Zloty kolor - farba
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Zloty kolor - farba
Mam problem ze zlota farba. Ktorej firmy polecacie zlote farby? Wczesniej uzywalem citadelek , chociaz za szybko zasychaly. Pomyslalem , ze jak przerzuce sie na P3 bedzie lepiej , ale otwieram nowy pojemniczek , a tam farba ma konsystencje gluta i jest do... W lizakach jest duzo zlotych elementow , wiec musze znalezc farbe , ktora bedzie przyjemna dla mnie i dla modeli. Co mozecie mi polecic?
Jedna od valleyo czy jakoś tak jest bardzo dobra, ale starł mi się napis na pojemniczku to ci nie powiem jaka, ale jak dla mnie dużo lepsza od cytadelek.
Duzo mi to nie mowi , gdybys podal jakies dokladniejsze szczegoly , byloby milo
Popatrzylem troche w necie , chodzi Ci o Polished Gold czy Glorious Gold?
Popatrzylem troche w necie , chodzi Ci o Polished Gold czy Glorious Gold?
używałem metalików vallejo i są do dupy, lepsze już są cytadelki
- Tiger Brown
- Kradziej
Złota triada Reapera: 9049, 9050, 9051.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Tiger jakies liny moze?
Ja na złotą bazę najczęściej stosuję Brazen Brass z cytadelek. Bardzo ładnie wychodzi.
zawsze możesz do shinin golda dodać trochę snakebitelether czy jakos tak, a potem rozjaśniać ewentualnie z woshować devlanem i rozjaśnić
Dzieki za rady , sprobuje tej zlotej polished gold , a jak nie to wroce do dobrego starego shining golda. Niestety P3jki pomimo mojego wielkiego uwielbienia do nich , w kwestii zlota obssysaja po calosci...
- Tiger Brown
- Kradziej
Ziemko, Reapery kupisz w Jamie.
Kurde maja tylko 9050, choc ta wydaje sie z tych 3ech najlepsza... Tiger masz te farby , ona jest najbardziej zblizona do shining gold ?
- Tiger Brown
- Kradziej
Mam wszystkie trzy i używam ich od dawna. Sęk w tym, że nie mam shining gold i nie mogę się do niej odnieść. Zgadzam się, że ww. jest najlepsza jako typowe złoto, 9049 jest mocno ciemna, jak brąz (w sensie stopu, nie koloru), 9051 jest jasno żółta, jak dla mnie ze złotem się słabo kojarzy. Ale obie skrajne służą do przyciemnienia i rozjaśnienia właśnie "podstawowej" 9050.Ziemko pisze:Kurde maja tylko 9050, choc ta wydaje sie z tych 3ech najlepsza... Tiger masz te farby , ona jest najbardziej zblizona do shining gold ?
Niżej na chybcika zrobiona "próbka", od lewej góry: 9050 Antique Gold Reapera, Snakebite Leather GW, pod nimi Bubonic Brown GW.
Dzieki wielkie Tiger Nakupuje sobie zlotych za wszelkie czasy kurde