DE 2250BP
DE 2250BP
nie wiem, próbowałem grać na partyzantach i scyzorykach, na papierze wyglądało świetnie, a na stole nie poradziłem sobie z WoCH na piechotę! z dużym magiem nurgla, który ciągle walił mnie obszarówką z IF (ej ten spell ma 18" range)
tak więc myslę o czyms takim:
1 Dreadlord @ 591 Pts
General; Rptr Handbow Pair; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Hydra Blade [35]
Pendant of Khaeleth [35]
Potion of Strength [30]
Black Dragon @ [320] Pts
1 Death Hag @ 225 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard
1 Sorceress @ 150 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Dark Riders @ 85 Pts
Spear; Light Armour
5 Dark Riders @ 110 Pts
Rptr Crossbow
5 Harpies @ 55 Pts
14 Dark Elf Warriors @ 98 Pts+shields
15 Black Guard @ 283 Pts
Standard of Hag Graef [35]
Crimson Death [25]
6 Cold One Knights @ 244 Pts
Banner of Murder [25]
Ring of Hotek [25]
15 Har Ganeth Executioners @ 229 Pts
FCG
War Banner [25]
1 War Hydra @ 175 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 74
Total Army Cost: 2245
co wy na to?
tak więc myslę o czyms takim:
1 Dreadlord @ 591 Pts
General; Rptr Handbow Pair; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Hydra Blade [35]
Pendant of Khaeleth [35]
Potion of Strength [30]
Black Dragon @ [320] Pts
1 Death Hag @ 225 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard
1 Sorceress @ 150 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Dark Riders @ 85 Pts
Spear; Light Armour
5 Dark Riders @ 110 Pts
Rptr Crossbow
5 Harpies @ 55 Pts
14 Dark Elf Warriors @ 98 Pts+shields
15 Black Guard @ 283 Pts
Standard of Hag Graef [35]
Crimson Death [25]
6 Cold One Knights @ 244 Pts
Banner of Murder [25]
Ring of Hotek [25]
15 Har Ganeth Executioners @ 229 Pts
FCG
War Banner [25]
1 War Hydra @ 175 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 74
Total Army Cost: 2245
co wy na to?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
No wiesz Żaba jak oni szarżują , i dostaja + 1 atak od kociołka to jest miło . Też na nich grałem , i mi np. się spisywali .
Co do rozpiski hmm , boli cie wrogie strzelanie , magia . Ja w sumie widziałbym do tej rozpy shades , żeby ostrzał wroga mogli też ograniczyc , ale nie wiem co wyrzucic . No i z jeden oddział jeszcze harpi byłby spoko . Ogólnie rozpa dośc ciekawa.
Co do rozpiski hmm , boli cie wrogie strzelanie , magia . Ja w sumie widziałbym do tej rozpy shades , żeby ostrzał wroga mogli też ograniczyc , ale nie wiem co wyrzucic . No i z jeden oddział jeszcze harpi byłby spoko . Ogólnie rozpa dośc ciekawa.
@Żaba poważnie nie mam pojęcia po co są egzecy. może chce dać im szansę albo byłem pijany:)
Warriorzy trzymają czarkę, Gwardia się bije, a Execy...ładnie wyglądają?Sztandar na 6 CoK... wiesz, za czesto sie odbijałem od kawy WoCH i stwierdziłem, że AP bedzie fajny
są stubborn, maja peierdzielnięcie, a na drugi oddział Gwardi mnie nie było juz stać.
@Janiszek wroga magia mnie boli powiadasz? grałem z Lizziami i Slann nie poszalał generalnie
są dwa scrolle, więc pierwsza tura jest oko, a niczego na 5 kosciach we mnie rzucać nie bedziesz raczej nie?
Warriorzy trzymają czarkę, Gwardia się bije, a Execy...ładnie wyglądają?Sztandar na 6 CoK... wiesz, za czesto sie odbijałem od kawy WoCH i stwierdziłem, że AP bedzie fajny
są stubborn, maja peierdzielnięcie, a na drugi oddział Gwardi mnie nie było juz stać.
@Janiszek wroga magia mnie boli powiadasz? grałem z Lizziami i Slann nie poszalał generalnie
są dwa scrolle, więc pierwsza tura jest oko, a niczego na 5 kosciach we mnie rzucać nie bedziesz raczej nie?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Przydałby Ci się jeszcze jeden oddział harpii, przydatne do zastawiania oddziałów przed wrogim ostrzałem...
Ci exe mi trochę nie pasują może lepiej Assasin + shades ? albo jeszcze raz CoK + 3 Harpie ?
W sumie sama budowa rozpiski fajna, ale kilka zabiegow i bedzie Git.
Ci exe mi trochę nie pasują może lepiej Assasin + shades ? albo jeszcze raz CoK + 3 Harpie ?
W sumie sama budowa rozpiski fajna, ale kilka zabiegow i bedzie Git.
Jestem po bitwie z VC
Vampir Lord w BK (czarujacy)
Vampir hero w ghulach (czarujacy)
Bsb Wight King z Drakehoffem
14 BK z barrows
5BK z Hate
3x10 ghuli
3x7 Wilki z champ
1x5 wików
4 wraciaki+ banszetka
no generalni moc:P
dałem sobie zabić smoka w 3 turze:( zapomniałem, ze VC miewają popychaczki na wielki kloc BK) i zmusić do ucieczki hydre (flee na szarże wraithów)
oczywiście kolega czarował popychaczke z 4 kości w hoteku, ale cóz tam:P
bez generała myślałem, bedzie jak dawniej...
BK (regenka) zostali zaszarżowani przez moja gwardie, a kocioł dał im KilingBlow. Przegrałem Combat o 2 zabijajać z KB Lorda:P ustałem.
w jego turze od boku wpadli mniejsi BK (hate)
tym razem z Kiling Blow spadł ich BSB i paru rycerzy (w tym 3 w szarży)
sypnał się o jeden
moja tura. od tyłu w duzych BK (kiedys z regenką) wpada ColdOne Knighty z Armour Piercingiem i dodatkowym atakiem z kotła.
nie rozsypał się z combatu! wybili resztke do nogi.
rozpaczliwa szarża wampira z ghulami zatrzymała sie na gwardi,
chwile później hydra, która posypała wraithy do końca w szale i z KB wspomogła Czarny Legion i zabiła ostatniego wampira
20-0
zaskoczyło mnie, ze aż tyle
P.S Gwardia jest uber:)
P.S 2 A nawet lepsza
Vampir Lord w BK (czarujacy)
Vampir hero w ghulach (czarujacy)
Bsb Wight King z Drakehoffem
14 BK z barrows
5BK z Hate
3x10 ghuli
3x7 Wilki z champ
1x5 wików
4 wraciaki+ banszetka
no generalni moc:P
dałem sobie zabić smoka w 3 turze:( zapomniałem, ze VC miewają popychaczki na wielki kloc BK) i zmusić do ucieczki hydre (flee na szarże wraithów)
oczywiście kolega czarował popychaczke z 4 kości w hoteku, ale cóz tam:P
bez generała myślałem, bedzie jak dawniej...
BK (regenka) zostali zaszarżowani przez moja gwardie, a kocioł dał im KilingBlow. Przegrałem Combat o 2 zabijajać z KB Lorda:P ustałem.
w jego turze od boku wpadli mniejsi BK (hate)
tym razem z Kiling Blow spadł ich BSB i paru rycerzy (w tym 3 w szarży)
sypnał się o jeden
moja tura. od tyłu w duzych BK (kiedys z regenką) wpada ColdOne Knighty z Armour Piercingiem i dodatkowym atakiem z kotła.
nie rozsypał się z combatu! wybili resztke do nogi.
rozpaczliwa szarża wampira z ghulami zatrzymała sie na gwardi,
chwile później hydra, która posypała wraithy do końca w szale i z KB wspomogła Czarny Legion i zabiła ostatniego wampira
20-0
zaskoczyło mnie, ze aż tyle
P.S Gwardia jest uber:)
P.S 2 A nawet lepsza
A exe sie sprawdziły?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Exe, będąc blisko kotła sprawiły, że zaden oddział z herosami nie chciał podjechać w ich kierunku a jak wpadli to tez kilka głów obcieli
Jak je posypała?
Jak nie było Lorda to kolezka sam ich połowe rozsypał, typ zostawił Banszetke i półtorej wraitha, nic nie ranił i na CR (jest mnie więcej?:P)
edit: własnie
Jak je posypała?
Jak nie było Lorda to kolezka sam ich połowe rozsypał, typ zostawił Banszetke i półtorej wraitha, nic nie ranił i na CR (jest mnie więcej?:P)
edit: własnie
Czyli po prostu się sprawdzili i zwróciliŻaba pisze:proponuję więcej testów akurat na VC walczące De są niezłe - problemy moga mieć z Dwarfami, Empire, strzelającymi DE, lizakami, skavenami
@ Garg - nie zginęli i zajęli ćwiartkę
pzdr,
Ż.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
W ich przypadku to juz powinno nazywac sie mega wydajnoscia
@egzeki - zabiły paru BK, wspomogli szeregami i WarBannerem, przeżyły, zajely ćwiartke
Nie napisałem właśnie z gier z Lizziami (rozpa a'la Paffeu) i Dwarfami (tez standart) raportów
Obie wygrane
Lizzie 20-0 w 3-4 tury (dość rzec, że piechota nie machnęła toporkami ani halabardami)
smok w drugiej turze szarż na Engina, przejcha sie, a wtrzeciej kombinowana szarą smoka od boku i CoK z +1A z przodu w gwardie zakończyła wszelkie nasze problemy, grecznie patrzyłem na pakowanie ludzików do walizki
Dwarfy
Kowadło
2x organy
jakies katapy (armata chyba) IronBreakersi i Hammerersi, BSB za milion punktów (12'' +1 CR)
strzelcy
strzalał do hydry i kawaleri i smoka, hydra zabita, kawa dojechała, zatrzymala sie na brodach ironów, ale jak juz smok wpadł:P:P:P:P kowadło explode. (i tak wybuchło w 1 turze, ale przeciwnik chciał ww głupi sposób dużą rune rzucać, więc kazałem mu przerzucic na mała:D)
tu tez smoczysko z kawaleria zaszalało ale tym razem usiałem dopchnął egzeków, którzy dzielnie wybili Hammerersów i gwardie do wytluczenia pomniejszych reczy
19-1 chyba sie skonczyło
Nie napisałem właśnie z gier z Lizziami (rozpa a'la Paffeu) i Dwarfami (tez standart) raportów
Obie wygrane
Lizzie 20-0 w 3-4 tury (dość rzec, że piechota nie machnęła toporkami ani halabardami)
smok w drugiej turze szarż na Engina, przejcha sie, a wtrzeciej kombinowana szarą smoka od boku i CoK z +1A z przodu w gwardie zakończyła wszelkie nasze problemy, grecznie patrzyłem na pakowanie ludzików do walizki
Dwarfy
Kowadło
2x organy
jakies katapy (armata chyba) IronBreakersi i Hammerersi, BSB za milion punktów (12'' +1 CR)
strzelcy
strzalał do hydry i kawaleri i smoka, hydra zabita, kawa dojechała, zatrzymala sie na brodach ironów, ale jak juz smok wpadł:P:P:P:P kowadło explode. (i tak wybuchło w 1 turze, ale przeciwnik chciał ww głupi sposób dużą rune rzucać, więc kazałem mu przerzucic na mała:D)
tu tez smoczysko z kawaleria zaszalało ale tym razem usiałem dopchnął egzeków, którzy dzielnie wybili Hammerersów i gwardie do wytluczenia pomniejszych reczy
19-1 chyba sie skonczyło
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, o 20:24 przez Dymitr, łącznie zmieniany 1 raz.
nie no, tak na poważnie to śa ciekawa zabawka
wspomoga wycieńczona gwardie, biegacze ich nie chce bic, a oddziały z Lordem (tudzież smoki) trzy razy sie zastanowia zanim mnie w exeków ugryzą
wspomoga wycieńczona gwardie, biegacze ich nie chce bic, a oddziały z Lordem (tudzież smoki) trzy razy sie zastanowia zanim mnie w exeków ugryzą
Przeciez praktycznie kazdy smok wpada tam przodem i wychodzi drugą stronąDmtrij pisze:nie no, tak na poważnie to śa ciekawa zabawka
tak? wpadasz smokiem, ja chalange, nabijasz 6 overkilla. przegrywam i stoje (o 1 w plecy, zakładając że wbijesz 6 W z Wardem na 5+) stubborn?
i teraz jak wezme hand weapon i dam +1 A w mojej turze, to wystarczy ze:
a) Masz wiecej I, zabijesz dwu, 3 Ci odda, to 6A z KB, bez stresu?
b) Masz mniej inicjatywy, dostajesz 10A z KB i kto jest twardszy? ja bym sie 3x zastanowił czy taka szarże wykonać
zaraz powiesz mi, ze to nie sam smok tylko z supportem
ok jak wychodzisz za załozenia że gram słabiej niz opponent, to masz racje, nie dadzą rady
i teraz jak wezme hand weapon i dam +1 A w mojej turze, to wystarczy ze:
a) Masz wiecej I, zabijesz dwu, 3 Ci odda, to 6A z KB, bez stresu?
b) Masz mniej inicjatywy, dostajesz 10A z KB i kto jest twardszy? ja bym sie 3x zastanowił czy taka szarże wykonać
zaraz powiesz mi, ze to nie sam smok tylko z supportem
ok jak wychodzisz za załozenia że gram słabiej niz opponent, to masz racje, nie dadzą rady
Wpadam smokiem, challange dobra masz stubborn ustałeś, 2 tura ja atakuje pierwszy bo mam wiecej inicjatywy na lordzie zabijam 3/4 spoko oddaje mi 1 może, trafiasz na 4 na 6 KB i ja na 4 warduje... potem smok znow Cie kara... zabijajac 4... następna tura powtórka i tak do wycięcia Cie w pień. Smokiem to ja tam z miłą chęcią wpadam na przekąskę.