Euro live

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Re: Euro live

Post autor: MUKER »

Gratulacje dla naszego teamu!!

Jestem strasznie ciekaw, czy była jakaś rozpiska, czy typ armii, który tutaj na forum wszyscy wyśmiewali. Że w Polsce nie ma szans z taką rozpiską. A na miejscu okazało się, że wymiata?
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

thurion pisze:
w przyszlym roku proponuje Jacku zapostulowanie na TWF zmuszenia TOP 3 do przywiezienia ze soba 3 sedziow, dodatkowo do ciebie i Garego, 5 sedziow juz styka
Wiem już co zrobić.
No organizatorów lokalnych nie ma co więcej liczyć. Sędziowie zostaną dowiezieni.

thurion pisze: w chwili obecnej jestem calkiem pewny i nie boje sie tego powiedziec ze turniej przegralismy przez sedziowanie, bitwa zbyszka to conajmniej 12-8 dla niego, moja bitwa powinna sie skonczyc wynikiem 20-0 dla mnie, co juz starczyloby nam na 1sze miejsce....... szkoda ze tak sie skonczylo bowiem u mnie pozostal duzy niesmak co do decyzji sedziowskich
Ręce opadają. Ciesz się, że z turnieju nie wyleciałeś, a powinieneś był, bo zero z partii to mało. EOT.
Barbarossa pisze:
Co miałem zrobić: Pomodlić się? W ryj mu dać? Słucham.
Jeśli wygrywałeś – grać. Nie brać remisu.
Zacisnąć zęby i grać. Pójść do Dębka. Poprosić go żeby to on złożył jako kapitan skargę, jeśli jego rozmowa z Fantą nic by nie dała. W ostateczności - Pójść do mnie jak do przyjaciela – powiedzieć wyraźnie – Jacku, wygrywam, ratuj. (Ja byłem na tyle nie w temacie, że myślałem, że grasz z Demonami, mimo, że byłem raz koło stołu ….) Na koniec to co słusznie i prawidłowo zrobiłeś – zgłosić skargę na Maxa.
Nie, nie uważam żebyśmy, jako sędziowie, zapewnili ci wystarczającą ochronę w tej partii.
Piszę to z pełną świadomością.
Z wielu powodów tak wyszło – logistyki, kurew i mojej związanej z nimi decyzji żeby wycofać się z tego meczu i zdać się na opinię Garyego, który przecież nie jest nieomylny w swoich manewrach dyplomatycznych.
Sędziowie też nie są bogami. Szczególnie jak na jednego przypada 40 stołów ETC.

To na razie na tyle w temacie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Zbyszku po prostu zachowales sie jak miekka faja i tyle. Gralem z twoim przeciwnikiem 2 lata temu. Robson gral z Fonta. Obaj nas probowali walowac co krok a skonczylo sie grzecznym 37:3 dla nas dwoch.Jak widac sie da z nimi grac i po lapach bic. Moj przeciwnik probowal mi ruszac gorke aby widziec moje rydwany, wprowadzal zabite odzialy spowrotem na stol itd itp. Po prostu mniej flegmy wiecej jaj :D
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
sharkoon
Mudżahedin

Post autor: sharkoon »

MUKER pisze:Gratulacje dla naszego teamu!!

Jestem strasznie ciekaw, czy była jakaś rozpiska, czy typ armii, który tutaj na forum wszyscy wyśmiewali. Że w Polsce nie ma szans z taką rozpiską. A na miejscu okazało się, że wymiata?
Sam oceń: :wink:

Kacper 'St. Barbara' Bucki - Dark Elves
Supreme Sorceress; General; Magic Level 4
Sorceress; Magic Level 2
Master; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard; Dark Steed
15 Warriors; Musician
5 Harpies
5 Harpies
5 Harpies
5 Dark Riders; Repeating Crossbow
5 Dark Riders; Repeating Crossbow
9 Shades; 2ndWeapon
9 Shades; 2ndWeapon
11 Black Guard; Standard; Musician; Master
War Hydra
Reaper Bolt Thrower
Reaper Bolt Thrower

Karol 'Młody' Pietrowicz - Skaven
Grey Seer; General
Warlock Engineer; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy Condenser; Warp Blades
Warlock Engineer; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy Condenser; Warp Blad
Chieftain; Heavy Armour; Battle Standard
24 Clanrat Slaves; Musician
25 Clanrat Slaves; Musician
25 Clanrat Slaves; Musician
28 Clanrats; Standard; Musician; Clawleader; Ratling Gun
28 Clanrats; Standard; Musician; Clawleader; Ratling Gun
29 Clanrats; Standard; Musician; Clawleader; Ratling Gun
5 Night Runners; 2ndWeapon
2 Poison Wind Globadiers
2 Poison Wind Globadiers
2 Poison Wind Globadiers
5 Gutter Runners Tunnelling Team; Poisoned Hand Weapons
5 Gutter Runners Tunnelling Team; Poisoned Hand Weapons
6 Warplock Jezzail teams
6 Warplock Jezzail teams
Warp-lightning Warp Cannon

Mariusz 'Kielon' Kiliszek - High Elves
Prince; General; Lance; Dragon Armour; Star Dragon
Mage; Magic Level 2
Mage; Magic Level 2
10 Archers
10 Archers
5 Dragon Princes; Standard; Musician
5 Dragon Princes; Standard; Musician
7 Phoenix Guard; Standard; Musician
5 Ellyrian Reavers; Bow (swap); Musician
5 Ellyrian Reavers; Bow (swap); Musician
Repeater Bolt Thrower
Repeater Bolt Thrower
Great Eagle
Great Eagle

Michał 'Shino' Rusinek - Tomb Kings
Tomb King; General; Great Weapon, Flail
Liche Priest; Hierophant
Liche Priest
Liche Priest
4 Skeleton Chariots
4 Skeleton Chariots
4 Skeleton Chariots
2 Tomb Swarm
10 Skeleton Warriors; Bow; Champion
16 Skeleton Warriors; Bow; Musician; Champion
Tomb Scorpion
Tomb Scorpion
24 Tomb Guard;Standard; Musician; Champion
5 Carrion
Screaming Skull Catapult; Skulls of the Foe

Piotr 'Dębek' Dębkowski - Bretonnia
Prophetess of the Lady; General; Magic Level 4; Warhorse
Damsel of the Lady; Magic Level 2; Warhorse
Paladin; Lance; Heavy Armour; Shield; Knightly Vow; Royal Pegasus
Paladin; Lance; Morningstar; Heavy Armour; Grail Vow; Shield; Warhorse
Paladin; Heavy Armour; Battle Standard Bearer; Grail Vow; Warhorse
9 Knights Errant; Musician
8 Knights Errant; Musician
5 Knights of the Realm; Musician
10 Peasant Bowmen
10 Peasant Bowmen
11 Peasant Bowmen Skirmishers
4 Pegasus Knights; Standard; Musician
8 Grail Knights; Standard; Musician
Field Trebuchet

Stanisław 'Crusader' Scheiner - Lizardmen
Slann Mage-Priest; General; Battle Standard;
Skink Priest; Magic Level 2; Engine of the Gods
Saurus Scar-Veteran; Spear; Light Armour; Shield; Cold One
Saurus Scar-Veteran; Light Armour; Shield; Cold One
10 Skink Cohort
10 Skink Cohort
10 Skink Cohort
10 Skink Skirmishers; Blowpipe
16 Temple Guard; Standard; Musician; Revered Guardian
5 Terradon Riders
5 Terradon Riders
2 Salamander Hunting Packs

Zbyszek 'Barbarossa' Łobocki - Vampire Counts
Vampire Lord; General; Magic Level 4; Armour
Vampire, Magic Level 2
Wight King; Battle Standard Bearer; Barding; Lance; Heavy armour; Shield; Skeletal steed
10 Crypt Ghouls
10 Crypt Ghouls; Ghast
10 Crypt Ghouls; Ghast
5 Dire Wolves
3 Fell Bats
3 Fell Bats
22 Grave Guard; Standard; Musician; Crypt Keeper
10 Black Knights; Barding; Standard; Musician; Hell Knight

Łukasz 'Thurion' Łuczyński - Daemons of Chaos
Keeper of Secrets; General; Magic Level 3
Herald of Khorne; Battle Standard; Armour, Juggernaut
Herald of Tzeentch
10 Pink Horrors of Tzeentch
10 Pink Horrors of Tzeentch
11 Bloodletters of Khorne; Standard
5 Chaos Furies
5 Chaos Furies
5 Flesh Hounds of Khorne
5 Flesh Hounds of Khorne
5 Flamers of Tzeench
1 Fiend of Slaanesh

Szkoda, że bez itemów.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Jedy_Knight pisze: Ręce opadają. Ciesz się, że z turnieju nie wyleciałeś, a powinieneś był, bo zero z partii to mało. EOT.
przeciez ja nie mowie ze powinniscie mi dac darmowe zwyciestwo, po prostu gdyby Fonta nie robil tego co robil dzieki waszej decyzji dostalby w zwyczajny i uczciwy sposob calkowity oklep
Malal pisze:Zbyszku po prostu zachowales sie jak miekka faja i tyle. Gralem z twoim przeciwnikiem 2 lata temu. Robson gral z Fonta. Obaj nas probowali walowac co krok a skonczylo sie grzecznym 37:3 dla nas dwoch.Jak widac sie da z nimi grac i po lapach bic. Moj przeciwnik probowal mi ruszac gorke aby widziec moje rydwany, wprowadzal zabite odzialy spowrotem na stol itd itp. Po prostu mniej flegmy wiecej jaj :D
Fonta mi sie jeszcze przed bitwa zalil ze ma nadzieje ze nie bede mial tyle szczescia co 'extremely lucky' Polski gacz Imperium sprzed 2 lat :) szkoda ze skonczylo sie tak ze to on mial takie szczescie... juz abstrachując od sedziowania :)
swoja droga ciekaw jestem jakie jaja powinienem miec skoro sedziowie zasedziowali jak zasedziowali, i tak zachowalem sie strasznie glupio w stosunku do sedziow, nie wiem co mialbym zrobic nie wiedzac w tym momencie o zadnych 'rozwazaniach' przy stoliku sedziowskim, sama gra powtorze byla mila, Fonta robil po prostu dokladnie to na co oficjalnie mu pozwolono

pzdr

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

No i sprawa się rozwiązała , na nastepne mistrzostwa Malal jedzie ze Zbychem jako Bodygard :mrgreen:
Pozdro chłopaki dalciście rade . Społeczność polskich graczy wfb jest z Was dumna . =D> =D>

Malal
Kretozord

Albo po prostu Zbyszek nie jedzie :wink: I nie pisz za wszystkich ze sa dumni. Bo tego nie wiesz.

Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Post autor: lividius »

"Znakomita większość" będzie ok?
Ewentualnie: wszyscy bez kompleksów?

Janiszek
Masakrator

Malal pisze:Albo po prostu Zbyszek nie jedzie :wink: I nie pisz za wszystkich ze sa dumni. Bo tego nie wiesz.
No tak tego nie wiem , ale ogólnie to większość sie cieszy , a jakieś tam wyjatki się nie liczą . Może to troche komunistyczne podejście , ale tak jest . A wiadomo , marudzić każdy może , ale samemu zrobic to nie ma komu .
lividus pisze:"Znakomita większość" będzie ok?
Ewentualnie: wszyscy bez kompleksów?
O ile Cię popieram w pierwszy punkcie , to o tyle w drugim uważam to za chamską wypowiedź :roll:

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

sharkoon pisze: Sam oceń: :wink:
Rozpiski wszystkich drużyn widziałem, chodziło mi o rozpiski zagraniczne, które w Polsce nie miałyby prawa bytu a się okazały bardzo mocne.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Chcielismy zakladac osobny temat na relacje, ale thurion wrzucil juz tutaj, wiec niech bedzie.

Przede wszystkim chcialem podziekowac calej druzynie za najlepszy tur w moim zyciu ever. Zabawa na ETC jest zajebista, poznaje sie w opor ludzi, zupelnie inne style gry. Fakt, ze gra sie troche inaczej niz na turniejach krajowych - napinka 100%, nie ma za duzo przyjemnosci z gry, bo za bardzo pilnujesz sie przez caly czas, zeby nie oddac zadnego punktu, nie ryzykowac, itp. Organizacja bardzo dobra, fajnie tez mozna miedzy bitwami porozmawiac z chlopakami z 40k i dowiedziec sie, ze tez cisna. Plus posiadowki druzynowe po bitwie sa tez bardzo przyjemne.

Krotka relacja:

Irlandia Polnocna, VC
Bitwa dosc nudna, przeciwnik mial gg z drakenhofem i piechote + wskrzeszanie. Jedynymi punktami latwymi bylo 4 blood knightow. Ustawilem sie cala armia na 24" i rozstrzelalem co sie dalo. Zostalo 5 GG i 3 wampiry, ale kosztowali tyle, ze nie bylo mowy o dobrych punktach, poza tym stracilem jednych DR z gaze of nagash na ifce. Chlopak byl bardzo przygnebiony w czasie gry, nie udalo nam sie nawet porozmawiac. 17:3

Czechy, Lizaki
Przeciwnik mial ofens na pelnej kurwie, carni, jazda, stedzia i engina. Prawa flanke zaczalem czyscic lekka jazda i harpiami, na lewej wystawilem hydre i shades, magiczki i BG. Na srodku staly bolczyki. Wygral zaczynanie, ruszyl pelna para, ja zaczalem strzelac. W 3 turze jego BSB z jednym kawalerzysta szarzuje na moich wlocznikow z bsb z pok, ninja i magiczkami. W reakcji wbijam rane na BSB, dojezdzaja. Ninja zabija kawalerzyste, bsb walczy w czallengu z bsb, nic sobie nie robia, lizak zdaje break na 3. W mojej turze odginam engine i carnosaura, ktorzy czaja sie na ten kombat i postanawiam wystrzelac ostatniego stega (mial 1 rane na dole i 2 na gorze). Niestety 18 shades, 2 bolce i 2 lekkie kawy zabijaja tylko 2 skinki z gory i steg na ostatniej ranie wbil sie w kombat (jego bsb znow ustal, ale tym razem juz mial pelne prawo - zdawal na 4, a gdyby nie ustal ninja zagwiazdkowalby jaszczure w 3 prostych ruchach). Potem to juz tylko dymanie - hydra zamiata lewa flanke, shades nie daja sie zabic, dr niestety padaja od mocy engina. W sumie skonczylo sie moja przegrana, ale bitwa byla bardzo mila i Czechowi bylo glupio, gdy mi nie szlo a jemu wrecz na odwrot. Pozniej zreszta zajebiscie sie zgadalismy z nimi, zaprosilismy ich na DMP, wypilismy razem piwko, super chlopaki. W stosunku do ostatniego ETC, gdzie byli ostatni, musieli naprawde ostro cwiczyc. 6:14

Dania, Imperium
Ifka na duzej kuzni w pierwszej turze na 6 kosciach na czolgu ustawila cala gre. Przeciwnik mial 4 hochlandy, ktorymi nie mogl trafic mojej magiczki z ring of darkness (na 7+), poza tym gralem dopsc zachowawczo przejety moja przegrana w poprzedniej bitwie. W 4 turze mialem co prawda glowe w dupie, kiedy w magii rzucil ifke i wybil mi 6 shades z uranosa (pozostali magowie nie mieli zasiegow), a nastepnie 2 armaty strzelily do czarodziejki - szczesliwie chlopak byl juz troche wkurzony po tym jak ninja na lewej flance wyskoczyl z BG i wykopal dechy spod papieza i obie armaty przestrzelily (obie zadeklarowal jakies 3 cale przed czarodziejka). Zamiatalem lewa flanka, zostalo mu w sumie 5 rycerzy, 2 magow i 10 outridersow, ktorzy zebrali sie w jego 6tej. 18:2

Wlochy, DE
Przed ETC wydawalo mi sie po paru grach z HE, ze smok to dla mojej armii dosc latwy przeciwnik, ale black dragon to zupelnie inne buty niz star. Ja wystawilem sie bezpiecznie w duzym lesie w mojej strefie i zaczalem sie ostrzeliwac. Nie poszlo za dobrze, dodatkowo popelnilem bardzo duzy blad oddajac mu pierwsza ture mimo wygranego rzutu. W 2 turze wylecial wszystkim zdecydowany zebrac ostrzal. Smok dostal 5 ran od wszystkiego, jezdziec 1 z bolca, pozamiatalem tez harpie i to wlasciwie wszystko. Przyznam tu, ze troche sie wystraszylem, a powininem przyryzykowac, bo moglem w tej turze wyszarzowac POK w smoka z BG (czyli bez terrora), a wystraszylem sie, majac nadzieje ze zabije go na kotlety samym ostrzalem. Jakbym zaszarzowal, to byly nastepujace scenariusze: 1. smok zabija pok, stracilem 277 punktow 2. smok rani pok, ja nie ranie jego, FO, smok konczy w srodku lasu i do konca gry kreci sie tylko ziejac po moich oddzialach 3. ja nie robie nic, on nic, stoimy sobie wesolo a ja calym ostrzalem wybijam mu wsparcie 4. wbijam rane, on nic, przegrywa 2 breaki na 9 i wygrywam 20:0 w 3 turze, dzieki overpowering magii (mialem 2 duze i 2 male fireballe) nie ograniczonej przez hoteka. Tak to po prostu jego wsparcie zczelo omiatac moje, smok i hydra lataly wokol lasu ziejac po wszystkim co widzialy i skonczylo sie ostatecznie na 1:19. W tej bitwie poczulem bol nieangielskojezycznego przeciwnika - zero kontaktu, nawet nie wiedzial jak po angielsku nazywaja sie poszczegolne statystyki, jak np BS. Poza tym przyznam, ze gralo mi sie milo, choc pairinga nie docenilem, za co zaplacilem ciezka cene. Na DMP biore smoka.

Norwegia, WoCh
Bitwa przerazajaca dla przeciwnika, nie dosc ze najgorszy mozliwy pairing, to jeszcze demon prince nie wylosowal gatewaya. Szedlem i strzelalem, bolce i ninja uporaly sie z helena (w pierwszej turze udalo mi sie wystrzelac obsluge, kiedy helga byla poza ld generala), przeciwnikowi zostal demon, mag nurgla, ktory gladko przetrwal 2 bolce i ninje i mag teczy schowane w rogu za gorka. Przeciwnikowi udalo sie zabic mi z pociskow fasta i mag nurgla dorwal za pomoca 2x IF BSB w gwardii... Mimo kiepskiej sytuacji na stole przeciwnik byl przez caly czas usmiechniety, robilismy fajne grypsy i ogolnie zapamietalem ten mecz jako najprzyjemniejszy. Norwegowie ogolnie sa zajebistymi ludzmi, dostali od nas tez nominacje fair play i wygrali te kategorie. 17:3

Niemcy, Dwarf
Ciekawa rozpa bez kowadla, 2 klocki hamow, wszystko skitrane w wiadomej formacji w rogu stolu. Przeciwnikowi udalo sie zniszczyc w pierwszej turze pit of shades, ale z lurkerem nie mial juz tego szczescia, dzieki czemu hydra rozbila od boku longbeardow z runesmithem po 3 ciezkich rundach walki. Strzelaniem i harpiami wymiotlem dodatkowo 2 razy polowe hamow, polowe warriorow, kuszoli, klope i organy. Stracilem BSB, ktory przez dziurke od klucza dostal sie do dziury z maszynami i zamierzal je pozamiatac, ale po 3 turach polowania w strefie zero krol wreszcie pocisnal go challengem, przez co pozbawil niestety longbeardow wsparcia i pozwolil hydrze ich zezrec. W ogole musze powiedziec, ze team niemiecki byl dosc przerazajacy. Nie wspominajac nawet o monstagoblin, ktory ma ze 2 metry i 150 kilo najmniej, moj przeciwnik, Raddu tez wygladal jak klasyczny ogr. 170 kilo wagi, 190 wzrostu, bylem troszke wystarszony podchodzac do stolu, gdy widzialem ze non stop ma przy sobie paru familiarow, ktorych kreci jego rozpa. Takie gnoblarki. Ale ogolnie gralo sie superprzyjemnie, zwlaszcza smieszne bylo jak po podliczeniu punktow przyznalem sie do tego, ze mowie po niemiecku, ale nie chcialem sie ujawniac, zeby moc podsluchiwac ich rozkminy pairingowe i ewentualne rady gnoblarow (ktorych nie bylo, podobnie jak rozkmin). 14:6

Komentarz po turnieju? Duzo by go bylo. Przeciwnikow mialem bardzo fajnych, w ogole atmosfera przez caly zas (oprocz po bitwie z Wlochami) byla ekstra. Euforia pierwszego dnia, stresik przed 1sza bitwa, poprzeczka postawiona przez Lige w Polsce... Nie do opisania ogolnie. Team mielismy bardzo mocny, nie robilbym zadnych roszad, moze tylko wyjebalbym TK, o czym mowilem juz wczesniej - i nie chodzi tu o Shino, ktory gral jak mogl, tylko mu nie szlo. Ta armia ma po prostu zly PR i sedziowe na ETC nie zawsze sa konsekwentni. Kapitan byl genialny, Debek jest moim zdaniem idealna osoba na to stanowisko - nie tracil zimnej krwi, potrafil nas w kazdej chwili usadzic i dodatkowo bral na siebie wszystkie pierwsze dostawienia i zdobyl bardzo duzo punktow z armiami, o ktorych przeciwnicy byli przekonani, ze jestesmy debilami... Za wziecie bretki zebralismy swietne komentarze, zarowno od Dunczykow, jak i Niemcow. Swietne jest tez poczucie team spirit (np w bitwie z Czechem sedziowie pozwolili Terkom pivotowac nad oddzialami moimi - z czego tak naprawde sie ucieszylem, bo harpie kosztuja zaledwie 55 punktow, a wiedzialem, ze decyzja ta ma duzo wieksze znaczenie uwzgledniajac 10 terek u Staska w rozpie). Dobre mielismy tez smiechy, gdy w hotelu thurion wabil Stasia do lozka na syrenke, w Burger Kingu smialismy sie z czterdziestkowcami z tematu "sklad na euro" i ogolnie z Malala albo frustrowalem sie, gdy Asger wszedzie lazil z butla lychy, a mi zabraniali wypic nawet browarka.

ETC jest ciezkim turniejem, kosztuje bardzo duzo przygotowan, kasy, czasu i przesranki treningowej, stresu, zbierania chamskich odzywek na forum, jak np to:
Obrazek
Tak czy inaczej jest to impreza zajebista i bardzo ciesze sie ze moglem na niej wystapic. Wynik pozostawil pewien niesmak, ale cytujac Debka: "gdy jechalismy na euro wzialbym drugie miejsce w ciemno, teraz jednak wiem, ze moglismy to wygrac". Dziekuje wszystkim tym, ktorzy nam dopingowali przed i w czasie turnieju, na reszte leje cieplym moczem, ale najwieksze podziekowania dla naszej tegorocznej druzyny: bylo zajebiscie.

Jeszcze na koniec moja rozpa:
duza czarka: ring of darkness, focus, ds
mala czarka: perla, ds
bsb: kon, pok, som
ninja: gwiazdki, manbane
15 spirmenow z muzykiem
2x5 fasta z kuszami
3x karpie
2x9 shades z dodatkowa bronia
11 gwardii fcg z asf i mr1
2 stolce
hydrant

ps. Stasiu jest imba.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2009, o 11:35 przez swieta_barbara, łącznie zmieniany 1 raz.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Zajebista relacja. :D

p.s. nie bierz smoka na dmp :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

O! Na taki raporcik czekam od każdego :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Serdecznie podziękowania dla chłopaków z teamu. Świetnie się z wami grało.
Wszystkich, którzy trzymali za nas kciuki pozdrawiam i dziekuję. Szczególnie za SmS-owe wsparcie, które dostalismy po przegranej z Włochami.
Co do taktyki to wstawilismy Kielona do secret lovera w 6/6 bitew. Wygral 5 z nich więc chyba było to dobre rozwiazanie.
Ja byłem wystawiany zawsze jako pierwszy lecz szybko okazywało się, że w każdej bitwie grajac defensywnie moja breta ma poprostu 10+ z każdym.
Podziwiam pewność wszystkich, którzy krytykowali ten wybór, a nigdy tą armią nie grali i nie wiedzą jaki ma potencjał.
Moje Bitwy:
1) 20 - 0 z Demonami bitwa bez historii. Nie zamierzałem bronic remisu więc poczekałem na niego 2 tury, potem wyjechałem swoim wojem i szybko pozamiatałem. 16 plagbererów z heraldem BsB zamiecionych w 1 turę combatu :wink: .
2) 10 - 10 z WE. Znów postanowiłem złamać założenie remisowania i pojechałem w opór do przodu. Lesne miałe ugromny las i dostawily tam jeszcze swój. Uciekly tam cała armią. Nie było więc mozliwości by urwać coś więcej.
3) 13 : 7 z Dwarfami. Skitrałem co trzeba. Rozwalilem 2 maszynki, master inżyniera, gyrosa, kuszoli, minersów i warriorów sam oddajac niewiele.
4) 0:20 z Demonami. Na stole potencjalna maska do przodu. Kolo ma już tylko flamery, 1/2 juggera, 1/2 wrony i rydwan slanesha ze stabornem w 12 calach 5 DD i 0 scroli. Ja nie straciłem kompletnie nic. Grale z 2 czarkami wbici w juggera. Miscast na 3 kościach, wynik 3. Lanca wybucha, magiczki zostaja zniszczone w walce. Mam 2 DD wiec wrona od 4 tury czysci mi cała armię,a ja nie zabijam już nic. Peszek. :wink:
5) 20:0 z HE. Mój potencjalny free frag okazał się free fragiem. Grale analnie w Stardragona (myk z potion sacre znowu sie udał).
6) 11:9 z Lizzi. 3 stedzie więc po raz pierwszy na turnieju gram tak jak gracz, który miał remisować. Nie mniej jednak koleś nic nie jest w stanie mi zrobić, nawet sie do mnie na zasięg czarów żaby nie zbliżył.
Zgodnie z moimi przewidywaniami breta okazała się zajebista. 74 pkt na 120 gdy bylem zawsze wystawiany jako pierwszy to chyba dobry wynik.
Obrazek
Obrazek

Janiszek
Masakrator

Po przeczytaniu tego posta napisanego przez frost71 rozkminiam i rozkminiam , moze mi ktoś powiedziec kto tak naprawde go napisał ? Bo naprawdę jestem zaskoczony , że ktoś jest na tyle chamski żeby na BP takie rzeczy wypisywac . Wstyd ..
No ale kto by to nie był , mam nadzieje , ze teraz gryzie fotel :D Bo mamy II miejsce :mrgreen: Gratuluję jeszcze raz =D>

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Malal pisze:Zbyszku po prostu zachowales sie jak miekka faja i tyle. Gralem z twoim przeciwnikiem 2 lata temu. Robson gral z Fonta. Obaj nas probowali walowac co krok a skonczylo sie grzecznym 37:3 dla nas dwoch.Jak widac sie da z nimi grac i po lapach bic. Moj przeciwnik probowal mi ruszac gorke aby widziec moje rydwany, wprowadzal zabite odzialy spowrotem na stol itd itp. Po prostu mniej flegmy wiecej jaj :D
Wiesz, o dużych jajach najłatwiej jest pisać siedząc przed kompem i się drapiąc po swoich.

Nie dałem się Włochowi zwałować o milimetr, a że sędziowie włączyli /ignore, o co Jacek ma teraz trochę kaca moralnego, to już niestety poza moją kontrolą. Cofnąłem mu rydwan, on go dostawił ponownie - co dokładnie miałem zrobić, pieprznąć mu tym rydwanem o ścianę? Wylecielibyśmy z ETC. Z przyjemnością wysłucham Twojej rady w tej sprawie.

Zgłosiłem worst playa, wytłumaczyłem wszystkim zainteresowanym sytuację, i tyle. Gdyby to miało jakiś wpływ na ogólną sytuację, to pewnie bym po meczu intensywniej się skarżył sędziom, ale dostaliśmy ponad 100-60, sędziowie byli już wkurwieni na Thuriona i nie chciałem, żebyśmy mieli przesrane do końca turnieju.

W swoim zachowaniu nie widzę nic niestosownego, jedyną alternatywą byłoby wpuszczenie Włochowi tego wała (oraz potencjalnych kolejnych) i gra dalej. Co akurat wymagało większej ilości flegmy, niż byłem w stanie wygenerować w tym momencie.

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Dębek, motywujesz swoimi osiągami 8) Breta nadal daje mocno rade :D Gratulacje całej drużynie =D>
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Malal
Kretozord

Grac dalej po prostu. Gorzej juz byc nie moglo niz 60:100 ale wtedy nie mogles wiedziec, ze np 65:95 nie daloby wam mimo to wygranej.Zacisnac zeby i grac. Miales lepsza rozpa. Wygrana byla w zasiegu reki spokojnie z nim. Gralem z nim wiem jak on gra. Scisnalbys go mimo walow. Ale sie uniosles i oddales remis.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Oskar pisze:
poszlo o to, ze reform moge zrobic max 4 calowy jako, ze tk nie moga marszowac)
:shock:
WTF ?
do teraz nie wiem czemu tak nagle mialoby byc...

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Shino, machnij opis sytuacji w języku przyswajalnym dla gawiedzi :)

ODPOWIEDZ