniejsze wyniki? Może nie chcieli zrobić "krzywdy" polskiemu sportowi? Mnie boli to, że super gwiazda polskiego sportu, spowodowała wypadek ze skutkiem śmiertelnym i nie pójdzie za to siedzieć jak normalny obywatel, bo ma wątpliwe zasługi dla naszej ojczyzny.

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

NIE WIEM CZY TO JUZ BYLO WIEC WRZUCAM REKLAME PIWKA :wink:
http://video.interia.pl/obejrzyj,film,4 ... ,153,Bobry

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Ale romantyczne... :P
A ten Ring szkoda tylko że po fińsku :P

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Skavenblight pisze:Dobra, to wracając do tematu.

http://www.youtube.com/watch?v=GcY6xkhZkxY

No ok a dla tych co uczyli się języków bardziej popularnych (ang i fr), to co on tam wogóle gada??
Po ostatnim komentarzu domyślam się, że jakaś reklamówka, a raczje telemarketing, ale treść może jest ważna?
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Zed Zediculus
Mudżahedin

Post autor: Zed Zediculus »

Lord Andre pisze:Ave

Mate, czy ja się gdzieś na prawo powoływałem? Chyba nie. Opinia biegłych... Czemu odwołali swoje wcześniejsze wyniki? Może nie chcieli zrobić "krzywdy" polskiemu sportowi? Mnie boli to, że super gwiazda polskiego sportu, spowodowała wypadek ze skutkiem śmiertelnym i nie pójdzie za to siedzieć jak normalny obywatel, bo ma wątpliwe zasługi dla naszej ojczyzny.
Kutfa! A czy Ty nie rozumiesz, że zwykły obywatel też nie poszedłby siedzieć? Zabiła człowieka, ale oprócz czynu jest wiele okoliczności łagodzących! Nie żyjemy w średniowieczu gdzie za nieumyślne zabicie człowieka lądowało się na szubienicy! Może inny sąd uznałby, że należy się jej rok w zawiasach, ale i tak do więzienia by nie poszła (i nie powinna).

Lord Andre
Chuck Norris

Ave

Imho powinna, ale to tylko moje skromne zdanie.

Awatar użytkownika
Zed Zediculus
Mudżahedin

Post autor: Zed Zediculus »

Szanuje Twoje zdanie i juz się nie spieram :wink:

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Wezmę to na logikę. To było gross negligence manslaughter czyli nieumyślne zabójstwo przez zaniedbanie lub lekkomyślność. Brat, osoba bliska, coś co się będzie pamiętać całe życie. Powinna być skazana a jedyną karą jaką powinna dostać to odebranie prawa jazdy i nakaz ponownego zdania.

Wsjo.

A filmiki fajne :wink:

Zablokowany