WoCh 700 pkt patrol
WoCh 700 pkt patrol
Witam zastanawiałem się ostatnio nad rozpiską na patrol i wymyslilem cos takiego
mag 2lvl + Mot + dysk + roar + GEoT + Death's head 225pkt
5 psów 30 pkt
5 marauder horseman (flails la shield Mok) 115 pkt
5 marauder horseman (flails la shield Mos) 95 pkt
5 chaos knights MoN 230 pkt
Ogólnie rozpa z dużym myślę potencjałem. Zrezygnowałem z 5 kości casta na rzecz "zidana", który uznaje za ciekawa opcje i w połączeniu z roarem moze unieszkodliwic kazda kawe, bądź piechotę mocniej opancerzoną. 1 kość wystarcza do małego pocisku i 3 inny czar.
Maruderzey khorna jest to IMHO alternatywa najtów i taki mój knuny pomysł - przeciwnik może ich zlekceważyć i będzie koncentrował się na najtach albo sie ich przestraszyć i skonentrować na nich , a oba odziały maja potencjał w kombacie. Psy wiadomo do odginania i do początkowego screenowania. A pedalskie marudy jest to odział do zadań specialnych m.in. do zjadania wrogich fastów bądź machin. Oba odziały maruderów maja tarcze ,gdyż strata 100 pkt na te pkt to sporo. Co o tym sądzicie??
PS.
Turniej jest na max 5 kosci casta.
mag 2lvl + Mot + dysk + roar + GEoT + Death's head 225pkt
5 psów 30 pkt
5 marauder horseman (flails la shield Mok) 115 pkt
5 marauder horseman (flails la shield Mos) 95 pkt
5 chaos knights MoN 230 pkt
Ogólnie rozpa z dużym myślę potencjałem. Zrezygnowałem z 5 kości casta na rzecz "zidana", który uznaje za ciekawa opcje i w połączeniu z roarem moze unieszkodliwic kazda kawe, bądź piechotę mocniej opancerzoną. 1 kość wystarcza do małego pocisku i 3 inny czar.
Maruderzey khorna jest to IMHO alternatywa najtów i taki mój knuny pomysł - przeciwnik może ich zlekceważyć i będzie koncentrował się na najtach albo sie ich przestraszyć i skonentrować na nich , a oba odziały maja potencjał w kombacie. Psy wiadomo do odginania i do początkowego screenowania. A pedalskie marudy jest to odział do zadań specialnych m.in. do zjadania wrogich fastów bądź machin. Oba odziały maruderów maja tarcze ,gdyż strata 100 pkt na te pkt to sporo. Co o tym sądzicie??
PS.
Turniej jest na max 5 kosci casta.
Troche drogi hero jak na patrol. Można w ogóle takich?
Zasady z modyfikacją pod Pracownię(na 700pkt)
Armia może posiadać 1 Fly unit
Armia może posiadać 1 model hero
Wszystkie armie maja 1 slot na maszyne.
Krasnoludy maja 2 sloty na maszyny.
Orki i gobliny moga posiadać w armi maksymalnie 4 fanatykow.
Skaveny moga posiadac w armi 2 ratling guny lub ratling guna i oddzial Jezile.
Armia moze wystawić 2 jednostki ze slotu Unit Specjal lub 1 Rare
Armia może posiadać maksymalnie 2 odzialu ze zdolnoscia scout.
Armia Krolestwa Ogrow nie moze wystawiac jednostki Rinox Riders.
Oddzial nie moze liczyc wiecej niz 20 modeli (Nie dotyczy jednostek takich jak gobliny i skaveny)
Maksymalnie można wystawić 4 modele flamerów.
Armia może posiadać maksymalnie jeden rydwan u TK jest to oddział rydwanów.
Nie pozwala sie na wystawianie Modeli które posiadaja wiecej niż 3 woundy.
Zasada powyższa nie dotyczy Krolestwa Ogrow (oprócz rinoxa), jednostek swarm, gigantów, rydwanów i skorpionów.
Armia moze Maksymalnie generowac 5 Power i 4 Kości Dispel na zasadach takich jak w BP.
Na patrolu obowiazuja ustalenia zasad i terenow z Uscislen sedziowskich (Kwiecien 2009)
Obowiazuje również Balancing Patch v.1.31
Wszelkie propozycje i sprzeciwy prosze zglaszać do:
Zalewa lub Toczka (Koalicji sedziowskiej Patroli we Wrocławiu^^)
Armia może posiadać 1 Fly unit
Armia może posiadać 1 model hero
Wszystkie armie maja 1 slot na maszyne.
Krasnoludy maja 2 sloty na maszyny.
Orki i gobliny moga posiadać w armi maksymalnie 4 fanatykow.
Skaveny moga posiadac w armi 2 ratling guny lub ratling guna i oddzial Jezile.
Armia moze wystawić 2 jednostki ze slotu Unit Specjal lub 1 Rare
Armia może posiadać maksymalnie 2 odzialu ze zdolnoscia scout.
Armia Krolestwa Ogrow nie moze wystawiac jednostki Rinox Riders.
Oddzial nie moze liczyc wiecej niz 20 modeli (Nie dotyczy jednostek takich jak gobliny i skaveny)
Maksymalnie można wystawić 4 modele flamerów.
Armia może posiadać maksymalnie jeden rydwan u TK jest to oddział rydwanów.
Nie pozwala sie na wystawianie Modeli które posiadaja wiecej niż 3 woundy.
Zasada powyższa nie dotyczy Krolestwa Ogrow (oprócz rinoxa), jednostek swarm, gigantów, rydwanów i skorpionów.
Armia moze Maksymalnie generowac 5 Power i 4 Kości Dispel na zasadach takich jak w BP.
Na patrolu obowiazuja ustalenia zasad i terenow z Uscislen sedziowskich (Kwiecien 2009)
Obowiazuje również Balancing Patch v.1.31
Wszelkie propozycje i sprzeciwy prosze zglaszać do:
Zalewa lub Toczka (Koalicji sedziowskiej Patroli we Wrocławiu^^)
może i można zrobić rozpe nie na kawie, ale na razie mam zbyt mało figsów by to zrobić, gdyż nie dawno się przerzuciłem. Po dzisiejszej bitwie uznałem ze wywalę khorna z fasta i dam MoS oraz death's head wymienie na BoS, daje mi to znajomość m.in. fire, który znacznie lepszego ma kopa na te pkt niż LoT za zaoszczędzone pkt dam jeszcze psy.
PS.
Mam zamiar być w środę.
PS.
Mam zamiar być w środę.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
pamię raj że możesz troche po proksować, a co do kawy to wmiare dobra rospa i będziesz wmiare wysoko, chodzi wole piechote i niekoniecznie mega miejsce przyjemiej się gra
ehh... z tego co myśle nad urlopem i nieiwm czy się pojawie na patrolu, jak coś powodzenia
ehh... z tego co myśle nad urlopem i nieiwm czy się pojawie na patrolu, jak coś powodzenia
- Khuman
- Ciśnieniowiec
WE... tak przeciwieństwo... kawalerie masz najlepszą ale jak z magją hm... różnie to bywa czasem zastanawiam się nad magami bez markowymi bo magia slaanesha niezbyt fascynująca, tzeencha tak naprawde żądzą 2 cary 1/6, nurglowa najbardziej mi się podoba ale brak magic misail czasem boli, ale niemożna mieć wszystkiego, book of secret załatwia problem z jednym misalilem a banner of wrath z 2, chodź koszt sztandaru przeraża...
Ten sztandar to raczej już na 1500. Grałem dziś z dwarfami na 1500 - miałem maga nurgla 2lvl na koniu maga tęczy na dysku 2 lvl + power familiar i tęczowego bsb na dysku i na najtach miałem bound spella. Bound spell jest moim zdaniem psychicznym straszakiem przeciwnik zastanawia się czy dispellować na 1 czy na 2 i pozbywa się kości. Potem idzie mały pocisk na jednej kości ( u mnie był na 2 ,gdyż wylosowałem jeszcze 5 i szkoda mi było kości na nią) Potem rzucałem katapultę z nurgla i na koniec snajperką woundowałem. Na tęczowym magu bardzo przydaje się to +1. Miałem na bsb jeszcze death's head i oczywiście jak rzucałem w hammersów to rzuciłem 1.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
ta ten boundspell jest raczej straszakiem, tylko jak grasz na kawaleri to wydaje się troche nie potrzebny, bo ile poczarujesz max 3 razy jak nie miej, na 1500 wystawiam 3 magów nurgla ale zastanawiam się nad BSB bo przydać się może, już dawno BSB nie wystawiałem szczeże mówiąc a jak wystawiałem to nurglowego z chaos rune sword, assasin wtrafia go na 4+ polewka, a tak właściwie to co to jest ten death's head bo mam polski AB ( kupiłem dla flafu ) i nie kojaże, z góry dzienki za odpowiedź
Zobaczymykuman pisze:a co do kawy to wmiare dobra rospa i będziesz wmiare wysoko,
A rozpiska jak każda inna , oklepana i prosta jak konstrukcja cepa .Na patrolach zazwyczaj jest 2-5 graczy WoCH .I wszyscy an jednej rozpie , tylko Kuman się wyróżnia . I za to się go ceni , respekt Kuman , pozdrawiam
- Khuman
- Ciśnieniowiec
aha, na polski to czerep śmierci, ale i tak najbardziej podoba mi się morowa filakteria
pewnie chodziło mu o to że cały odział dostaje te D6 tetów TPigwa pisze:d6 testow a nie cały oddział..Mefyoo pisze:death's head to ten item co się rzuca na 2+ i cały odział robi taf test no armor save
- Khuman
- Ciśnieniowiec
ten przedmiot nie jest plewny, tak naprawde jest wart tych 20pkt., pamiętaj że możesz zrobić stand and shood, wiesz jak fajnie schodzą lance brytońskie albo dragon princeczy coldone knight, przedmiot jest fany ale bez jakiś mega przegienć