DE 2250 (BP+R)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
the_lilith
Powergamer Rozpiskowy

DE 2250 (BP+R)

Post autor: the_lilith »

* Supreme Sorceress @ 400 Pts
4lvl, Pendant, Black Staff, Pegasus

* Sorceress @ 197 Pts
2lvl, Darkstar Cloak,Scroll, Dark Steed

* Death Hag @ 200 Pts
Cauldron of Blood

* Dark Elf Assassin @ 171 Pts
Touch of Death, Rune of Khaine, Cloak of Twilight

*10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 110 Pts
w/Shield

*5 Dark Riders @ 117 Pts
w/Rptr Crossbow; Musician

*5 Dark Riders @ 117 Pts
w/Rptr Crossbow; Musician

*12 Black Guard @ 241 Pts
Standard (ASF); Musician, Tower Master (w/Soulrender)

*6 Cold One Knights @ 178 Pts
Standard

*6 Cold One Knights @ 178 Pts
Standard

*1 War Hydra @ 175 Pts

*5 Harpies @ 55 Pts

*5 Harpies @ 55 Pts

*5 Harpies @ 55 Pts

Total Army Cost: 2249

zgodne z BP+R (rowne 12 PD), jedyne czego mi brakuje to bsb na kotle, bolcow ktore by imo duzo daly, ale harpie to podstawa;) a takze execow ktorzy z pomoca kotla sa w stanie b.duzo zdzialac
Ostatnio zmieniony 15 sie 2009, o 19:10 przez the_lilith, łącznie zmieniany 1 raz.

|RaV|
Wałkarz

Post autor: |RaV| »

wywalasz steeda z czarki i muzyków z BG i jednych DR i masz BSB

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

I nie ma wystarczającej liczby core'ów. Mądrze, szczególnie, że brakuje mu 25p. na BSB a nie 100+ :)

Gram ostatnio czymś bardzo podobnym i stwierdziłem, że nie ma sensu brać Assassina. Lepiej wymaksować magię. Przedmioty na dużej czarodziejce też nie do końca. Pendant jest ok, sam mam go na SS ale Black Staff to chyba słaby wybór. Masz 4 czary na niej. Co będzie jak wylosujesz 2 przydatne? Albo nie wylosujesz tego, który jest Ci naprawdę potrzebny? (Duża kuźnia, popychaczka itp.). Dodatkowo na pegazie bez familiara będzie strasznie ograniczona w ruchu.
BSB na CoB nie jest Ci tak bardzo potrzebny. Natomiast musisz znaleźć punkty na większą liczbę BG. Ja mam ich 14 i dla mnie to zdecydowanie za mało. Aha... 5DD i 1 DS to nieco zbyt słaba ochrona magiczna jak na mój gust.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Torres wydaje mi sie, że mówił o wywaleniu muzyków z DR. sam napisałem cos o małej ilosci corów, ale szybko usunąłem posta:D:D:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Uch, rzeczywiście źle zrozumiałem :)
Przepraszam bardzo.

ODPOWIEDZ