Rozpiski elfów
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Master of reality
- Oszukista
Re: Rozpiski elfów
Całkowicie zgadzam się z przedmówcą. Mag obniżony do caddego, DP dostają ellyrion, BSB z HoFem i SoMem jest genialny (idealny do ściągania flamerów ). Reszta dobra chociaż ja myślę że lepiej dać amulet of light DP. Ja ostatnio na mniej niż 2k i tak biorę 2x 10 luków. Bardzo dobrze ściągaają obsługi maszyn. A Wy? Zawsze bierzecie jeden core czy więcej?
Ja tez zawsze pakuje jak najwięcej punktów w specjale. Na małe punkty RBT nie uzywa mbo szkoda mi punktói zachodu aby ich bronić. A ot sa łątwe punkty dla przeciwnika.
Takie pytanie : Co lepiej brać na dowodce WL AmuletofLight czy GemofCourage?
Takie pytanie : Co lepiej brać na dowodce WL AmuletofLight czy GemofCourage?
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
- Master of reality
- Oszukista
Z 20 lukami praktycznie co turę ściągam maszynę. Kości mnie lubiąAndrzej pisze: To musisz mieć bardzo dobre rzuty. Ja zawsze biorę tylko jeden core
Ja wolę AoL na DP albo lordzie więc proponuje GemElgrond pisze:Takie pytanie : Co lepiej brać na dowodce WL AmuletofLight czy GemofCourage?
Master of reality pisze:Z 20 lukami praktycznie co turę ściągam maszynę. Kości mnie lubiąAndrzej pisze: To musisz mieć bardzo dobre rzuty. Ja zawsze biorę tylko jeden coreJa wolę AoL na DP albo lordzie więc proponuje GemElgrond pisze:Takie pytanie : Co lepiej brać na dowodce WL AmuletofLight czy GemofCourage?
Btw, co dają magiczne ataki? Nie mogę znaleść w RB.
Wisła Kraków.
magiczne ataki dają tyle ze są magiczne.. i jako jedyne są w stanie zranić jednostki eteryczne oraz kasują warda u WE
Dziękuję
Wisła Kraków.
Śmiechowa rozpiska na 850 P :
Dragon Mage (lvl2, Silver Wand, Ring of Fury) - 435P
10x Archers - 110P
5x WL (FCG, Banner of Sorcery) - 155P
RBT - 100P
Great Eagle - 50P
Raz nią grałem (zwycięstwo z Lizakami), wielkich sukcesów nie wróżę, ale kupa zabawy
Dragon Mage (lvl2, Silver Wand, Ring of Fury) - 435P
10x Archers - 110P
5x WL (FCG, Banner of Sorcery) - 155P
RBT - 100P
Great Eagle - 50P
Raz nią grałem (zwycięstwo z Lizakami), wielkich sukcesów nie wróżę, ale kupa zabawy
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
I love this game...
Bolec ściągnął kroxigory w 2 tury, Dragon Mage 24 "osobowy" klocek Saurusów ("Wall of fire", "Ring of Fury", "Fireball") w 3, poległ dopiero w pojedynku ale smok dokończył dzieła. Pozostały skinki, które na serio mogły zagrozić tylko łucznikom (i Ci szybko polegli), Maga ze smokiem trzymałem z dala od skinków a WL kitrałem za domem. W końcu szaleńcza szarża WL na oddział skinków, wygrywają, doganiają niszczą i wbijają się w kolejny skirmisz małych, zielonych lizaczków
I love this game...
I love this game...
Przecież miała być śmiechowa, for fun. Na turniej bym się tak nie wybrał
I love this game...
I love this game...
na takie pkt jest całkiem ok
tylko chyba zrezygnowałbym z rarów całkowicie, wymienił WL na DP z BoS i jeszcze jakiś rydwan czy coś wejdzie
tylko chyba zrezygnowałbym z rarów całkowicie, wymienił WL na DP z BoS i jeszcze jakiś rydwan czy coś wejdzie
Wtedy pewnie rozpiska miałaby większego kopa, tyle że szkoda by mi było trochę tego bolca, bo jednak S6 to nie to samo co S5 (smok i DP). Fakt, faktem, że orłem nie miałem co w tej grze robić i tutaj można by pomyśleć o jego zamianie. Szkoda że DM korzysta tylko z Domeny Ognia, bo częściej pojawiałby się na stołachKosa pisze:
I love this game...
I love this game...
To prawda że schodzi od łuków a skinki to go na śniadanie zjadają ale pograć zawsze można
Rozpiska turniejowa na 1250 P. Jakoś tak kminie i coś mi w niej nie pasuje. Może coś doradzicie generałowie
1. Mage Lvl. 1 (General) (2x Dispel Scroll) 140
2. Noble (BSB) (Helm of Fortune, Talisman of Loec, HA, GW, shield; Barded Elven Steed) 175
3. Mage Lvl. 1 (1x Dispel Scroll) 120
Core
4. 10 Archers 110
Special
5. 9 Silver Helms (shield, CH, SB) 239
6. 14 White Lions (FCG/Lion Standard) 265
Rare
7. Repeater Bolt Thrower 100
8. Repeater Bolt Thrower 100
Nie wiem, czy nie wyrzucić 1 Maga a za punkty dokupić drugi oddział łuczników. Opcjonalnie usunąć też 1 bolec i 5 SH dołożyć jeszcze??
Rozpiska turniejowa na 1250 P. Jakoś tak kminie i coś mi w niej nie pasuje. Może coś doradzicie generałowie
1. Mage Lvl. 1 (General) (2x Dispel Scroll) 140
2. Noble (BSB) (Helm of Fortune, Talisman of Loec, HA, GW, shield; Barded Elven Steed) 175
3. Mage Lvl. 1 (1x Dispel Scroll) 120
Core
4. 10 Archers 110
Special
5. 9 Silver Helms (shield, CH, SB) 239
6. 14 White Lions (FCG/Lion Standard) 265
Rare
7. Repeater Bolt Thrower 100
8. Repeater Bolt Thrower 100
Nie wiem, czy nie wyrzucić 1 Maga a za punkty dokupić drugi oddział łuczników. Opcjonalnie usunąć też 1 bolec i 5 SH dołożyć jeszcze??
I love this game...
I love this game...
ToL na herosach się nie opłaca, dajesz przeciwnikowi z miejsca połówke punktów za herosa.
Kosa pisze:ToL na herosach się nie opłaca, dajesz przeciwnikowi z miejsca połówke punktów za herosa.
Racja... a coś więcej?? Jakieś sugestie?? Nie za mało jednostek??
I love this game...
I love this game...
pewnie, że za mało
herosi złożeni ogólnie za przeproszeniem do dupy
pomijając ToL, to ci magowie są bezsensowni. Albo daj jednego caddego, albo podpakuj tą magie, poziomami i jakimiś bajerami, bo nie wiem czy warto płacić 120 pkt za jednego scrola i 1 DD, nie kalkuluje to się zbytnio.
A HE mają dobrego BSB puszkowanego, save 1+ z rerolem, siła 5 i jednokrotny coldblooded pozwala mu na wiele, ewentualnie save na 2+z rerolem ale ruchem 9. Byłbym za takim panem.
Jednak jeśli już tak bardzo chcesz tych 9 SH to wybrałbym BSB z BB, wtedy ten oddział jest już bardzo grożny i niebezpieczny w szarży. (na marginesie, przecież dużo lepiej wziąć DP)
herosi złożeni ogólnie za przeproszeniem do dupy
pomijając ToL, to ci magowie są bezsensowni. Albo daj jednego caddego, albo podpakuj tą magie, poziomami i jakimiś bajerami, bo nie wiem czy warto płacić 120 pkt za jednego scrola i 1 DD, nie kalkuluje to się zbytnio.
A HE mają dobrego BSB puszkowanego, save 1+ z rerolem, siła 5 i jednokrotny coldblooded pozwala mu na wiele, ewentualnie save na 2+z rerolem ale ruchem 9. Byłbym za takim panem.
Jednak jeśli już tak bardzo chcesz tych 9 SH to wybrałbym BSB z BB, wtedy ten oddział jest już bardzo grożny i niebezpieczny w szarży. (na marginesie, przecież dużo lepiej wziąć DP)