Kislev
Moderator: Barbarossa
Kislev
Armia praktycznie nie spotykana jednak z niesamowitym klimatem (chyba bliskim nam wszystkim). Jedną z najwiekszych wad jej jest brak anty-magii i tu nasuwa sie moje pytanie czy było by mozliwe by w nastepnym BP (o ile bedzie) dać uścislenie ze Kislev moze brać maga z empire? Marzeniem był by dopisek: który uzywa tylko i wylącznie magii lodu, jednak nie moze byc generałem. Aktualnie jest tak ze mozna grac samym Kislevem jednak bez innych jednostek, jednak gdy dołozymy juz jakaś jednostke np. maga z Imperium to musimy juz dzielic wszystko.
To tylko mój mały pomysł na to by ta armia była grywalna, przynajmniej na ptk. poniżej 2k.
To tylko mój mały pomysł na to by ta armia była grywalna, przynajmniej na ptk. poniżej 2k.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Kislev... : )
xYz
Gryphon legion niech zostanie w specialach, w końcu to elita, ewentualnie można znieść 0-1 na 0-2 co by za dużo się tego nie narobiło. Najlepiej by było umożliwić wzięcie maga, tak jak Gargu wyżej napisał, choć nie wiem czy to nie byłaby zbyt duża ingerencja w zasadach. Na pewno powinno się umożliwić wzięcie DoW oraz ustalić koszt itemów gdyż i w army builderze a w nowym rulebooku nie ma ich podanych.
Nie olany, ale co innego bonusowanie/adaptacja istniejących armii, a co innego tworzenie nowych. Kislev był, ale teraz jest jako kontyngent sojuszniczy. Jak chcesz im dać magów i działa imperialne to połącz Imperium z kislevskim kontyngentem.
Z tego co wiem, to nie jest już ani jednym ani drugim. Według mojego armybooka można wystawić zarówno jako oddzielną armię jak i jako sojuszników. Tyle, że ten armybook nie jest już legal, a nowszego nie ma.Kislev był, ale teraz jest jako kontyngent sojuszniczy.
Skoro DoW dostają znikąd zasadę o itemach, podobnie ogry, to niby dlaczego Kislev nie mógłby dostać wsparcia w postaci możliwości wzięcia DoW, albo już w najskrytszych marzeniach tego maga?Kokesz pisze:Nie olany, ale co innego bonusowanie/adaptacja istniejących armii, a co innego tworzenie nowych. Kislev był, ale teraz jest jako kontyngent sojuszniczy. Jak chcesz im dać magów i działa imperialne to połącz Imperium z kislevskim kontyngentem.
@ Khunag
Skąd masz tę informacje że jest nielegalny?