Jak zrobić fajne brody krasnalom

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
borsuk
Plewa

Jak zrobić fajne brody krasnalom

Post autor: borsuk »

Witam to muj pierwszy post na tym forum.
Kupiłem niedawno batalionik Dwarfów i nie mam fajnych pomysłów na brody.
możę mi podpowiecie ?

zgury dzięki[/url]

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Masz przykłady w Rulebooku
Ale poza tym generalna zasada jest taka - kładziesz na całą brodę jakiś podkład pod kolor, potem malujesz (lub drybrushujesz całość - nie polecam, ale dla początkującego to jedyne wyjście na malowanie bród ;)) poszczególne pasma jakimś jaśniejszym kolorem, a na końcu wyciągasz najjaśniejszym. Cala filozofia.
Na przykład szara broda: Codex Grey, Fortress Grey, Skull White
brązowa - Scorched Brown, Bestial Brown, Snakebite Leather
Ruda - Scorched Brown, Scab Red, Blood Red, Blood Red+jakiś żółty
czarna - Na czarnym podkładzie albo mieszanka Chaos Black z Codex Grey, a potem Codex Grey, albo od razu Codex Grey i odrobnkę Fortress Grey. Wychodzi wtedy bardziej siwa.
blond - Snakebite Leather, Bronzed Flesh, Elf Flesh, Bleached Bone, na koniec może wash jakimś brązem.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja polecam następujący sposób:

Najpierw bazowy kolor, potem wash, dopiero na to drybrush (ale bardzo delikatny) i potem kilka najbardziej wystających pasem malujesz czymś jaśniejszym.

Na przykład:

Bubonic brown, wash bubonic brown+brown ink+płyn do mycia naczyń, drybrush z bubonic brown, kilka pasemek bubonic brown+bleached bone.
Inne kolory, które fajnie wychodzą:
Bleached bone, graveyard earth, kommando khaki, scorched brown, snakebite leather.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ