Gallery by Ryu

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

kratka miejscami nie jest rowna ale ja wiem jaki to problem zeby zachowac kwadracikowe proporcje ;) efekciarsko pocieniowana - metaliki bardzo spoko choc widac na srebrze ze takie zabrudzone sa i nie czyste zdeka , zloto lepiej tu wypada. troche mnie denerwuja te gwiazdki ale ok moga byc ;) ogolem bardzo gites praca i podstawka swoja uboga struktura zwraca uwage na figurke a o to tu chodzi aby nie robic zbytniego prezsytu jak dla mnie 8 pozdro

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Ja chcę tak malować!

P.S. Zarąbiste figsy.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

No jest cukiereczek, jest :). Nie wiem czy szmata na łbie kunia nie powinna być jeszcze troszkę rozjaśniona, ale i tak jest bardzo fajny :).

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

dead pisze:kratka miejscami nie jest rowna ale ja wiem jaki to problem zeby zachowac kwadracikowe proporcje ;)
Dead protokąty to takie prawie kwadraty ;)

Reszcie dzięki za komentarze :)
PS. Właśnie spadam robić podstawkę więc za niedługo king 8)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Miałem kiedyś przyjemność obejrzeć na żywo figurki pieszych szkieletów malowanych przez Ciebie ;). Są bardzo dopracowane, jeśli chodzi o nakładanie farby, jak i cieniowanie całych kości. Jest to żmudne i bardzo czasochłonne - bawić się pędzelkiem naokoło w cieniowanie kości, zachowując przy tym zagłębienia w segmentach szkieletu. Wymaga to wiele cierpliwości, no chyba, że ktoś ma sposób na szybkie malowanie na takim poziomie ;)

A z tej galerii najbardziej podobają mi się konni łucznicy, bardzo ładnie są pomalowani (na CMON świetne fotki i malowanie mają skorpiony). Casket of Souls kiedyś sam malowałem na zlecenie, ale nie wiedziałem, że wyszedł mi podobnie do tego tu zaprezentowanego ;) Bardzo przyjemnymi modelami do malowania są skorpiony, w Twoim wykonaniu również świetne :) W ogóle podoba mi się sposób, w jaki malujesz kości.

Fotki są OK, ale ta z jazdą jest prześwietlona - pierwszy plan, pierwszy z brzegu jeździec... szczególnie koń, przez co nie widać średnich tonów, a tylko cienie i biały (?) kolor :) Drugi model jest bardzo dobrze oświetlony. Ale to tak na marginesie z tymi fotkami ;)

Poza tym - świetna robota :) Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Sławol pisze:Miałem kiedyś przyjemność obejrzeć na żywo figurki pieszych szkieletów malowanych przez Ciebie ;)
Tia... Jak to przeczyłem lekko się zdziwiłem :) No może do momentu aż zauwałyłem skąd jesteś... Gorzów, tak... :) Teraz już wiem gdzie i jakie 40 szkieletów widziałeś :D

Serdeczne dzięki za komentarz :)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

A widzisz :D Jaki ten świat mały... kurczę, mogłem jednak ten Gorzów Wlkp. ukryć ;) Głowiłbyś się nad tym trochę :D

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Obiecałem coś w moim klimacie to proszę:
Obrazek

Obrazek

Wiem, że żuki wyglądają jak "dupa" i ogólnie są paskudne, ale w końcu to moja "praca" z GS'em więc musicie wybaczyć ;)
Kołnierz też nierówny - wiem - ale ja się nie nauczę nic z tej zielonej masy nic robić :P

Nie są to zdjęcia pro, ale może się Wam spodoba :)

Jak ktoś ma ochotę:
http://www.coolminiornot.com/154695

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Nie jak dupa, tylko jak kawa.

:D

Anoreksja wygląda nieźle. Ciekawy dobór kolorów.

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

baaardzo fajne. trochę ta podstawka za mała pod cos takiego ale i tak widać, ze starałeś się ją optycznie powiększyc

OT obczajcie jaka cena, śledziłem tą aukcję i byłem w szoku chociaz figs neizły http://cgi.ebay.pl/Warhammer-40k-Space- ... dZViewItem

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Skavenblight pisze:Nie jak dupa, tylko jak kawa.
Niech będzie :)
Skavenblight pisze:Ciekawy dobór kolorów.
Kolorki przewodnie moich umarlaków 8)
Romek pisze:baaardzo fajne
Dzięki :)[/code]

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Wypas (sam takiego kinga bede robil tylko musze miec $$ na figsa :D)
jedynie mi sie podstawka nie podoba ,a raczej piasek (wiem ,wiem pustynia i te sprawy ale ja nie trawie ;):D)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Bardzo mi się schemat kolorystyczny podoba, no i ta zgnilizna też jest niezła. A skarabeusze to bardzo ciekawy dodatek :) Dobra konwersja, bardzo dobrze wykorzystałeś ten model do WHFB. No i wzorki są świetne!

A tak poza tym, to ten model Ci się nie przewraca? Mała podstawka, a on taki wysoki ;)

Pozdrawiam serdecznie! Sławol

Awatar użytkownika
Troyan
Mudżahedin

Post autor: Troyan »

Ryu, jeśli nie masz magnetycznych podstawek to nie wierzę że on stoi prosto, malowanie i pomysł super.

Roman Lord of the Druchii pisze:baaardzo fajne. trochę ta podstawka za mała pod cos takiego ale i tak widać, ze starałeś się ją optycznie powiększyc

OT obczajcie jaka cena, śledziłem tą aukcję i byłem w szoku chociaz figs neizły http://cgi.ebay.pl/Warhammer-40k-Space- ... dZViewItem
Ewidentnie ktos tu przekombinował z ceną bo figs wcale niezły nie jest, malowanie poprawne i tyle.
Obrazek

Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.

Awatar użytkownika
Balduran
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Balduran »

Ryu - King, jak i reszta Twojej armii, zajebisty :) Najbardziej podoba mi sie kiecka, bandaze i metaliki. Skora rowniez bardzo fajnie Ci wyszła :wink: Pomysł na wychodzace skarabeusze bardzo trafny, oryginalny, lecz wykonanie troszke gorsze. Nie widzi mi sie za to podstawka(dziwna "poza"), co dziwi mnie troche, bo przy wczesniejszych modelach podstawki bardzo mi sie podobaly :D Ale i tak figsa zajebista - gratulacje i zycze zapalu do dalszych prac :wink:

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

Patrze na to jak on jest umiejscowiony i wydaje mi sie ze jednak spoko wywazony - ciezkie smieci pod podstawka i troche metalu na tej gorce i mysle ze powinien stac ;) - sam mialem czesto problemy z wywazeniem pegaza smoka czy innych modeli ale wydaje mi sie ze w takiej wycentrowanej pozie powinien sie trzymac choc jest malo stabilny ... ogolem praca bardzo przyjemna.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Fajny jest! Kolorystyka też ciekawa
Ale może się rzeczywiście przewracać..

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Wielkie dzięki za komentarze i oceny :)

Czy stoi czy nie...? Jak jest stół bez wykładziny to nie ma problemu :)
Z wykładziną nie próbowałem, ale wydaje mi się, że jakoś ustoi ;) Jak nie to pomyślę żeby mu w podstawek od dołu dać kawałek żelastwa jakiegoś i tyle.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Fajny król, widziałem też kiedyś demona slanesza z tej figurki,....

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

"Ale to już było..."

Znowu to samo, znowu kości...
Obrazek

Co Wy na to? Są już dwa + rydwan z księciem 8)

ODPOWIEDZ