Czyli efektywnie doszliśmy do sytuacji gdzie top4 dobiera sobie 4 w turnieju?
Moim zdaniem nawet jeśli uważamy to za dobrą opcję to:
-wybrać ten top z ligi trochę wcześniej niż na sam koniec,
-wybrać go tylko z masterów,
-co z osobami które wiadomo że powinny jechać a na turniej nie przyjadą z powodów obiektywnych?
System wyboru reprezentacji na ETC 2010 - propozycje
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
moze by przyjac, ze po prostu c'est la vie? Sportowiec najlepszy w swojej konkurencji, jesli nie dojedzie na kwalifikacje - ma mistrzostwa z glowy. Nie mowie, ze to jest w porzadku, ale widocznie nie wymyslono nic lepszego.kudłaty pisze: -co z osobami które wiadomo że powinny jechać a na turniej nie przyjadą z powodów obiektywnych?
Takze uwazam , ze w takich sytuacjach sytuacjach po prostu "zycie".
Dobrze powwiedziane Czarny. A co jeśli będzie wypadek losowy i zawodnik nie będzie mógł pojechać na ETC ? To samo...
Co do mastera w Białymstoku na zasady ETC... hmmm. Musimy przemysleć
Czy wiadomo już jakie będą zasady następnego ETC ? Nie wiem też czy nie zniechęciły by one niektórych graczy, bo niektóre armie są nieco pocięte... Choć z drugiej strony orki na 2500...
Co do mastera w Białymstoku na zasady ETC... hmmm. Musimy przemysleć
Czy wiadomo już jakie będą zasady następnego ETC ? Nie wiem też czy nie zniechęciły by one niektórych graczy, bo niektóre armie są nieco pocięte... Choć z drugiej strony orki na 2500...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
W dupie byłeś, g*wno widziałeśMarek Golan pisze:poza tym ja jakbym mieszkal w Gdansku, Krakowie, Wroclawiu czy innym zadupiu,
A teraz, wracając do tematu:
Każdy wczesniejszy sposob wybierania wychodzil dobrze patrząc po wynikach.
Opcja Barba jest interesująca, tylko nie wiem czy kapitanowie powinni wybierać graczy tylko z top20 na ETC, czy mogliby zabrać ludzi, którzy sa "mocni" ale po prostu nie jeździli na turnieje i raz na kilka lat obessali w lidze, nie wbijajac się do top20.
Moim zdaniem nie tylko z Top20, bo może się trafic jaki Crus który siedział pół sezonu za granica (jak zresztą było) i nie ma miał szans żeby w Lidze zainstnieć. Jednak warunek jest, że musi zagrać w turnieju eliminacyjnym.Morrok pisze: Opcja Barba jest interesująca, tylko nie wiem czy kapitanowie powinni wybierać graczy tylko z top20 na ETC, czy mogliby zabrać ludzi, którzy sa "mocni" ale po prostu nie jeździli na turnieje i raz na kilka lat obessali w lidze, nie wbijajac się do top20.
Imho pozostale 2x6tki do obu skladow kapitanowie moga wybrac dowolnie nawet z top 1000 ligi