Euro live

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Re: Euro live

Post autor: Oskar »

gratzy dla repry , a szczególne dla kielonka =D>
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Jankiel pisze:Mimo, że byłem bardzo sceptycznie nastawiony do tej reprezentacji (a może raczej do sposobu jej powołania) szczerze Wam gratuluję. Pokazaliście, że Polska jest najsilniejszym teamem w Europie i nie cierpi na żadne spadki formy. Trzeci raz z rzędu 2 miejsce to zajebisty wynik, bez względu na to, co mówią malkontenci.

Ale zeby nie było, cały czas uważam system wyboru reprezentacji za grandę (żenujący wybór kapitana przez top 20, eliminacje, ale z wykluczeniem konkurentów pod byle pretekstem i osobliwie ustalonym systemem wyłaniania kandydatów). Moim zdaniem gracze jak najbardziej zdali egzamin, ale system ssie. We mnie pozostawił mnóstwo niesmaku, w przeciwieństwie do poprzednich, gdzie reguły wyboru były jasne - top 3 dobiera sobie kogo tylko chce.
Teraz też było jasne. Top 20 wybiera kapitana, kapitan wybiera kogo chce.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

będa jakieś fotki?;] albo jak ktoś znajdzie coś na forach zagranicznych to wrzucajcie tez linki, ciekaw jestem jak teraz wyglądają armie najlepszych graczy w europie:)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Wiemy jak to wyglądało, więc proszę Cie...
Równie uczciwy byłby system, że top 3 wybiera, ale przed ostatnim masterem przekupuje się kilku graczy, żeby nie przyjeżdżali i nie dali zdobyć kompletu punktów rywalom.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

To ostatni post, jaki napisze w kwestii systemu wyboru reprezentacji.
Jankiel pisze:Wiemy jak to wyglądało, więc proszę Cie...
Równie uczciwy byłby system, że top 3 wybiera, ale przed ostatnim masterem przekupuje się kilku graczy, żeby nie przyjeżdżali i nie dali zdobyć kompletu punktów rywalom.
Jankiel, glosowanie wygral Debek. Jakbysmy chcieli moglibysmy zabrac 4Karabiny i Zielonego i nikomu nic do tego. Ze zdecydowalismy sie na eliminacje, to tez nasza sprawa. Zaproszonych do gry bylo 17 graczy, z ktorych wyloniono mocna reprezentacje, ktorej niemalze udalo sie osiagnac dobry wynik. Jakby Kolata przekupil graczy wszystkich w lidze (a po jego chacie widac, ze ma forsy jak lodu), to moglby postawic sie na czele jedynej slusznej reprezentacji zlozonej z orkow i goblinow, bestii, ogrow i Manfreda. Reguly byly dosc jasne przed wyborem kapitana, w poprzednich latach gdy top3 wybieralo tez byly jasne wczesniej.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Ja tam nie mam nic do tego co zrobili JH, dla mnie poprostu wygrali glosowanie.

Ale uwazam, ze system mozna zmienic na poprzedni, jest bardziej klarowne, kto decyduje.
Jakos wole aby bylo wiadome, ze dana 3 bedzie wybierac niz taka eurowizja, kazdy moze wygrac, kto sie ladniej zaprezentuje lub odpowiednio zalobbuje :).

Choc w tym bylo fajne to, ze byla walka o top20 :). A takto tylko top3 sie liczy.

Ale mozna ten temat w oddzielnym temacie poruszyc, tutaj tylko gratulacje :).

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Marek Golan pisze:Ja tam nie mam nic do tego co zrobili JH, dla mnie poprostu wygrali glosowanie.

Ale uwazam, ze system mozna zmienic na poprzedni, jest bardziej klarowne, kto decyduje.
Jakos wole aby bylo wiadome, ze dana 3 bedzie wybierac niz taka eurowizja, kazdy moze wygrac, kto sie ladniej zaprezentuje lub odpowiednio zalobbuje :).

Choc w tym bylo fajne to, ze byla walka o top20 :). A takto tylko top3 sie liczy.

Popieram :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

karlee pisze:
Marek Golan pisze:Ja tam nie mam nic do tego co zrobili JH, dla mnie poprostu wygrali glosowanie.

Popieram :)
Też popieram - nie ma sensu wracać do tego co było i rozgrzebywać na nawo animozje, bo to niczemu nie służy.

Jedno w tym temacie bym dodał od siebie - wybór składu musi być taki, że Mistrz Polski Ligi czyli Top1 gra na 100% ETC, bo..... jest Mistrzem Polski.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

A jak wygra teraz ligę Thurion?!? Malalowi jeszcze jeszcze, ale Thurionowi ręki - nie podam!!! :)

Wrócić do top3 i tyle.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

A ja uważam, że powinny być eliminacje - turniej na zasady ETC, dwie drużyny, ostateczny skład wybiera kapitan ze wszystkich 16 graczy. A kapitana wybiera TOP 3 spośród siebie. Albo jakiś system kombinowany - TOP 3 + 5 graczy z eliminacji drużynowych.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

skutecznych systemow jest kazylion, wszystko zalezy od tego co sie chce osiagnac
TOP 20 i kapitan ma taki plus ze duzo wiecej osob walczy o lige
TOP 3 zapewnia udzial zwyciezcom ligi
systemy proponowane przez Zbyszka daja duze ogranie przedturniejowe

ja bym wzial pod uwage czas w jakim zostanie wybrany team, liga konczy sie kwiecien/maj, eliminacje zajmuja czas, sa trudne do przeprowadzenia pod katem logistycznym o czym sami sie w tym roku przekonalismy, otrzymujac team dopiero na poczatk lipbca i nie mogac juz zrobic nawet rezerwacji na normalny nocleg

osobiscie nie ma dla mnie wiekszego znaczenia jaki bedzie system doboru, wazne aby byl znany duzo wczesniej tak aby mozna starac sie o skuteczna walke o miejsce w reprezentacji, gdybym to ja decydowal przyjalbym system z 40k

pzdr

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

thurion pisze:
osobiscie nie ma dla mnie wiekszego znaczenia jaki bedzie system doboru, wazne aby byl znany duzo wczesniej tak aby mozna starac sie o skuteczna walke o miejsce w reprezentacji, gdybym to ja decydowal przyjalbym system z 40k
Zgadzamy się w 100%, że musi być szybko - Top 5 też byłoby ciekawe. Nasz Team w WH40 tak wybiera od samego początku i wiem od Mariosa, że nie mają takich jazd jakie są na scenie batlowej.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Barbarossa pisze:A ja uważam, że powinny być eliminacje - turniej na zasady ETC, dwie drużyny, ostateczny skład wybiera kapitan ze wszystkich 16 graczy. A kapitana wybiera TOP 3 spośród siebie. Albo jakiś system kombinowany - TOP 3 + 5 graczy z eliminacji drużynowych.
a kto wybiera te 2 druzyny?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

jeszcze jedno mi sie przypomnialo, z tego co rozmawialem z ludzmi to wiekszosc z dwoch obecnie zgloszonych kadydatur (polska, grecja) woli polske, wlosi na 100% nie beda kandydowac, moim zdaniem warto by sie jakos pokrecic wokol tego powoli, oczywiscie podstawowe pytanie czy ekipie Gorzowskiej sie chce :)

pzdr

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

A takie glupie pytanie, czemu Wlosi nie chca organizowac? z ciekawosci, czy u nich bylo slabo, czy co?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Marek Golan pisze:A takie glupie pytanie, czemu Wlosi nie chca organizowac? z ciekawosci, czy u nich bylo slabo, czy co?
Poffo mi powiedzial ze mu sie nie chce, woli sobie gdzies pojechac niz sie tym zajmowac

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Niech włosi przyjadą, pokażemy im prawdziwą polską gościnność :twisted:
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

nie żebym miał cos przeciw Gorzowowi(ba! nawet popieram, fantastyczni ludzie), ale czemu opcja jedyna że tam? tak sie zastanawiam tylko...?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

jako jedyni maja doswiadczenie w robieniu takiej imprezy ;)

no i jakby wymienic gorzow to wiadomo za jaka opcja ludzie by glosowali

ODPOWIEDZ