Pierwszy Space Marines.

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Trubas
Falubaz

Pierwszy Space Marines.

Post autor: Trubas »

Chciałbym pokazać Wam mojego pierwszego Space Marines'a. Jest to mój pierwszy model do 40k. Prosze o rady i obiektywne oceny mojej pracy. Serdecznie pozdrawiam. :oops:

http://img193.imageshack.us/i/dsc00721wwv.jpg/

http://img146.imageshack.us/i/dsc00718p.jpg/

P.S. Na zdjęciach wyszło gorzej niż w rzeczywistości. :wink:
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

pomylily ci się dzialy, powinieneś ten temat wrzucić do "Galerii Figurek" :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

nom.. a do tego space marine to sie bardziej nadaje na forum WH40k (Gloria Victis)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Moderator czuwa. Galeria jest dla wszystkich nietylko w40kowcow.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Zrob wiecej warstw czerwonego, bo podklad mocno przeswituje.

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Równie dobrze Siasiek nie powinien umieszczać na BP swoich master-prac :wink:

Co do marina to cienko. Po pierwsze farba nie pokryła w ogóle figsa. Prześwituje czerń podkładu! A to niedopuszczalne (przeważnie). Poza tym farba na naramienniku jest chyba za gruba... Dodawaj wody i kładź więcej cienkich warstw farby niż jedną grubą. Na metalikach widać jak grubą farbę nałożyłeś. Najlepszy chyba jest plecak i oczy.
Ogólnie nie za dobrze ale pracuj i wprowadź poprawki które napisałem a będzie lepiej.
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Lasti pisze:Równie dobrze Siasiek nie powinien umieszczać na BP swoich master-prac :wink:
umieszczać może, tylko że na forum WH40K więcej osób będzie się takimi pracami podniecało niż tutaj :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikołak
Marnypopis
Kontakt:

Post autor: Mikołak »

Żeby być uczciwym - nie najlepiej, ale początki niezłe.
Plusy - kolorami nie wyłazisz poza przeznaczone im elementy, czyli dość dokładnie. Poza tym kodeksowy, spójny pomysł na kolorystykę.
Minusy do popracowania:
a)przebija podkład - jaskrawe kolory lepiej sadzi się na białym podkładzie. A jeśli chcesz utrzymać ciemniejsze tonacje, trzymaj się czarnego, ale pamiętaj, że wymaga większej skrupulatności w malowaniu. Co ciekawe, czarny wylazł mimo tego, że sadziłeś dość dużo farby (zalane załamania modelu na rękach, nogach i stopach). Spróbuj z rozrabianiem fary i nakładaniem paroma warstwami.
b) jakiś jasny ten metalik, swieci sie jak psu... Weź boltgun metal albo inny taki przydymiony, ew. używaj jakiegoś łosza - teraz nowe łosze by GW są wręcz ba-jecz-ne.
c) zabrakło detalu - lekkiego obramowania jaśniejszym zbroi i krawędzi boltera, cieniowanka na napierśniku, małego "blink!blink!" w wizjerach.
"Można pogłaskać naszego królika i nadać mu imię. Królik ma to w
dupie a państwu będzie miło" - Katalog z muzeum Igora Markina

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Czyli czegoś poza podstawowymi kolorami :P

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

po takich komentarzach rzucił bym ten sport, nie poddawaj się każda następna będzie lepsza tylko postaraj się jakoś uwzględnić rady w swoich pracach i podstawowa rada- nie spiesz się, wolniej znaczy dokładniej:D

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Po pierwsze chcę wszystkim podziękować za dobre rady na pewno się przydadzą. Szeczególnie za słowa otuchy napewna się tak szybko nie zniehcęce. A po drugie to chciał bym cos zprostować. Przedewszyskim to nie jest tak że źle farbe rozłożyłem i podkład wyłazi poprosu na koniec pomyślałem że głupio by to wygladało. Czyli zaprawiony w boju Space Marines z nie tkniętym pancerzem. Równie dobrze mógłbym go pomalować na różowo i używać jako barbie to musi wygladac jak wojownik, więc na koniec malowania dry brashem chcialem zrobic takie czarne rysy i starcia. Wyszło tak sobie, ale w rzeczywistości wygląda lepiej. Pozdrawiam.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

ODPOWIEDZ