Herosi:
Herald of Khorne 100pkt
Armor of Khorne 15pkt
Herald of shlaneesh 90pkt
Itemy do 50pkt(nie wiem jeszcze jakie)
Herald of Tzeentch 110pkt
Itemy do 50pkt(nie wiem jeszcze jakie)
Podstawy :
10 Demonetek 120pkt
FCG 30pkt
10 Bloodleters 120pkt
FCG 30pkt
27 Pink Horrors 224pkt
Co o tym myślicie ??
Sojusznicy
Chaos
viewtopic.php?f=25&t=17506
Krasie
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 54#p404654
Demony 1000pkt
Demony 1000pkt
Ostatnio zmieniony 29 lip 2009, o 08:03 przez Szymon, łącznie zmieniany 1 raz.
Do chrzanu, armor of khorne kosztuje 15pkt, horrory na 2 oddziały po 10, sztandary na 10 piechoty to darmowe punkty dla przeciwnika, nie ma psów, nie ma flamerów. Nie podoba mi się. Jednego herosa weź tzeentcha ze scrollem i MoS a drugiego khornite na juggerze z savem na 0+ i 7 siły. Jak starczy pkt to wrzuć 5 furii.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
... i zrób kolejnego klona demoniastych rozpisek. Jakby tych klonów brakowało.cichy pisze: nie ma psów, nie ma flamerów. Nie podoba mi się. Jednego herosa weź tzeentcha ze scrollem i MoS a drugiego khornite na juggerze z savem na 0+ i 7 siły. Jak starczy pkt to wrzuć 5 furii.
Tu w paru miejscach Cichy ma rację. Sztandary na 10 piechoty to trochę strata punktów (muzyk za to czasem się przydaje, ale to jak już naprawdę nie masz co zrobć z 6 pktcichy pisze: Do chrzanu, armor of khorne kosztuje 15pkt, horrory na 2 oddziały po 10, sztandary na 10 piechoty to darmowe punkty dla przeciwnika,
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Pchając 3 herosów na 1000 pkt nie masz punktów na armię.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Skoro nie masz rare, to możesz spróbować wziąć na Slaaneshu "siren song". A z resztą armii pokombinuj, zobacz co się przyda sojusznikom, co oni Ci zapewniają i może coś fajnego z tego wyjdzie, co nie będzie oklepanym standartem "2 x 10 horrorów, trochę furii, letterzy do transportu heralda, psy, flamery, dziękuję wszystko".
I dzięki temu mamy wysyp klonów, a armię tną nam na wszystkie strony. Ale jest "łatwiej".cichy pisze:No ale jeśli kolega się uczy to może lepiej niech zacznie od standardu? Będzie mu łatwiej.
Niech zacznie kombinować, szukać własnych wyjść i rozwiązań, a efekty są czasem bardzo zadowalające. I nie aż tak zniesmaczające dla przeciwnika. Chyba ze ktoś od razu musi natrzaskać 20:0 z subtelnością ruskiego walca pancernego - proszę bardzo.
Jak opanuje mniej oklepane rozwiązania, to w razie potrzeby przestawi się na standart raz dwa. A jak od razu zacznie nudnym schematem i będzie to przynosić łatwe wyniki, to przestawić się będzie trudniej.
To akurat prawda. Trudno, da się z tym żyć.cichy pisze:Uprzedź kolegę, że jak zacznie grać demonami to nikt go nie będzie lubił![]()
Fakt, ale z mojej strony doradzam na razie proxy, portfel nie będzie potem krwawiłJak opanuje mniej oklepane rozwiązania, to w razie potrzeby przestawi się na standart raz dwa. A jak od razu zacznie nudnym schematem i będzie to przynosić łatwe wyniki, to przestawić się będzie trudniej.![]()
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.