Sytuacja

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Sytuacja

Post autor: Druchii »

Podczas ostatniej bitwy miałem przedstawioną niżej sytuację i za bardzo nie wiedzieliśmy z kolegą co się dzieje.
TG walczą z BG i assassinem, na którego szarżuje chariot. W mojej fazie magii z dodatkowego ataku na TG ginie assassin. Co robi chariot? Stoi? Czy może overrunować? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

stoi gdyz nie doszlo do walki. Nie moze overrunowac

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Teraz ja! teraz ja!

A co jak czariot wypłacił impacty zabił assasina i rzucił overrun ... normalnie wpada w BG ? I w next turze impacty itp ?

Chyba tak co ?

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Ja bym powiedział, że jak zabił i overrunował a TG jeszcze nie walczyli, to nawet w tej samej.
To znowu ja :P A co jeśli chariot dostanie dodatkowy atak w magii i w ten sposób zabije ass'a? overrun? I impacty w BG?

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

"If a unit charges into combat and, by the end of that turn's combat phase all its enemies have been wiped out, the unit may make..."

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Lidder pisze:"If a unit charges into combat and, by the end of that turn's combat phase all its enemies have been wiped out, the unit may make..."
ta czesc jest nieistotna ;)
zostala pozniej zmieniona ;)

co nie zmienia faktu, ze combat sie robi caly i dopiero po nim sa overruny wiec nie walczy z bg w tej samej turze

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Nie chciałem zakładać nowego tematu więc odgrzewam nieświeżą bułę...
Mam pytanie...
Czy skirmish któremu nie udało się uciec od szarży, można nadal zaszarżować taktycznie?

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

w momencie ucieczki skirmiszerów kierunek drogi przebytej przez goniącego ustala się między środkiem goniącego oddziału a najbliższym skirmiszerem
czyli odpowiedzią na twoje pytanie jest NIE

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Dokladnie to wynika to z tego, ze uciekajacy odzial porusza sie przed przesunieciem szarz(w comp. movement). Dopiero potem przesuwamy szarze do najblizszego modelu.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

senks ;)

ODPOWIEDZ