Skaven Warp-Lightning Cannon a teren nie do przejscia

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hanabishi
"Nie jestem powergamerem"

Skaven Warp-Lightning Cannon a teren nie do przejscia

Post autor: Hanabishi »

Mam kolege z ktorym sie klocimy niemal w kazdej bitwie o cos (co nie znaczy, ze sie nie lubimy poprostu jestesmy przekorni :P). Zazwyczaj ustepuje, czesto jestem w bledzie ale ostatnio mnie zastanowila pewna rzecz.......... otoz gralismy z jednym laskiem na stole (teren nie do przejscia). Kolega urzyl latarki zabijajac jednego knighta za tym laskiem twierdzac, ze latarka sie przebija przez wszystko (rowniez teren nie do przejscia). Nie chcialem sie klocic wiec ustapilem. W nastepnej bitwie chce dac domki i tu nastepuje pytanie........czy latarka skavenska moze rowniez przebic sie przez domek??? Czy jesli takie cos sie stanie, to domek nalezy usunac z pola bitwy czy ma tam stac dalej? Przyklad z laskiem oczywiscie dotyczyl jednostek nie "large target" i tak samo z pytaniem. W zasadach ENG napisane jest tylko o strzelaniu do jednstok W budynku albo strzelanie Z budynku.

Wybaczcie jesli to durne pytanie :) Poprostu chce byc pewny
Obrazek

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Warp-lightning cannon widzi przez wszystkie przeszkody i oddziały w fazie strzelania. Pocisk powstrzymywany jest tylko przez "hills, high stone walls, such as castle walls, and rock formations". Jeśli domek jest drewniany, nie zatrzymuje błyskawicy.
Queek.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Kervyn pisze:Warp-lightning cannon widzi przez wszystkie przeszkody i oddziały w fazie strzelania. Pocisk powstrzymywany jest tylko przez "hills, high stone walls, such as castle walls, and rock formations". Jeśli domek jest drewniany, nie zatrzymuje błyskawicy.
Małe doprecyzowanie z mojej strony, żeby nie było, że widzi Casket TK. Warp Cannon nie "widzi" tylko wybiera się kierunek, w którym strzela. A resztę ładnie ująłeś.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jeśli domek jest drewniany, nie zatrzymuje błyskawicy.
:shock: A jak ustalić, czy dom jest z drewna, czy z kamienia, zwłaszcza, że zwykle jest i z tego, i z tego

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Rzuć kostką na 4+ albo umów się z przeciwnikiem... Straszny problem... :roll: :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Jak wilk zdmuchnie, to domek jest z drewna.

ODPOWIEDZ