Galeria Sławola [19.07.21 - The Tainted]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
-
- Kretozord
IMO żółty do rozjaśnianie zielonego jest znacznie lepszy, biały często tworzy okropny efekt mięty i seledynu, rozjaśnianie żółtym jest żywsze
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
akurat w tym przypadku było rozjasnianie białym no i efekt jest dobry równieżkurka_z_podworka pisze:IMO żółty do rozjaśnianie zielonego jest znacznie lepszy, biały często tworzy okropny efekt mięty i seledynu, rozjaśnianie żółtym jest żywsze
-
- Kretozord
IMHO 7.0, może lepsze zdjęcia wyciągnęły by coś jesczeGuard pisze:9/10 z dużo, ale 8/10 spokojnie można dać.
A co do rozjaśniania zielonego, ten goblin to wyjątek potwierdzający regułę.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Dokładnie tak, rozjaśniałem białym, żeby uzyskać efekt pergaminowej, starej skóry starego goblina... i to mi się, myślę, udało Przynajmniej ja jestem zadowolony z efektu Na żywo jest lepiej, dziś miałem zastój, ale myślę, że w tym tygodniu już pozwolę Wam się nacieszyć efektem końcowym
Żólty kolor byłby dobry do NG Shamana, tego starego modelu z sierpem w kształcie księżyca. Sama figurka aż się prosi o kolorowe malowanie
Żólty kolor byłby dobry do NG Shamana, tego starego modelu z sierpem w kształcie księżyca. Sama figurka aż się prosi o kolorowe malowanie
Dobry ten goblin
coraz lepiej wyglada
Panie i Panowie, koniec pracy przy tym modelu: czaszka rozjaśniona, drobne elementy już domalowane i tak oto się prezentuje na zdjęciach :
Kolory na zdjęciach wyszły bardzo bliskie rzeczywistości (przynajmniej na moje oko), jak porównywałem z modelem trzymanym w dłoni
Pozdrawiam! Sławol
Kolory na zdjęciach wyszły bardzo bliskie rzeczywistości (przynajmniej na moje oko), jak porównywałem z modelem trzymanym w dłoni
Pozdrawiam! Sławol
Mnie sie podoba
Chyba na nastepnych zieolnych wypróbuje rozjasnianie zielonego bialym ,a nie zoltym (bialym np: robilem w u swojego szczura plaszcz ale nigdy goblinskiej skory nie probowalem ....)
No i poddales mi dobry patent z fioletowymi grzybami .
Ogolnie figurka bardzo fajna
Chyba na nastepnych zieolnych wypróbuje rozjasnianie zielonego bialym ,a nie zoltym (bialym np: robilem w u swojego szczura plaszcz ale nigdy goblinskiej skory nie probowalem ....)
No i poddales mi dobry patent z fioletowymi grzybami .
Ogolnie figurka bardzo fajna
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2007, o 15:24 przez szczurek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
@szczurek - pewnie, maluj grzyby na fioletowo, a nie zapomnij się potem tym pochwalić
Założyłem sobie, że nie użyję ani razu żadnego odcienia czerwieni (grzyby już chciałem tak pomalować - muchomorki, ale mi przeszło tym razem), ograniczyłem paletę do kilku kolorów, rozjaśniałem je potem tylko Bleached Bone (brązy), Skull White (skóra, grzyby), a reszta to metaliki, washe, glaze'y... Aha, szare odcienie to Chaos Black i Skull White w różnych proporcjach, gdzieniegdzie dodawałem śladowe ilości Shadow Grey.
I tyle, ja wiem, ok. 20 godzin malowania
@Skavenblight - kłaniam się w pas
Założyłem sobie, że nie użyję ani razu żadnego odcienia czerwieni (grzyby już chciałem tak pomalować - muchomorki, ale mi przeszło tym razem), ograniczyłem paletę do kilku kolorów, rozjaśniałem je potem tylko Bleached Bone (brązy), Skull White (skóra, grzyby), a reszta to metaliki, washe, glaze'y... Aha, szare odcienie to Chaos Black i Skull White w różnych proporcjach, gdzieniegdzie dodawałem śladowe ilości Shadow Grey.
I tyle, ja wiem, ok. 20 godzin malowania
@Skavenblight - kłaniam się w pas
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
spoko nawet. juz wcześniej pisąłem, że jakiś taki suchy. całkiem dobry technicznie. Nie podobają mi sie najbardziej włosy. Nie chcę pisac dosłownie, że to drybrush bo malujac białym po czarnym identycznie to wygląda. Można bardziej sie z włoskami(zwłaszcza tak wyrzeźbionymi) pobawić.
pozdro
pozdro
Roman, tak to właśnie zawsze wychodzi (przy "suchym" jednak widać szorstkość na takim elemencie). Kita miała być czarna, więc tylko podkreśliłem kosmyki włosów W innym przypadku dobrze wygląda wycieniowanie takiego "ogonka" Dzięki i do następnego
- nightclower16
- Mudżahedin
Bardzo dobry technicznie i fajny dobór kolorów
Nie drybrush, a overbrush. Dało się, ale pewnie się nie chciało. Ogólnie figurka bardzo fajna, malowanie też. Nie przekonuje mnie rozjaśnianie zielonego białym, ale skoro miał być taki efekt staruch to ok...Roman Lord of the Druchii pisze:spoko nawet. juz wcześniej pisąłem, że jakiś taki suchy. całkiem dobry technicznie. Nie podobają mi sie najbardziej włosy. Nie chcę pisac dosłownie, że to drybrush bo malujac białym po czarnym identycznie to wygląda. Można bardziej sie z włoskami(zwłaszcza tak wyrzeźbionymi) pobawić.
pozdro