Orc szaman

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Orc szaman

Post autor: Zox »

Ot, w wolnej chwili go zrobiłem. Nie maluję jakoś PRO, ale jako tabletop może być chyba :) Po prostu jego malowanie przeznaczone jest do grania.
Miałem problem z laską, nie miałem przez długi czas pomysłu jak ją zrobić - muszę jeszcze ją poprawić bo czarny za bardzo daje w niektórych miejscach.

P.S. Zdjęcia trochę prześwietlone, ale inaczej byłyby ciemne i nic nie byłoby widać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam! :)
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Orc Szaman na stół może iść.

No ale się strzasznie świeci i nie widać rozjaśnień

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

No, popraw jeszcze trochę tę lagę :) Ale nie jest źle, jak na stół, może być, choć proponowałbym trochę więcej rozjaśnień na skórze i ubranku ;) A jeśli chodzi o samą laskę, to w samych tylko zagłębieniach wlej trochę mocnego washa z czarnej, ew. brązowej+czarnej farby, żeby wydobyć detale i wypukłości. Szybki i prosty sposób na niezły efekt w tym przypadku. No i możesz jeszcze "oczy" domalować w czaszkach ;) Figurka zaraz zyska na wyglądzie, a dużo czasu Ci to nie powinno zabrać. Na sam koniec możesz zrobić jeszcze delikatny drybrush na lasce, ale naprawdę bardzo suchym już pędzlem, bo tu widzę, że farby było na nim dużo jeszcze, jak malowałeś laskę ;)

Wystarczy jedna jeszcze warstwa Goblin Green lub Snot Green na mięśniach, kościach policzkowych i pozostałych wystających częściach ciała szamana i zobaczysz różnicę na zdjęciach :) Laska szamana jest dobrze widoczna.

Fotki byłyby ciemne, bo i model jest ciemny, a w dodatku stoi na jasnym tle, które skutecznie męczy oczy w tym przypadku (trzeba się przyjrzeć, bo jeszcze są te refleksy świetlne na modelu ;)). To dzienne światło chyba jest, z okna padające bezpośrednio na model i zabarwia w dodatku całą fotkę na fioletowo... ;)

Nie jest źle, ale te parę rzeczy proponuję jeszcze dodać i będzie OK na stół :) Powodzenia!

Pozdrawiam serdecznie! Sławol

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Oczu nie ma?!

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

zamknięte powieki ;)
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Cóż, TT i nic więcej niestety. Ale podstawkę chociaż możesz poprawić ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

szaman wyglada tak jakby sie bardzo koncentrowal..albo jakby srał w krzakach ;)

co do malowania to jakos ubogo wygląda
- cieniowania w ogole nie widac
- blyszczy sie strasznie
- pazury i zeby - za biale i za jednolite
- laska wyglada na pomazana
- itp, itd - sam znajdziesz wiecej uchybien

do plusów moglbym zaliczyć starannosc w wykonaniu :)

wnioski - musisz jeszcze troche nad nim posiedziec i dorobic mu bajerów :D
Obrazek

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

A mi się on jakoś nie podoba..
Może dlatego że się lekko błyszczy i jest zaciemny (moim zdaniem).

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia odpowiednio:
- manual (tak, światło słoneczne zmienia kolor ;) )
- flash
- auto (chyba najlepiej widać)
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

I o to chodzi właśnie!!! Bardzo mi miło, że posłuchałeś mojej rady w kwestii malowania, teraz jest o wiele lepiej, bardzo ładnie :D Laska jest o wiele żywsza, skóra szamana też. I niewiele roboty tu trzeba było, nie? ;)

A co do zdjęć, to i teraz faktycznie lepiej wszystko widać.

- tryb manualny - trochę rozmazany... pewnie masz samowyzwalacz, to ustaw go nawet na szybko na 2 sekundy i niech aparat sam zrobi fotkę. Przy manualnych ustawieniach nie używałeś flesza (i dobrze zresztą, bo w ogóle się nie powinno robić z fleszem zdjęć modeli, figurek etc.), więc aparat MUSI BYĆ stabilny. Nawet jeśli ktoś ma "pewną rękę", to i tak zawsze zostaje puls krwi, aparat "wyczuje" to, mówię poważnie. A poza tym naciskasz spust migawki i dusisz tym samym aparat. Ale jest ok ;)

- flesz - najlepsza fotka tutaj :) Co prawda widać błysk lampy, ale jest ostrość i kolory są widoczne.

- tryb auto - niestety nie zdał za bardzo egzaminu ;) Serio, i robiłeś zdjęcie pod światło, a to niedobrze :D Zawsze się fotki robi ze światłem, ewentualnie może padać z boku, ale nigdy na wprost obiektywu :)
Ale to już praktyka i trochę zabawy z aparatem, dobrze jest :!:

Anyway, model mi się naprawdę podoba i na stół może już być :D :D A detale jeszcze podmalujesz :?: Bransolety itp. ;)

Pozdrawiam serdecznie! Sławol

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Tak, detale to już detale, w swoim czasie dojdą ;)
W maualnym u mnie nawet nie da się włączyć lampy ;)
Pozatym - muszę w końcu kupić ten statyw :roll:
Obrazek

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Ooo, teraz wygląda bardzo dobrze :D

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Asassello pisze:do plusów moglbym zaliczyć starannosc w wykonaniu :)
Dobry żart :P
Niebieska torba? O ludzie, i do tego niebieskie w niej kości... z jakiegoż to stwora?
Te szmaty które on na sobie nosi nie wyglądają najlepiej zwashowane i pomalowane zbyt dużą ilością farby...
Gnat - biała farba na czarny podkład nie jest imo dobrym pomysłem na malowanie kości
Widać że bardzo ten szaman nie dba o biżuterię, skoro jest tak czarna :P
Skóra orka jest całkiem fajna, to musze przyznać (głównie na rękach).
Cztery kolory na takiej figsie... jak dla mnie za mało. Żeby jeszcze były porządnie zrobione...
Mi się nie podoba.

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Lunn pisze: Gnat - biała farba na czarny podkład nie jest imo dobrym pomysłem na malowanie kości
Widać że bardzo ten szaman nie dba o biżuterię, skoro jest tak czarna :P
Jeśli laska jest biała na czarnym (do tego podkreślam słowo biała) to moja matka jest trollicą.

Nie dba bo nie pomalowana jeszcze?

Ogólnie to poczytałbym posty w tym temacie...
Obrazek

ODPOWIEDZ