Chce zmieniac powoli swoja palete z cytadelek na genialne P3jki , ma ktos moze z Was liste odpowiednikow ( tylko prosilbym , zeby nie podawac jesli nie jest sie pewnym , bo nie chce kupic farbki myslac ze jest bardzo podoba , a wyjdzie.... )
Bede wrzucal do tego posta odpowiedniki.
Poki co te , ktore sam kupilem
Space Wolves Grey - Frostbite
Skull White - Morrow White
Khador Red Base - Blood Red
Pig Iron - Boltgun Metal
Thamar Black - Chaos Black
Cygnar Blue Highlight - Enchanted Blue
Meredius Blue - Hawk Turquise
Necrotite Green - Scorpion Green
Umbral Umber - Schorched Brown
Cygnus Yellow - Sunburst Yellow
P.S. Przemas licze na Ciebie , bo ty chyba najlepiej zbadales p3jki
Odpowiedniki cytadelek w P3jkach
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Odpowiedniki cytadelek w P3jkach
Ostatnio zmieniony 3 paź 2007, o 19:27 przez Ziemko, łącznie zmieniany 1 raz.
Pig Iron nie dorasta do pięt boltgunowi - ten ostatni to jedyna farba Citadel, jakiej chyba nigdy nie zmienię.
Ja tam wymieniam cytadelki na Reaper MSP, szersza paleta i więcej w prostej linii odpowiedników (i lepiej mi się z reaperkami pracuje). Paleta P3 jest dość specyficzna i zawiera raczej odmienne kolory.
(Co nie zmienia faktu, że jakościowo są to świetne farby)
Ja tam wymieniam cytadelki na Reaper MSP, szersza paleta i więcej w prostej linii odpowiedników (i lepiej mi się z reaperkami pracuje). Paleta P3 jest dość specyficzna i zawiera raczej odmienne kolory.
(Co nie zmienia faktu, że jakościowo są to świetne farby)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
dobra temat lekko odświeżę xD no dobra bardzo ale coś fajnego znalazłem :]
http://colors.silicon-dragons.com/full_line.php dobra rzecz porównuje wiele firm które produkują farby i pokazuje ich odpowiedniki w innych firmach :]
http://colors.silicon-dragons.com/full_line.php dobra rzecz porównuje wiele firm które produkują farby i pokazuje ich odpowiedniki w innych firmach :]
Jeśli chodzi o porównanie Cytadelek i P3 na stronie podanej przez gokish'a, to jest ono jakieś dziwne. Ubral Umber podany jest jako odpowiednik Chaos Black, a nie jest to czarna farba. Umbral Umber jest odpowiednikiem Scorched Brown. Nie wiem czy takie nieścisłości dotyczą innych kolorów.
Umbry mają to do siebie, że są brązowe
A strona jest niezłym punktem wyjścia do porównań, resztę można sobie zweryfikować. Nie ma wszystkich firm, ale to, co jest podane, daje radę całkiem dobrze
Dzięki gokish za link!
A strona jest niezłym punktem wyjścia do porównań, resztę można sobie zweryfikować. Nie ma wszystkich firm, ale to, co jest podane, daje radę całkiem dobrze
Dzięki gokish za link!
Ale nie wszyscy muszą to wiedzieć... Ja np. nie wiedziałem.Sławol pisze:Umbry mają to do siebie, że są brązowe
Strona na pewno jest przydatna, ale zdarzają się błędy. Mimo tego porównanie Cytadelek i P3 bardzo mi się przyda, bo chyba powoli też będę przesiadał się na P3.Sławol pisze:A strona jest niezłym punktem wyjścia do porównań, resztę można sobie zweryfikować. Nie ma wszystkich firm, ale to, co jest podane, daje radę całkiem dobrze
Dzięki gokish za link!
Krassus, Łośku jeden, wiem o tym, tylko się droczyłem Myślisz, że ja jestem wszystkowiedzący? I idź już spać, a nie tutaj buszujesz. Masz net nareszcie po długiej przerwie, to się wyszumieć nie możesz, czy co?
Sorry za OT, już mnie nie ma
Sorry za OT, już mnie nie ma
Wszystko mozesz podmienic tylko nie metaliki. Niestety P3 sie w tym miejscu nie sprawdzaja. Pomalowalem troche metalicznymi P3kami i nie sadze zebym ich kiedys w przyszlosci jeszcze uzywal (oprocz molten bronze - ten kolorek jest calkie w porzadku).
Odkopuje temat, bo moze sie komus przydac , a poza tym dodalem kilka odpowiednikow
P.S. Ta strona , ktora niby pokazuje odpowiedniki jest dupna , bo "odpowiedniki" totalnie nie pasuja.
P.S. Ta strona , ktora niby pokazuje odpowiedniki jest dupna , bo "odpowiedniki" totalnie nie pasuja.