skończone
Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: Pytania wszelakie ... ;)
już zabieram się do pisania (w miare poprawnie) rospe (tam gdzie się rospy daje) i o po mi cho 
skończone
skończone
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Co jeżeli na 3 kościach rzucając Infernal Geteway wypadnie 6, 6 i 1? Wchodzi czy nie?
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Opłaca się grać na dragonograch?
I drugie pytanie, opłaca się grać np na jednym olbrzymie i jednej helce? czy jak już to 2 olbrzymy, bo jednego łatwo zestrzelić.
I drugie pytanie, opłaca się grać np na jednym olbrzymie i jednej helce? czy jak już to 2 olbrzymy, bo jednego łatwo zestrzelić.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
No a na 2 kostkach rzuce czar który wchodzi na 15+ jeżeli wypadną dwie 6?Shino pisze:wchodzi
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
1)No a na 2 kostkach rzuce czar który wchodzi na 15+ jeżeli wypadną dwie 6.Dark Knight pisze:Shino pisze:wchodzi
2) Czy z daru Macki Tzeentcha moge przerzucić misscasta? Znaczy jedną 1?
1 tak
2 tak
2 tak
Odpowie mi ktoś? 
DO są fajne ale nie na wszystko S7 miażdży wszystko ale na gobliny tak średnio przydatne
giganty przeciwko armii strzelającej ssą po kule bo maja tylko T5 i W6 wole helke a najlepiej dwie tańsze
osobiście nie testowałem ale odradzam chyba ze dla fanu, spróbuj helek zabawa nimi jest naprawdę fajna
giganty przeciwko armii strzelającej ssą po kule bo maja tylko T5 i W6 wole helke a najlepiej dwie tańsze
osobiście nie testowałem ale odradzam chyba ze dla fanu, spróbuj helek zabawa nimi jest naprawdę fajna
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Dzięki Shino. Sorry za te 2 posty ale coś mi sie wczoraj net walił. Teraz nie wiem jak tego jednego usunąć 
Wardy magiczne się generalnie nie kumulują. Jest tylko jeden wyjątek: Tzeentch. Exalted Tzeentcha z Morsliebem ma 3+ Warda na niemagiczne. Mag Tzeentcha na dysku z golden eye ma 3+ Warda przeciwko pociskom tak przykładowo tylko wspominając.
czy ktoś próbował grać na czymś takim?:
---------
Generał:
Mag lvl 4 tzeencha
armor of morslieb
collar of khorne
power familiar
dysk
roar
---------
ma 5 czarów
ward na niemagiczne na 2+
save na 3+
MR (2)
Ostatnio go testuje i sprawdza mi się całkiem nieźle. Od strzelania raczej nie spadnie, MR chroni przed czarami (i scrol na małym magu:P) krzyczy i w zasadzie PRAWIE zawsze ma Brame. Trzymam go z dala od combatu
---------
Generał:
Mag lvl 4 tzeencha
armor of morslieb
collar of khorne
power familiar
dysk
roar
---------
ma 5 czarów
ward na niemagiczne na 2+
save na 3+
MR (2)
Ostatnio go testuje i sprawdza mi się całkiem nieźle. Od strzelania raczej nie spadnie, MR chroni przed czarami (i scrol na małym magu:P) krzyczy i w zasadzie PRAWIE zawsze ma Brame. Trzymam go z dala od combatu
Jeśli mam generała Khorna to mogę mieć oddziały np Nurgla?
Nigdzie co prawda nie znalazłem takiej zasady w AB, ale w Army Builderze z 6ed było coś takiego.
Nigdzie co prawda nie znalazłem takiej zasady w AB, ale w Army Builderze z 6ed było coś takiego.