Gremlin i jego futrzaści przyjaciele

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Gremlin i jego futrzaści przyjaciele

Post autor: Gremlin »

Jakiś czas temu okazyjnie nabyłem dość sporą liczbę szczurków i wypadało mi je pomalować. Z racji tego, że nigdy nie dippingowałem postanowiłem wypróbować tą metodę "malowania" właśnie na tych pokracznych stworzonkach czego owocem sa poniższe prace.

Całość(40 clanbraci, 46 slaves 20 monków 2 oddziały gutterów BSB kilka jezzaili i ratling + jakies tam figurki) zajęła mi ok 2 tygodni ( łacznie ok 30h)akurat padło na sesje dlatego sie to tak w czasie rozwlekło.

Obecnie przygotowuje kolejne modele pod DMP, więc systematycznie będzie sie coś tutaj pojawiało, później przeciągne wszystkie modele lakierem matowym oraz przemaluje krawedzie podstawek ( moje niedbalstwo ) . Wszelakie komentarze i uwagi mile widziane. Miłego oglądania ( do 2óch dni powinienem wrzucić lepsze jakościowo zdjęcia).

Na początek 23 slaves:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Latarka:
Obrazek
Obrazek

Globki:
Obrazek
Obrazek

Kolejne 23 slaves WIP:

Obrazek
Obrazek

BSB:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Monki:
Obrazek
Obrazek

Clanbracia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rattling:

Obrazek

Jezzails:

Obrazek

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Post autor: Bananovitch »

Od razu widać, że nie przeczytałeś posta tylko od razu przeszedłeś do zdjęć
Jakiś czas temu okazyjnie nabyłem dość sporą liczbę szczurków i wypadało mi je pomalować. Z racji tego, że nigdy nie dippingowałem postanowiłem wypróbować tą metodę "malowania" właśnie na tych pokracznych stworzonkach czego owocem sa poniższe prace.
To wyjaśnia połysk "lakieru" :roll:

Gremlin-jakiej bejcy używałeś?
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Też myślałem by tak slavów zkonwertować.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Bananovitch pisze:Od razu widać, że nie przeczytałeś posta tylko od razu przeszedłeś do zdjęć
To wyjaśnia połysk "lakieru" :roll:

Gremlin-jakiej bejcy używałeś?
Zgodnie z przepisem blessa ; )
krusk pisze:Też myślałem by tak slavów zkonwertować.
zawsze jeszcze mozesz ; )
ziemco pisze: ogólnie malowanie dosyć słabe , podoba mi się metalik ale reszta nie wiem czy przez świecący lakier czy przez za mało rozjaśnień i przez mało nasycone kolory nie podobają mi się te modele , na stole jako całość pewnie jakoś tam wyglądają ale jak modele na stół powinny być dużo bardziej kontrastowe by były widoczne i wyraźne z 20-80cm bo tak powinny wyglądać porządne modele na TT
i koniecznie pozbądź się tego błyszczącego lakieru psuje kompletnie modele.
Tak jak juz zauwazył bannanovitz - To BEJCA, rozjasnienia na ciemnych futerkach wyszły jak wyszły. Na następnych modelach juz wiem co jak zrobić aby wyszło lepiej. Poza tym to sa szczury a nie kolorowe jak cygańskie cekiny demony. Cały efekt psuje odbijajacy sie lakier z bejcy, na który DOPIERO nałożony zostanie lakier matowy jak skoncze cała armię, no moze w ostatecznosci szybciej.

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Kolejny oszukista - malowac mu sie nie chce to w bejcy macza :P

Moze byc, ale jest kilka niedociagniec. Niektore figurki maja niezalane albo zbyt mocno zalane fragmenty (jak rat ogry). Wiele modeli ma niedokladnie usuniete linie odlewu, co dla mnie jest totalna masakra. Poza tym powinienes uzywac jasniejszych podstawowych kolorow szczegolnie na futro, ale to juz chyba wiesz.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Za duże zdjęcia, mi tam nie za bardzo się podobają i ten krox w slavach :?

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Raptaparat pisze:(...)jest kilka niedociagniec. Niektore figurki maja niezalane albo zbyt mocno zalane fragmenty (jak rat ogry). Wiele modeli ma niedokladnie usuniete linie odlewu
Widać że się chyba bardzo śpieszysz z pomalowaniem tej armii. Oprócz tego co napisał Raptaparat można dodać żę miejscami nałożyłeś trawkę na modele- widać to np. na RGunie:

Obrazek

Może zbyt wcześnie (zanim wyschnie bejca) zabierasz się na wykonczenie podstawek?
Gremlin pisze:przeciągne wszystkie modele lakierem matowym
To bardzo poprawi efekt końcowy pracy.
ANtY pisze:Za duże zdjęcia, mi tam nie za bardzo się podobają i ten krox w slavach
Fakt- zdjęcia przez swój rozmiar nie są korzystne. Zbyt duże zbliżenia.
Btw. Gdzie Ty widzisz Kroxa w slavach? :roll:
ziemco pisze:...
Od bejcy za dużo nie można wymagać. Ale masz rację, na stole będzie ta armia fajnie wyglądać- i o to właśnie chodzi w tej technice :wink:

Podsumowując- więcej dokładności=lepszy efekt.
Obrazek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Pomyłka, chodziło mi o tego saurusa:
Obrazek

ODPOWIEDZ