Euro live

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: Euro live

Post autor: Shino »

mialem kloc gwardii troche przed lasem z calym pierdolnikiem we. chce zrobic normalny reform w kreske.

Po wyjasnieniu sobie z przeciwnikiem, ze to nie jest "icon trock" (ten trik zostal opisany w rulepacku jako zwiekszenie frontu po reformie w kreske :D gwardia miala byc tak jak w polsce sedziowana.)

poszlismy do sedziow. Tam sie okazalo, ze nie jest tak sedziowane gdyz kazdy z dwoch mowil co innego (jj uznal, ze tak ma byc a gary, ze nie). PO burzliwej dyskusji doszli do wniosku, ze reform w kreske jest jak najbardziej ok ale nie moge przy reformie zrobic wiecej niz swoj ruch bo TK nie moga marszowac (w zasadach reformu jest wyraznie napisane, ze moge zrobic dowolny reform jesli nie przekraczam 2x swojego move'a). tak wiec maksymalnie moglbym zrobic 4" do przodu (w praktyce jeszcze mniej gdyz musialem zachowac formacje)

stad nie zdarzylem dobrac sie do characterow i treekinow w armii we. A paniki na characterach nic nie zrobily...

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Ze mnie żaden aekspert, tymbardziej jak się 1500km od rulebooka, ale wydaje mi się, że zapis w reformie dotyczy robienia "2x move" a nie robienia "march move"??

Dog is brown... table is brown.... dokończcie sobie sami? :P :)

pozdrawiam
Furion

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Robiliście jakieś foty? Wrzucicie jak macie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Malal pisze:Grac dalej po prostu. Gorzej juz byc nie moglo niz 60:100 ale wtedy nie mogles wiedziec, ze np 65:95 nie daloby wam mimo to wygranej.Zacisnac zeby i grac. Miales lepsza rozpa. Wygrana byla w zasiegu reki spokojnie z nim. Gralem z nim wiem jak on gra. Scisnalbys go mimo walow. Ale sie uniosles i oddales remis.
Aha, ale ja nie jestem magikiem i nie wiem po dwóch turach mojej bitwy, że nasi wszędzie obessą za jakieś 1,5-2 godziny. To byla druga tura, więc nikt nie miał wtedy jeszcze źle. Np u Dębka wyglądało dobrze, lanca mu wybuchła w 4, wcześniej czyścił.

Ale załóżmy, że wpuszczam wały. I dostaję np. 14-6 przez to. A reszta teamu wychodzi na remis.

A jak bym się skarżył, że dostaliśmy w dupę bo musiałem wpuścić wały - by grac dalej - to bym usłyszał od wielkiego forumowego eksperta, że powinienem był przerwać grę i jestem miękka faja. Nieprawdaż?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Szkoda czasu Zbyszek.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Wiadomo ze bylo latwiej sie obrazic i zabrac zabawki tak jak ty to zrobiles. Odpuszczanie i odchodzenie od stolu to zawsze blad. Grac sie powinno do konca. Ale na DMP do zapamietania jak sie bedzie gralo przeciwko tobie. :mrgreen:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

swieta_barbara pisze:Szkoda czasu Zbyszek.
Istotnie, sorry. Już zostawiam temat, ja się moge pobawić moim srebrnym medalem, Malal może się pobawić swoimi, wielkimi ponoć, jajami, wszyscy są szczęśliwi.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2009, o 12:34 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Post autor: lividius »

A w ogóle gdyby z Was byli dobrzy Koledzy i Chrześcijanie, to byście wtopili z kretesem, żeby paru bliźnich mogło sobie poprawić samopoczucie bez czepiania się na siłę.
Może niech już w tym temacie zostaną tylko relacje / opisy / komentarze ZAWODNIKÓW?

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

Shino, Barb - umieście swoje sprawozdania z bitew i żeby były równie soczyste co św. Barbary. :)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Ja dziś wieczorem wrzucę, bardzo rozbudowane, ale w Englishu :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Crus , Mlody tez popisac, bo swietnie sie czyta ;)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Shino pisze: Tam sie okazalo, ze nie jest tak sedziowane gdyz kazdy z dwoch mowil co innego (jj uznal, ze tak ma byc a gary, ze nie). PO burzliwej dyskusji doszli do wniosku, ze reform w kreske jest jak najbardziej ok ale nie moge przy reformie zrobic wiecej niz swoj ruch bo TK nie moga marszowac (w zasadach reformu jest wyraznie napisane, ze moge zrobic dowolny reform jesli nie przekraczam 2x swojego move'a). tak wiec maksymalnie moglbym zrobic 4" do przodu ..
Tia, i nawet, że mozesz maszerować...
Albo rybki, albo akwarium. Stałem i broniłem Ikony jak niepodległości. Poddałem się po następującym, niepodważalmym rozumowaniu.

- Skoro Shino protestował, że rydwany TK Fonty jako Fast ruszają się po 16 cali ( 2x move z zaasady „Fast cavalry free reform”), skoro zakazaliśmy F. tego robić i przyznaliśmy mu za to karniaki, to jak możemy teraz pozwolić sprawcy całego zamieszania – tzn Shino – wykonać 2x move przy free reformie z Ikony? W imię spójności zasad turnieju, nie możemy.

Samo-mat, Shino.
Dzielnie my stali, celnie rzucali… Icon of Rapah padł.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ziemko pisze:Crus , Mlody tez popisac, bo swietnie sie czyta ;)
Dobra beka bedzie jak Kielon napisze jak ellyrianie zastrzelili bladego Norwegom ^^

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Jedy Knight pisze:
Shino pisze: Tam sie okazalo, ze nie jest tak sedziowane gdyz kazdy z dwoch mowil co innego (jj uznal, ze tak ma byc a gary, ze nie). PO burzliwej dyskusji doszli do wniosku, ze reform w kreske jest jak najbardziej ok ale nie moge przy reformie zrobic wiecej niz swoj ruch bo TK nie moga marszowac (w zasadach reformu jest wyraznie napisane, ze moge zrobic dowolny reform jesli nie przekraczam 2x swojego move'a). tak wiec maksymalnie moglbym zrobic 4" do przodu ..
Tia, i nawet, że mozesz maszerować...
Albo rybki, albo akwarium. Stałem i broniłem Ikony jak niepodległości. Poddałem się po następującym, niepodważalmym rozumowaniu.

- Skoro Shino protestował, że rydwany TK Fonty jako Fast ruszają się po 16 cali ( 2x move z zaasady „Fast cavalry free reform”), skoro zakazaliśmy F. tego robić i przyznaliśmy mu za to karniaki, to jak możemy teraz pozwolić sprawcy całego zamieszania – tzn Shino – wykonać 2x move przy free reformie z Ikony? W imię spójności zasad turnieju, nie możemy.

Samo-mat, Shino.
Dzielnie my stali, celnie rzucali… Icon of Rapah padł.
jako sedzia moglbys lepiej sluchac o co chodzi w sprawach do ciebie zglaszanych

skoro zabroniliscie ikonie expand frontage po free reformie to czemu rydfwany fonty mialy movc to robic

samo-mat, Jacku dodatkowo zmianiajac decyzje o ktora sie upewnialem czy na pewno tak bedzie 7 razy (policzylem) gdyz byla to dosc istotna czesc mojej rozpy.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

No niezupełnie, bo w meczu Polska-Włochy reform 2 x ruch jeszcze działał na fasty - i Thurion dostał przez to, a w meczu Polska-Niemcy nagle reform 2 x ruch przestał działać. Moim zdaniem decyzja powinna być jedna w całym meczu, pal sześć, która (choć IMO 2 x ruch jest legalny, bo tak stoi w rulespacku).

Co do tego, że Shino sugerował coś innego w wypadku włoskich fastów - uczciwiej byłoby chyba podac jego konkretne argumenty, bo jakoś nie wyobrażam sobie, żeby mówił, że ruch z reforma 2x zasięg modelu był nielegalny.

Jeśli chodzi o "uczciwe i zgodne z duchem gry uściślenie" tego tematu, to IMO, ponieważ istotnie z reforma + wheel / expand front prawie każdy fast może się ruszyć 18", nawet, jak jest march blokowany, w wypadku fastów warto, do obecnego tesktu z RB (żaden model w oddziale fasta nie może się przemieścić więcej jak 2xmv) i dodac do tego, że gdy nie może maszerować, limit ten wynosi 1 x mv. Natomiast z piechotą 2 x mv w wyniku reforma to często minimum, żeby ten reform miał sens, jak to ograniczysz, to Dwarfy będą niereformowalne :D

Więc - logiczne i sprawiedliwe wydaje się osobne potraktowanie kwestii fastów i piechoty w tym względzie. Ale tylko i wyłacznie w kontekscie przyszłych zasad, na turnieju trzeba się trzymać tego, co się napisało w zasadach.

Tyle.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Z cyklu - Przychodzi Shino do stoilika sędziowskiego.
Zresztą, cały ten mecz tak wyglądał. Ja tam na żadne ruchy rydwanami Foncie nie pozwoliłem, jak podchodził Thurion, decyzja przycinająca ruch fastów była gotowa.
Zmęczyło mnie to absurdalnie międlenie. Na razie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Barbarossa pisze:to Dwarfy będą niereformowalne :D
Tyle.
a to nie jest juz tak że Dwarfy zawsze mogą marszować? :P
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Jedy Knight pisze:Z cyklu - Przychodzi Shino do stoilika sędziowskiego.
Zresztą, cały ten mecz tak wyglądał. Ja tam na żadne ruchy rydwanami Foncie nie pozwoliłem, jak podchodził Thurion, decyzja przycinająca ruch fastów była gotowa.
Zmęczyło mnie to absurdalnie międlenie. Na razie.
teraz chyba zartujesz :) pierwsza kwestia to byl 1 cal, podeszlismy zasedziowales jak zasedziowales, chwile pozniej przyszedlem dowiedziec sie czy waszym zdaniem taki ruch fastow i chariotow est dozwolony uslyszalem ze tak, potem nastapila wiadoma reakcja, potem nastapilo moje mega wkurwienie i niechec polegania i rozmawiania z ktorymkolwiek sedzia i wyslalem Shina, w zadnym momencie nie uslyszalem o ruchach Fonty ze waszym zdaniem sa illegal

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

bo tylko ikona byla illegal

fast cav trick przeciez zbanowany nie byl... w czym problem... ja oczywiscie podszedlem do jacka mowiac mu, ze to nie fair, ze okona moze robic reformy zgodne z rulebookiem i dlatego to zmienili

na prawde lepiej chyba nie ciagnac tego tematu... bo wychodzi w nim, ze nawet nikt nie interesowalsie problemami graczy jakie mieli na stolach...

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

przychodzi Shino do stolika i.... Adres URL zawierał nieprawidłowy identyfikator filmu wideo

a ja liczyłem na atletycznych czarnuchów.... :(

:wink:

pzdr,
Ż.

ODPOWIEDZ