Pytanie Nowicjusza Odnośnie Walki Wręcz
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Pytanie Nowicjusza Odnośnie Walki Wręcz
Jak to jest: gdy mam np.:8 jednostek w pierwszym szeregu a przeciwnik 3 to atakuję tylko tymi jednostkami co się stykają z jednostkami przeciwnika np.; 4 czy wszystkimi w pierwszym rzędzie.
Koszmarnie jest być kucharzem na służbie bogów chaosu:
- Nurgl je tylko ser pleśniowy i kiszoną kapustę
- Khorne uwielbia posiekane na plasterki, krwiste steki
- Slaanesh kocha babeczki przygotowywane w ogniu namiętności
- Tzeenth jest za zmianami więc ogłosił strajk głodowy
- Nurgl je tylko ser pleśniowy i kiszoną kapustę
- Khorne uwielbia posiekane na plasterki, krwiste steki
- Slaanesh kocha babeczki przygotowywane w ogniu namiętności
- Tzeenth jest za zmianami więc ogłosił strajk głodowy
Walcza tylko ci ktorzy sie stykaja (chyba ze zasada broni mowi inaczej, np. wlocznicy w turze w ktorej nie szarzowali moga atakowac z jednego dodatkowego szeregu) , uwzgledniajac corner to corner modele
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Włócznicy to chyba cały czas mogą atakować z dodatkowego szeregu a włócznicy HE to nawet z 2 dodatkowych. To Bretka uderzająca lancą ma w turze w której szarżowała dodatkowy atak z drugiego szeregu. Mam nadzieje że sie nie myle, bo jeżeli tak to byłem ostro wałowany
.

Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Mylisz się zarówno co do włóczni jak i do brety. Włócznie mogą atakować z dwóch szeregów o ile nie szarżowali. Włócznicy HE mogą atakować z trzech szeregów, a jeśli szarżowali to z dwóch. Rycerze bretońscy natomiast przy szarży atakuje frontem i rycerzami z boku regimentu, potem już atakują normalnie.Dark Knight pisze:Włócznicy to chyba cały czas mogą atakować z dodatkowego szeregu a włócznicy HE to nawet z 2 dodatkowych. To Bretka uderzająca lancą ma w turze w której szarżowała dodatkowy atak z drugiego szeregu.

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
A czy jak zostal wybity caly front to wlocznie z 2. czergu moga atakowac?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
jeżeli normalnie włócznicy mogliby atakować z drugiego rzędu (tzn. jeśli nie szarżowali w tej rundzie) to mogą.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..