Galeria Sławola [19.07.21 - The Tainted]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Zauważyłem, że większość ludzi rozjaśnia zielony żółtym, i w efekcie taki kolor wychodzi za bardzo kolorowy :D

Ty jednak o ile sie nie myle rozjaśniałeś go białym i na prawdę wyszło bardzo fajnie "naturalnie"

Najbardziej to podoba mi się płaszczyk :D 9/10

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

IMO żółty do rozjaśnianie zielonego jest znacznie lepszy, biały często tworzy okropny efekt mięty i seledynu, rozjaśnianie żółtym jest żywsze
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

9/10 z dużo, ale 8/10 spokojnie można dać. Oby tak dalej. Czekam na efekt końcowy.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

kurka_z_podworka pisze:IMO żółty do rozjaśnianie zielonego jest znacznie lepszy, biały często tworzy okropny efekt mięty i seledynu, rozjaśnianie żółtym jest żywsze
akurat w tym przypadku było rozjasnianie białym no i efekt jest dobry również

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Guard pisze:9/10 z dużo, ale 8/10 spokojnie można dać.
IMHO 7.0, może lepsze zdjęcia wyciągnęły by coś jescze

A co do rozjaśniania zielonego, ten goblin to wyjątek potwierdzający regułę.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Dokładnie tak, rozjaśniałem białym, żeby uzyskać efekt pergaminowej, starej skóry starego goblina... i to mi się, myślę, udało ;) Przynajmniej ja jestem zadowolony z efektu :D Na żywo jest lepiej, dziś miałem zastój, ale myślę, że w tym tygodniu już pozwolę Wam się nacieszyć efektem końcowym :D

Żólty kolor byłby dobry do NG Shamana, tego starego modelu z sierpem w kształcie księżyca. Sama figurka aż się prosi o kolorowe malowanie ;)

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Dobry ten goblin ;)

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

coraz lepiej wyglada

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Panie i Panowie, koniec pracy przy tym modelu: czaszka rozjaśniona, drobne elementy już domalowane i tak oto się prezentuje na zdjęciach :D :

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kolory na zdjęciach wyszły bardzo bliskie rzeczywistości (przynajmniej na moje oko), jak porównywałem z modelem trzymanym w dłoni :)

Pozdrawiam! Sławol

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Mnie sie podoba :)
Chyba na nastepnych zieolnych wypróbuje rozjasnianie zielonego bialym ,a nie zoltym :D (bialym np: robilem w u swojego szczura plaszcz ale nigdy goblinskiej skory nie probowalem ....:D)
No i poddales mi dobry patent z fioletowymi grzybami .
Ogolnie figurka bardzo fajna :)
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2007, o 15:24 przez szczurek, łącznie zmieniany 1 raz.
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Tak jak się robić powinno, rozjaśniłeś zielony białym.
=D>

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

@szczurek - pewnie, maluj grzyby na fioletowo, a nie zapomnij się potem tym pochwalić :D

Założyłem sobie, że nie użyję ani razu żadnego odcienia czerwieni (grzyby już chciałem tak pomalować - muchomorki, ale mi przeszło tym razem), ograniczyłem paletę do kilku kolorów, rozjaśniałem je potem tylko Bleached Bone (brązy), Skull White (skóra, grzyby), a reszta to metaliki, washe, glaze'y... Aha, szare odcienie to Chaos Black i Skull White w różnych proporcjach, gdzieniegdzie dodawałem śladowe ilości Shadow Grey.

I tyle, ja wiem, ok. 20 godzin malowania :)

@Skavenblight - kłaniam się w pas :D

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

spoko nawet. juz wcześniej pisąłem, że jakiś taki suchy. całkiem dobry technicznie. Nie podobają mi sie najbardziej włosy. Nie chcę pisac dosłownie, że to drybrush bo malujac białym po czarnym identycznie to wygląda. Można bardziej sie z włoskami(zwłaszcza tak wyrzeźbionymi) pobawić.

pozdro

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Roman, tak to właśnie zawsze wychodzi (przy "suchym" jednak widać szorstkość na takim elemencie). Kita miała być czarna, więc tylko podkreśliłem kosmyki włosów ;) W innym przypadku dobrze wygląda wycieniowanie takiego "ogonka" :) Dzięki i do następnego :)

Awatar użytkownika
nightclower16
Mudżahedin

Post autor: nightclower16 »

Bardzo dobry technicznie i fajny dobór kolorów ;)

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Naprawdę piknie, ja bym jeszcze tylko troszkę włoski i szare elementy (sakiewka na kiju) rozjaśnił hajlajtem czy dwoma ;)

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

No szacun za tego gobbosa...
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Post autor: Muzyk »

Roman Lord of the Druchii pisze:spoko nawet. juz wcześniej pisąłem, że jakiś taki suchy. całkiem dobry technicznie. Nie podobają mi sie najbardziej włosy. Nie chcę pisac dosłownie, że to drybrush bo malujac białym po czarnym identycznie to wygląda. Można bardziej sie z włoskami(zwłaszcza tak wyrzeźbionymi) pobawić.

pozdro
Nie drybrush, a overbrush. Dało się, ale pewnie się nie chciało. Ogólnie figurka bardzo fajna, malowanie też. Nie przekonuje mnie rozjaśnianie zielonego białym, ale skoro miał być taki efekt staruch to ok...

Awatar użytkownika
Troyan
Mudżahedin

Post autor: Troyan »

O, coś nowego. A co to jest ten "overbsrush" ?
Obrazek

Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.

Halun
Mudżahedin

Post autor: Halun »

Nie no naprawdę szaman pierwsza klasa... Fajne, stonowane kolory, niezła podstawka no i mieczyk bardzo mi się podoba. Naprawdę jestem pod wrażeniem i gratuluję :)

ODPOWIEDZ