BRETONIEC - WIP - wielki come back :D
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
BRETONIEC - WIP - wielki come back :D
Jak w temacie, lipa ze światłem następne zdjęcia będą lepsze, pzdr
Ostatnio zmieniony 2 gru 2008, o 14:04 przez Supeł, łącznie zmieniany 5 razy.
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
uh nie posądziłbym cię o to
niestety malowanie bardzo słabe, mogę pochwalic freehand z pierwszego zdjecia, inne są juz gorsze. powodzenia aczkolwiek jeszcze dużo przed tobą
niestety malowanie bardzo słabe, mogę pochwalic freehand z pierwszego zdjecia, inne są juz gorsze. powodzenia aczkolwiek jeszcze dużo przed tobą
Heja! No, ze światłem musisz trochę powalczyć, z ostrością (ostatnia fotka), podobnie jak z figurką, która na razie raczkuje Ale raczkuje, podoba mi się kwiat lilii na herbie No i podstawka chyba będzie bogata, coś tak czuję Musimy się uzbroić w cierpliwość
W ogóle to się od razu zabrałeś za malowanie takich rzeczy, a figurka w powijakach A jak potem zachlapiesz te NMM-y?
Ciężko mi się wypowiedzieć nt. żółtego koloru, bo jest ciemno na zdjęciu... ech... i widać jakieś plamy, ale może przy jaśniejszym ukażą się przejścia kolorów.
Myślę jednak, że zaproponowałbym Ci jakiegoś washa delikatnego, żeby wyrównać tony skóry konia i trochę zniwelować suchy pędzel No chyba, że tak chciałeś lub wiesz o tym, to się nie czepiam No i czekam na postępy pracy Pozdrawiam!
W ogóle to się od razu zabrałeś za malowanie takich rzeczy, a figurka w powijakach A jak potem zachlapiesz te NMM-y?
Ciężko mi się wypowiedzieć nt. żółtego koloru, bo jest ciemno na zdjęciu... ech... i widać jakieś plamy, ale może przy jaśniejszym ukażą się przejścia kolorów.
Myślę jednak, że zaproponowałbym Ci jakiegoś washa delikatnego, żeby wyrównać tony skóry konia i trochę zniwelować suchy pędzel No chyba, że tak chciałeś lub wiesz o tym, to się nie czepiam No i czekam na postępy pracy Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2007, o 17:05 przez Sławol, łącznie zmieniany 1 raz.
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
czy niektóre z miejszych lilijek nie są przyklejane? taki obrysunek jaśniejszy wokół nich jest.
Freehand na pierwszym zdjęciu wyszedł fajnie, ale całość... strasznie kiepsko. Grubo, niedokładnie, brzydko, jakieś dziwne kolory. Nie podoba mi się ani trochę i jestem wręcz zdziwony że coś takiego wyszło spod Twojego pędzla... bo wiem że umiesz fajnie malowac . Cóż, zobaczymy co z tym dalej będzie.
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
jakimi farbami malowałeś???tymi GW???? bo widać że slabo kryje a slabo kryjąca farba to tylko gw chyba ma:)
Co to ma wogule byc mam nadzieje ze ta plachta to wogule jakis podklad ciekawy jest takze mysle ze podkladem sa te zdrajbraszowane nozki i pojda na to jakies inki wlasciwe farby losze i bedzie cacy - popracuj nad freehendami bo na etapie nanoszenia nie jest prosto a co do piero bedzie jak pomalujesz je do konca wtedy bedzie bardzo krzywo dlatego latwij jest wzystko teraz poprawic ... czekam na jakies zaawansowane prace bo brytfance to fajne pole do popisu ...
1.używaj mniej "?" to zdecydowanie uczytelnia Twoje postyArtek'sWorkshop pisze:jakimi farbami malowałeś???tymi GW???? bo widać że slabo kryje a slabo kryjąca farba to tylko gw chyba ma:)
2.farbki gw kryją bardzo dobrze
a teraz co do rycerza: jeśli ma być żółty, ja bym IMO zaczął na białym podkładzie. bardzo ładny freehand, ale widze ze reszta z nich jest niedokończona, tak czy siak mi się bardzo podobaja(tylko je skoncz tak jak ten pierwszy ). Sam nieszczęsny żółty nałożony jest grubo i jakoś niezaciekawie, wygląda na stary, wyblakły na słońcu i pokąpany w brudzie jeśli taki miał być efekt to graty No sporo pracy przed Tobą
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
DZięki za wszystkie rady, w figsie do zrobienia jeszcze wszystko, chciałem zobaczyć jak wyglądać będzie niebieski z zółtym i dlatego zacząłem od tego zostawiając reszte. Jak Wam się podoba pomysł na płachte i herby? Kolorystyka. I mam pytanko jaki kolor ogona itp u konia walnąć - bląd odpada, brąz też, szarego nie lubie...
Nic nie jest przyklejane wszystko wydziubdziane pędzlem.
Malowane na białym podkładzie... Farby GW.
A w rzuciłem bo tez se chciałrem WIPa wkleić, a co wszystkim wolno a mnie nie?
Nic nie jest przyklejane wszystko wydziubdziane pędzlem.
Malowane na białym podkładzie... Farby GW.
A w rzuciłem bo tez se chciałrem WIPa wkleić, a co wszystkim wolno a mnie nie?
- Chuck Norris
ja bym probonował zmienic kolor skóry konia (i tak do przemalowania) i wtedy ogonek czarny z lekkim rozjaśnieniem do brązowej skóry ładnie by pasował. Z kolei brązowa skóra do żółtej płachty też
Hmm... no to jedynym chyba kolorem na ogon pozostaje... czarny Ładnie może spiąć w całość kompozycję (zgra się z kopytami, chyba, że te będą akurat innego koloru), będzie dobry kontrast do żółtego i jasnej skóry konia, tak mi się wydaje No i potem delikatne rozjaśnienia na krawędziach
A co do kolorystyki, to jak na razie jest OK, ale jak będzie więcej, to się i więcej powie I widać dokładnie, że wszystko jest namalowane, a nie przyklejone, a te jasne miejsca naokoło symboli, to chyba rozjaśnienia dla kontrastu i tyle. Maluj, ja czekam na kolejne etapy Pozdrawiam!
A co do kolorystyki, to jak na razie jest OK, ale jak będzie więcej, to się i więcej powie I widać dokładnie, że wszystko jest namalowane, a nie przyklejone, a te jasne miejsca naokoło symboli, to chyba rozjaśnienia dla kontrastu i tyle. Maluj, ja czekam na kolejne etapy Pozdrawiam!
ee to on jest skonczony ?? ]
jak dla mnie po za herbem to nawet nie ejst podklad
jak dla mnie po za herbem to nawet nie ejst podklad
lol temat z kwietnia masz spida supeł
powodzenia dalej
powodzenia dalej
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Supeł, powiem tak:
Figurka wygląda o wiele lepiej na tych fotkach (bardzo mi się podobają te duże, złote lilie). Czekamy cierpliwie na kolejną odsłonę Fotki ładniejsze, a i ta ruinka zwraca uwagę Będzie z tego całkiem przyjemna praca.
Mam nadzieję, że finisz nastąpi jeszcze w tym roku, a najlepiej w okolicach kwietnia Zatem - do zobaczenia
Pozdrawiam
Sławol
P.S.
Aha, przymknij, proszę, oko na moją głupawkę dzisiejszą A najlepiej oboje oczu
Popłakałem sięSławol dn. 04.04.2007 pisze:Musimy się uzbroić w cierpliwość
Figurka wygląda o wiele lepiej na tych fotkach (bardzo mi się podobają te duże, złote lilie). Czekamy cierpliwie na kolejną odsłonę Fotki ładniejsze, a i ta ruinka zwraca uwagę Będzie z tego całkiem przyjemna praca.
Mam nadzieję, że finisz nastąpi jeszcze w tym roku, a najlepiej w okolicach kwietnia Zatem - do zobaczenia
Pozdrawiam
Sławol
P.S.
Aha, przymknij, proszę, oko na moją głupawkę dzisiejszą A najlepiej oboje oczu