Magiczny sztandar dla jednej jednostki goblinów lub jednej jednostki nocnych goblinów w armii, pod warunkiem że (opcje): (1) w armii nie ma żadnego orka
(2) w armii nie ma orkowych bohaterów
(3) generał armii jest goblinem
(4) w armii nie ma orkowych jednostek
(5) brak zastrzeżonego warunku, zawsze można dać sztandar.
Co sądzicie o takim zapisie i ewentualnych szansach jej przepchnięcia?
Szmata dla goblinów - propozycja bonusu dla o&g do BP
Moderator: Kołata
i jaki ty chcesz sztandar na gobliny? jedyny sensowny to przerzut paniki i warbanner, a z tym i tak gobosy będą ssać ze swoją liderką.
Było kilka zapytań o armie czysto goblińskie, taka zmiana mogła by je ugrywalnić, nie będąc wielkim przegięciem. Szmata na dzikusach jakoś przejść nie chce, więc to mogło by być z jakimś obostrzeniem. A tych sztandarów jest trochę i np. 100 ng (300) z fcg (20), siatkami (35) i niezłomnością (50) to wielka cegła, która stabilizuje front, trzeba jej wbić 50 ran, trzyma punkty i może związać kilka oddziałów na całą bitwę. To tylko przykładowe rozwiązanie, w każdym razie możliwość wystawienia tych banerów bez obaw o zjedzenie sztandarowego armii przez byle fast zwiększyło by ich przydatność i co za tym idzie siłę armii.
No ale to tylko moja propozycja, innym nie musi się podobać
@Emilianek: temat założyłem, bo ewentualne poparcie dla pomysłu będzie bardziej widoczne.
No ale to tylko moja propozycja, innym nie musi się podobać
@Emilianek: temat założyłem, bo ewentualne poparcie dla pomysłu będzie bardziej widoczne.
Sztandar z niezłomnością jest tak naprawdę ze stubbornem. Polski podręcznik niestety ma trochę przykrych niespodzianek...