zielony mag :]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
młoda
Wałkarz
Kontakt:

zielony mag :]

Post autor: młoda »

Tak jak w temacie :wink: - moja pierwsza figurka w życiu, malowana nie dla pieniędzy, lecz dla wyższych wartości :wink: :P .

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam,
Kasia :wink: .

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

myślałem, że jak dla siebie to będzie lepszy technicznie. braku klimatu nei można mu zarzucic, ale.........

......ale przede wszystkim płaszcz za mało rozjaśniony a ta jaśniejsza warstwa z takimi "ząbkami" zrobiona. nie podoba mi sie podbródek gdzie jest brąz zostawiony (moze wydawać sie nawet, że wygląda jak zarost lekki).

ogólnie ładny pomimo tych mankamentów kilku

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Przód super, tył trochę gorszy :). Ten płaszcz jest jak dla mnie niedostatecznie rozjaśniony.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

młoda pisze: wyższych wartości

Znaczy sie pomalowałaś dla Kowala :lol: ?

<podnosi się z podłogi> ale cóż powiem ładnie ale widziałem lepsze w twoim wykonaniu :]

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Ładnie to wygląda i nawet kolory mi się nie gryzą... (czerwony-zielony)
Dopieprzę się tylko do 1 rzeczy - po co ten listek na podstawce? Wygląda sztucznie - reszta mi się podoba.

Awatar użytkownika
Skolim
Mudżahedin

Post autor: Skolim »

Pamiętam go. To jego zdjąłem Kowalowi (wraz 3 innymi magami, coś około 1000 punktów) w klocku spearelfów podczas turnieju w YMCE (przypominam Kowal że mamy zaległego chalenga ) :P .

No dość tych pięknych wspomnień. Powiedzmy coś o figurce. Mnie się podoba fajnie dobrane kolory, ale dla WE :P Mi się bardzo podoba szata i twarz ale jak już Romek wcześniej wspomniał płaszcz niedostatecznie rozjaśniony. Ale ogólnie pozytywny (na żywo jest fajniejszy) :D
"Athel Loren nie ścierpi bytności no Człowieka, ni Orka, ni Krasnoluda, ni Zwierzoczłeka. Pierwszy krok wroga na świętej ziemi, będzie jego ostatnim"
Scarloc, Kroczący Śród Mgły z Athel Loren

Mam magiczne kamyczki ze Słowacji przynoszące szczęcie :P

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

A mi rozjaśnianie płaszcza sie podoba. Wygląda o wiele bardziej realistycznie od tych wycieniowanych od bardzo ciemnego do bardzo jasnego. Np. od dark angels green do goblin green.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

fajny ale plaszczyk za ciemny

a tak apropo co to te wyzsze wartosci ]:-?

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ładnie, ładnie. Podoba mi się dobór kolorów, jak i całość w połączeniu :) Skóra jest bardzo przyjemna, te nagłębsze tony może trochę za głębokie, ale jest za to mocniejszy kontrast. Jedyne, co zauważyłem, to chyba "drżąca ręka" podczas malowania zielonego paska na jasnym płaszczu ;) Ten złoty pasek z tyłu o wiele lepiej wyszedł. Aha, no i tenże płaszcz (jasny) mógłby mieć więcej warstw (płynnych przejść). I jeszcze: widzę, że zielona kula się błyszczy (lakierowana?), a ta niebieska jest matowa... lakier błyszczący dodałby jej głębi i trójwymiarowości. Czerwona szarfa i kamienie świetnie pasują i ożywiają cały model :!: Listek na podsatwce to - moim zdaniem - bardzo sympatyczny dodatek, no i odpowiedni do tematu modelu ;)

Bardzo ładnie, jest OK. No i dobre technicznie zdjęcia :D

Awatar użytkownika
młoda
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: młoda »

Roman Lord of the Druchii pisze:myślałem, że jak dla siebie to będzie lepszy technicznie.
Ale on nie jest dla mnie :wink:...
Ryu pisze:Dopieprzę się tylko do 1 rzeczy - po co ten listek na podstawce? Wygląda sztucznie
Na początku były 2 listki, tylko jeden odpadł po kilku bitwach :P :wink:. Cała armia ma już takie podstawki i dlatego i na tej są listki :wink: .
max pisze:a tak apropo co to te wyzsze wartosci
Oznacza to, że figurki nie malowałam ani na sprzedaż, ani dla siebie - był to prezent :wink:.
Sławol pisze:Jedyne, co zauważyłem, to chyba "drżąca ręka" podczas malowania zielonego paska na jasnym płaszczu Ten złoty pasek z tyłu o wiele lepiej wyszedł. Aha, no i tenże płaszcz (jasny) mógłby mieć więcej warstw (płynnych przejść). I jeszcze: widzę, że zielona kula się błyszczy (lakierowana?), a ta niebieska jest matowa... lakier błyszczący dodałby jej głębi i trójwymiarowości.
Drżąca ręka pewnie była - już nie pamiętam, bo dawno go robiłam, ale malowałam go przez jedną noc, a jak się jest zmęczonym to różnie to bywa :wink: (nie usprawiedliwiam tego :P ) - faktycznie nie jest zbyt prosta :wink: . Nie lakierowałam tej kuli :P - ona bardziej wystaje niż ta niebieska i jak ktoś ogląda figurkę, to przeważnie maca kulę i dlatego się tak błyszczy :P . Zdjęcia były robione już po kilku bitwach i przeszła ona niejedną parę rąk :P .

Pozdrawiam,
Kasia :wink:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

młoda pisze:
max pisze:a tak apropo co to te wyzsze wartosci
Oznacza to, że figurki nie malowałam ani na sprzedaż, ani dla siebie - był to prezent :wink:.
to sie lysy ze wzgorza dorobi wkoncu mniej pedalsko wygladajacej armii :P

fajny mag, ja jeszcze nie mialem okazji podziwiac nowych podstawek, bede tesknil za tamtymi smerfowymi :(

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Mnie sie podoba :D
Jedynie podstawka uboga no i ten zielony plaszcz jakby nierozjasniony ;)
Reszta na + .Szczegolnie podoba mi sie twarz i wdzianko :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Kowal
Mudżahedin

Post autor: Kowal »

Super pomalowana figurka, ten dla kogo go robiłaś musi być farciarzem :P . We wnikliwą ocenę bawić się nie będę, bo ani się nie znam, ani nie jestem obiektywny :wink: . Choć trzeba wziąć poprawkę na to, że zanim było robione zdjęcie, ja go wielokrotnie zmacałem, co dodało np. owy "efekt lakieru" :P

@ Skolim
W YMCE popełniłem kardynalny błąd, bo olewacko podszedłem do gry i myślałem, że masakra zrobi się sama... a tu popychaczka na IF, treeman zdający testy na Pity i się minior dla Ciebie zrobił :? . Potem cały wieczór Kasia się ze mnie smiała, że sie tym za bardzo przejmuje :P .
Co do challange'a, to jest on aktualny, spoko luz ;) . Od Lublina nie byłem na turnieju, ale sie wybiorę na jakiś pewnie niedługo. I tym razem podejdę bardzo poważnie do gry, o to sie nie martw :evil: .

@ Thurion
Smerfowe :P ?? Choć w sumie... na mojej cukierkowej dioramce jeszcze z wojennego młotka to armia rzeczywiście wyglądała jakby szła na wojne z teletubisiami :P

Pozdrawiam,
Kowal

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Ja bardzo przepraszam, ale czy dwustupikselowy wizerunek figurki musi być przedstawiony na ośmiusetpikselowym obrazku? Skoro już prezentuje się studio, to może lepiej bez kwasów zwanych "bad/no crop"? ;)

Samo malowanie bardzo fajne. Jak zwykle u Ciebie, mistrzowskie freehandy. Tylko tkaniny (ubranie, płaszcz) jakoś dziwnie wyszły.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ