Rhinox Riders
Moderator: Afro
w usa to gw uznalo, ze rhinoxy sa wycofane oni tam maja sporo gt i jakos sie u nich to kreci
w polsce rhinosy sa limited mimo iz nie sa tak uznawane przez gw.
podobnie jak alternatywne bronie dla giganta tk
demonetki na steedach
soc
i pare innych rzeczy
w polsce rhinosy sa limited mimo iz nie sa tak uznawane przez gw.
podobnie jak alternatywne bronie dla giganta tk
demonetki na steedach
soc
i pare innych rzeczy
nie znalazlem czystego tematu o rhinoxach, a wiec tutaj zamieszcze swego posta.
Chce się doradzic jak najlepiej skonfigurować rhinoxy jako najmeników w armi hajów na star dragonie. Link do rozpy tutaj:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=10827
prosze o pomoc
pzodrawiam
Chce się doradzic jak najlepiej skonfigurować rhinoxy jako najmeników w armi hajów na star dragonie. Link do rozpy tutaj:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=10827
prosze o pomoc
pzodrawiam
od pewnego czasu jestem zafascynowany jednostka rhinoks ridera mam parę takich pytań czy moglibyście mi powiedzieć jakich zasad specjalnych używa rhinoks jak się będzie sprawdzał wa armii na 2k pkt i najwarzniejsze jak zdobyć takie coś
"Lecz nie wiedzą o tym ludzie,
Że najgorzej w życiu to,
To samotnym być, to samotnym być"
Że najgorzej w życiu to,
To samotnym być, to samotnym być"
Zasady Rhinoxa znajdziesz tu:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=58&t=980
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=58&t=980
Podbijam temat.
W sumie to jestem aż zdziwiony, iż gracze ogrów nie wykazują chęci do wstawiania tej jednostki do armii.
W praktyce mamy wyoski T, save, parę ran, ciekawe uderzenie, w miarę za rozsądną cenę. Patrząc na koszt punktowy czyli około 175pts jest to mniej więcej tyle co standardowy oddział 5kawalerzystów z czempionem, muzykiem, który wyłącznie w czasie szarży jest nam coś konkretnego w stanie zrobić. Nasz rhinoks zawsze.
Kiedy mamy dwa takie stowrki, manewrowość już spada, ale w sumie zajmują miejsca tyle co kiedyś kawaleria 8 ludków, tyle że mają o wiele większego kopa. Szczególnie z warbannerem.
W sumie to jestem aż zdziwiony, iż gracze ogrów nie wykazują chęci do wstawiania tej jednostki do armii.
W praktyce mamy wyoski T, save, parę ran, ciekawe uderzenie, w miarę za rozsądną cenę. Patrząc na koszt punktowy czyli około 175pts jest to mniej więcej tyle co standardowy oddział 5kawalerzystów z czempionem, muzykiem, który wyłącznie w czasie szarży jest nam coś konkretnego w stanie zrobić. Nasz rhinoks zawsze.
Kiedy mamy dwa takie stowrki, manewrowość już spada, ale w sumie zajmują miejsca tyle co kiedyś kawaleria 8 ludków, tyle że mają o wiele większego kopa. Szczególnie z warbannerem.
Nie gram ogrami, lecz tym co ogry lubia chyba najbardziej (kurduple) wiec to tylko moje domysly - to jedyny LT w armii, zgadnij wiec w co pojdzie cale strzelanie? To raz. A dwa - ogry sa bardzo drogie w punktach, jest ich na stole naprawde malo, wiec moze lepiej przeznaczyc te 175pkt na cos co ma wieksza szanse na dojscie.
Mimo wszystko gdybym gral ogrami (zawze chcialem, ale sila, a wlasciwie jej brak mnie skutecznie od tego odrzuca - wytarczy, ze dostaje wpierdziel krasnalami, ktore tez do silnych nie naleza.) bym na takim jednym gral, bo bardzo mi sie model podoba.
Mimo wszystko gdybym gral ogrami (zawze chcialem, ale sila, a wlasciwie jej brak mnie skutecznie od tego odrzuca - wytarczy, ze dostaje wpierdziel krasnalami, ktore tez do silnych nie naleza.) bym na takim jednym gral, bo bardzo mi sie model podoba.
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
rhinoxy są fajne, czasami same potrafią wygrać bitwy, ale meneatery też dają rade bo dają immune i stubborna bohaterom co nie zmienia faktu, że każdy boi sie oddziału rhinoxów 2/3 jest wstanie przejechać po wszystkim, a to że przeciwnik bedzie wszystko omijał od tego oddziału to nie stracimy 500pkt, a zawsze zablokujemy ćwiartke czy wybijemy wszystkie fasty czyli oplacalny interes. Ja testowalem na turniejach dwójeczki z paniką na 3kosciach i w kazdej bitwie sie spisali
Ja troche z inne bajki. Ponieważ jak wszyscy wiemy RR z FW są bardzo drogie, zatem myślałem o jakieś tańszej alternatywie, mianowicie chciałbym kupić juggery z DC i zrobić z nich wierzchowce dla Ogrów, próbował któryś czegoś podobnego? Lub jakie jeszcze inne alternatywy polecacie?
Kokesz dzięki za odpowiedź, ale nie do końca oto mi chodziło, myślałem o jakiś innych łatwiej dostępnych środkach (czytaj modelach rhinoxów), bo jak wiesz cena śmieciary nie jest mała i a z jej dostepnością też nie za ciekawie.
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
kup zabawke nosorożca, troche GSu i masz spoko rhinoxa
Dobra, dobra, teraz śmiejcie się ze mnię , ale ja z racji mieszkania zdala od cywilizacji skazany jestem na zakupy tego typu rzeczy poprzez sieć, zatem w jakim sklepie najlepiej kupić odpowiedniej wielkości nosorożca czy cuś podobnego, bo szukam już kilka godzin i szlag mnie trafia, bo pierdół jest od groma, a nie ma nic konkretnego (sam dinozaury).
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Którego warto wystawić? Championa czy sztandarowego z jakims magicznym bannerem np dającym flamingi?
- Król Goblinów
- Wodzirej
@Murmi- żadnego , niestety. aktualnie kombinacje ( na podstawie moich doświadczeń):
1BullRhino z bannerem - nie działa, bo jezeli dojedzie to i tak nic nie zrobi ( koszt około170p.)
3BullRhino z FCG - hooooly fuck, ale mi się nie sprawdza .. syto ok 650p, jezeli coś ich zaszarzuje , duza szansa ze się brejkną, jezeli oni, to ugrzęzną, nie zadając odp. ilości ran. za te punkty, na półkę...
-największy ból ze jezeli się brejkną to ginie sztandarowy
ostatnia opcja która mi chodzi po głowie to w 1 oddziale bull rhino + zwykły , zaby można woundy rozdzielać ( ale to i tak mega drogo wychodzi.ok 220p.)
pzdr,KG
1BullRhino z bannerem - nie działa, bo jezeli dojedzie to i tak nic nie zrobi ( koszt około170p.)
3BullRhino z FCG - hooooly fuck, ale mi się nie sprawdza .. syto ok 650p, jezeli coś ich zaszarzuje , duza szansa ze się brejkną, jezeli oni, to ugrzęzną, nie zadając odp. ilości ran. za te punkty, na półkę...
-największy ból ze jezeli się brejkną to ginie sztandarowy
ostatnia opcja która mi chodzi po głowie to w 1 oddziale bull rhino + zwykły , zaby można woundy rozdzielać ( ale to i tak mega drogo wychodzi.ok 220p.)
pzdr,KG