Moja pierwsza rozpiska na 2250 po dluzszej przerwie z WFB. Daje rade?
1 Archmage @ 355 Pts
General; Magic Level 4
Jewel of the Dusk [15]
Ring of Fury [40]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Seerstaff of Saphery [30]
Dispel Scroll [20]
1 Noble @ 172 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Helm of Fortune [25]
Sword of Might [15]
1 Elf Steed: Barded @ [0] Pts
20 First SpearElves @ 225 Pts
Spear; Light Armour; Shield; FCG
War Banner [20]
10 Archers @ 110 Pts
13 Swordmasters @ 270 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG
Standard of Balance [45]
13 Swordmasters @ 250 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG
Banner of Arcane Protection [25]
14 Phoenix Guard @ 290 Pts
Halberd; Heavy Armour; FCG
Banner of Sorcery [50]
5 Ellyrian Reavers @ 85 Pts
2 Repeater Bolt Thrower @ 200 Pts
2 Great Eagles @ 100 Pts
Casting Pool: 9 + D3 + 1 bound
Dispel Pool: 5 + 3DS
Models in Army: 86
Total Army Cost: 2242
Rozwazam jeszcze zmiane ellyrianow na shadow warriorow, ale to chyba nienajlepszy pomysl. Seer na malej czarodziejce, ze wzgledu na to ze duza i tak ma spore szanse trafic cos fajnego z kazdego lora, natomiast maly dostaje high magic i czary dajace stubborna i warda (ewentualnie curse of arrow).
HE 2,25k BP+R (nowe ograniczenia magii)
no jak spiry wyjda to problem z corami sie robi...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Okej to po kolei:
1)Spiry raczej nie wyleca bo a)robi sie wspomniany problem z corami b)nie mam nic innego co mogloby sluzyc do przepychania innych klockow piechoty.
2)mag kolejny wg nowych zasad magii jest mi absolutnie niepotrzebny. I tak wykorzystuje limit kostek, a wrzucenie czarodziejki z mocno losowymi czarami w zamian za BoS wydaje mi sie malo ekonomiczne.
3)WL zamiast SM - brzmi sensownie, ale cholera totalnie nieklimatycznie zaczyna sie w tym momencie robic. Szczegolnie ze i tak biore czar dajacy stubborna, wiec mysle ze moze udaloby mi sie ten brak WL jakos zrekompensowac.
4)BoAP znalazl sie dlatego, ze ta armie boli strzelanie i wszelkiego rodzaju magic missile, Lion Standard by sie przydal, ale ochrona przed czarami wydaje mi sie nieco wazniejsza.
W tej chwili opcje ktore rozwazam to wywalenie spearelfow, wrzucenie kolejnej 10 lucznikow, przyciecie PG do 10, SM do 12 i za zaoszczedzone pkt wrzucic 5 DP z FCG. Co o tym myslicie?
1)Spiry raczej nie wyleca bo a)robi sie wspomniany problem z corami b)nie mam nic innego co mogloby sluzyc do przepychania innych klockow piechoty.
2)mag kolejny wg nowych zasad magii jest mi absolutnie niepotrzebny. I tak wykorzystuje limit kostek, a wrzucenie czarodziejki z mocno losowymi czarami w zamian za BoS wydaje mi sie malo ekonomiczne.
3)WL zamiast SM - brzmi sensownie, ale cholera totalnie nieklimatycznie zaczyna sie w tym momencie robic. Szczegolnie ze i tak biore czar dajacy stubborna, wiec mysle ze moze udaloby mi sie ten brak WL jakos zrekompensowac.
4)BoAP znalazl sie dlatego, ze ta armie boli strzelanie i wszelkiego rodzaju magic missile, Lion Standard by sie przydal, ale ochrona przed czarami wydaje mi sie nieco wazniejsza.
W tej chwili opcje ktore rozwazam to wywalenie spearelfow, wrzucenie kolejnej 10 lucznikow, przyciecie PG do 10, SM do 12 i za zaoszczedzone pkt wrzucic 5 DP z FCG. Co o tym myslicie?
O la boga, la boga. Jeszcze z 3ch PG zejdzie
Serio olej BoAP i wstaw Lion. Mi spearmani się nie sprawdzili niestety w innej liczbie niż 10. Klocki piechoty przepchniesz i PG i Swordmasterami, a DP z championem i Amulet of Light mogą się w tej rozpie przydać, w drugiej kolejności warszamata. Jeżeli AoL nie na DP, to lanca i AoL na BsB. Nie bój się ciąć liczby WL/SM, jakbyś potrzebował punktów.
Tak ogólnie, to rozpiska bardzo mi się podoba, co wcale nie świadczy o tym, że jest mocna
Serio olej BoAP i wstaw Lion. Mi spearmani się nie sprawdzili niestety w innej liczbie niż 10. Klocki piechoty przepchniesz i PG i Swordmasterami, a DP z championem i Amulet of Light mogą się w tej rozpie przydać, w drugiej kolejności warszamata. Jeżeli AoL nie na DP, to lanca i AoL na BsB. Nie bój się ciąć liczby WL/SM, jakbyś potrzebował punktów.
Tak ogólnie, to rozpiska bardzo mi się podoba, co wcale nie świadczy o tym, że jest mocna