Witam! Jestem nowy, proszę o pomoc
Moderator: JarekK
Re: Witam serdecznie prosze o informację
Dzięki wielkie za pomoc
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
no, raczej sie nie wystawia, to warzywne połączenieraczej nie wystawia się na stole kawalerii thzeentcha z bohaterem nurgla.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Wypełnij sloty specjali, najlepsze są kawaleria (knights) i Dragon ogres, chociaż tym ostatnim nie można dać znaku. A w corach ja sam używam warriorów, to jest jednak twoja decyzja, część ludzi używa konnych maruderów.
Wszelkie dobre uczynki muszą kiedyś zostać ukarane
10 psów (1 pudełeczko po 53zł)Plehu pisze:Witam. Gram w warhammera 40k ale zamierzam zacząć grać równierz w wfb i mam pytanie.
co najlepiej kupić na początek do chaosu? (oprócz army booka). Powiedzmy że mam około 200-250 zł
10 Maruderów konnych (2 pudełeczka po 52zł)
5 Knightów (1 pudełeczko 60)
Maga na koniu 35zł
i już masz coś na ponad 250zł.
Na małe punkty sobie pgrasz i poznasz potęgę chaosu
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Ceny orientacyjne z cytadeli.
Knightów w sklepie Stary Świat kupisz po tej samej cenie co psy i marudy konne.
Mag konny tylko MO, więc nie kupisz go tanio.
Mag konny tylko MO, więc nie kupisz go tanio.
Allegro się kłania w sprawie tego konnego maga i nie tylko
Ja ostatnio kupiłem swojego za 26zł. Wystarczy tylko cierpliwie czekac na jego pojawienie.
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Maruderzy jak są na koniach to do tego samego co psyPlehu pisze:a jak ''grać'' tą armią? Psami mam zasłaniać knightów przed ostrzalem itp? a maruderzy do czego służą? '' mark'' jakiego boga najlepiej dawać? Piechota jest przydatna?
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Gra się tym do przodu nie masz maszyn, poza Heleną, ale i ona wiele nie zmienia, więc lecisz najszybciej jak możesz do przodu i niszczysz
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
No i oczywiście ktoś z powyższym może się nie zgodzić, bo się mylę, albo mu pasuje coś innego
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Zobacz dział z rozpiskami. Tam jest w sumie sporo "jak się gra".Plehu pisze:a jak ''grać'' tą armią? Psami mam zasłaniać knightów przed ostrzalem itp? a maruderzy do czego służą? '' mark'' jakiego boga najlepiej dawać? Piechota jest przydatna?
A do czego służą jednostki to zależy od tego co jest na stole itd itd.
Ja (na ten przykład) gram tak:
Psy- do zasłaniania przed 1szym ostrzałem (jak ostrzału niema to do zajmowania ćwiartek na fazie rozstawiania - a reszta armii hurra i do przadu
Marudy konne slaanesha- odginanie szarż przede wszystkim! flee, flee, flee
Marudy piesze- do trzymania magów wsadzasz tam maga i masz 100%pewnosć ze nie ucieknie od paniki czy ostrzału)
Knighci - główna siła uderzeniowa- im więcej tym lepiej... ja ich wystawiam przy 2000+ conajmniej 3 oddziały (mark dowolny)
Rary do wyboru;)
Ja gram na 2 hellcanonach- taki element "chaosu" w armi chaosu
Witam wszystkich ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jestem nowy na tym forum i w świecie bitewniaków więc prosiłbym o wskazówki![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Po dogłębnym zwertowaniu i przeczytaniu army booka wyszedł mi taki oto plan armii:
1. zakupienie batalionu, da mi to:
- 12 wojowników
- 20 grasantów
- 10 ogarów
- 5 rycerzy
łącznie - 520 punktów bazowo
2. mam już 12 warriorsów a więc +180 punktów (czyli 700)
3. do tego oczywiście zakup bohatera, myślę o 2
- czarownik chaosu (+ piętno Nurgla i awans na 2 poziom: 140 punktów)
- Wulfryk Wędrowiec (185 punktów) - do tego drugiego dokupiłbym drugi oddział grasantów (80 punktów) i zawsze to jakieś wsparcie - można chyba w ten sposób zajść wroga od tyłu?
Czy takie coś się do czegoś nadaje? To jest 1105 punktów a jednostek nie za dużo...
Czy czarodziejowi warto dać jakiegoś wierzchowca?
Proszę o opinie![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jestem nowy na tym forum i w świecie bitewniaków więc prosiłbym o wskazówki
Po dogłębnym zwertowaniu i przeczytaniu army booka wyszedł mi taki oto plan armii:
1. zakupienie batalionu, da mi to:
- 12 wojowników
- 20 grasantów
- 10 ogarów
- 5 rycerzy
łącznie - 520 punktów bazowo
2. mam już 12 warriorsów a więc +180 punktów (czyli 700)
3. do tego oczywiście zakup bohatera, myślę o 2
- czarownik chaosu (+ piętno Nurgla i awans na 2 poziom: 140 punktów)
- Wulfryk Wędrowiec (185 punktów) - do tego drugiego dokupiłbym drugi oddział grasantów (80 punktów) i zawsze to jakieś wsparcie - można chyba w ten sposób zajść wroga od tyłu?
Czy takie coś się do czegoś nadaje? To jest 1105 punktów a jednostek nie za dużo...
Czy czarodziejowi warto dać jakiegoś wierzchowca?
Proszę o opinie
Tylko nie wystawisz tego wszystkiego, np nie opłaca się za bardzo wystawiać warriorów. No i specjale są niedozwolone.
Dlaczego niedozwolone?
To po co robić bohaterów których nie można wystawić???
Generalnie chcę się skupić na piechocie - naczytałem się, że kawaleria jest jedynym skutecznym sposobem walki Chaosem ale bardziej wolę klimatyczną pieszą armię wspieraną tylko przez konnicę.
W końcu Chaos bitwę może przegrać - wojnę i tak w końcu wygra ;P (a po każdej walce stos czaszek rośnie...)
To po co robić bohaterów których nie można wystawić???
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Generalnie chcę się skupić na piechocie - naczytałem się, że kawaleria jest jedynym skutecznym sposobem walki Chaosem ale bardziej wolę klimatyczną pieszą armię wspieraną tylko przez konnicę.
W końcu Chaos bitwę może przegrać - wojnę i tak w końcu wygra ;P (a po każdej walce stos czaszek rośnie...)
Wybierz klimat swojej armii już dziś!