[WFB]Moje pierwsze figurki

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

[WFB]Moje pierwsze figurki

Post autor: Rasti »

W tym temacie chciałem przedstawić wam pierwsze figurki jakie wykonałem własnoręcznie.
Przepraszam, jeśli są niepomalowane, ale dopiero przymierzam się do zakupu.
Figurki są wykonane z poxiliny i zwykłej modeliny. No fakt, trochę nie profesjonalnie ^^. Narzędzia jakie mi służyły to między innymi: nożyk odłamkowy, wykałaczka, gwoździe, papier ścierny. Jak by nie patrzeć, domowe sposoby ;P

Chciałbym nadznaczyć, iż na zdjęciach widać jakieś pyłki itd, to moja wina, ostatnio je poprawiałem i zapomniałem wyczyścić.
Jedna z figurek nie ma dłoni z bronią, ponieważ poprzednia mi się nie spodobała, a nowej nie zdążyłem zrobić.

No i teraz tak. Te figurki, jak by nie patrzeć przedstawiają sługi chaosu :P Moim zdaniem przyporządkował bym ich pod jednostkę Rycerzy Chaosu.

Moją następną figurkę, którą planuję wykonać to Champion Khorne'a.
No i teraz tak. Zamierzam kupić farbki i je pomalować(jak zauważyliście, jedna jest pokryta czarnym podkładem, ale gdzieniegdzie starta, jak robiłem poprawki.). Uważacie, iż te figurki powinny być Rycerzami Khorne'a, czy ogólnie chaosu? Jaka kolorystyka? siwo/czarno złote? czy może czerwień i złoto?

Szczerze, to z zdjęć nie jestem zadowolony, widać tam wiele nieścisłości :P No ale trudno ;) Co myślicie o tym co zrobiłem? Są to stare wersje, niżej lekko poprawione(dodane jakieś elementy, itd.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Tutaj z lekka poprawione. Jedna figurka straciła głowę na rzecz drugiej.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Jeśli złamałem regulamin, przepraszam i proszę o usunięcie tematu.

Awatar użytkownika
Kamil Kiwi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kamil Kiwi »

Myśle że powinienes najpierw sprobowac lepic pojedyncze rzeczy, topory, hełmy, butelki itd. a potem dopiero całe modele.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Tzn te figurki robiłem na zasadzie: wszystko osobno, potem kleimy w całość.

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

Jeśli to twoje pierwsze ulepki to masz u mnie plusa :) bo nie jest to moze najlepsze ale w kupie widac co jest co wiec jest git.. :) popracujesz troszke jeszcze z modelowaniem i bedziesz naprawde dobry... tak trzymaj =D>
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Dzięki. Teraz pracuje nad Chempionem. W końcu kupiłem łańcuszek do figurek i 2 z nich upiększyłem. Mam wrzucić fotki z przebiegu pracy nad championem?

Proszę się wypowiadać, do czego ich podporządkować, Chaos Niepodzielny, czy może Khorne?

ODPOWIEDZ