Skład na ETC 2010

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Re: Skład na ETC 2010

Post autor: Tomash »

Ale to chyba jeszcze na NG, prawda? :(
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Pierdoły pierdołami, ale niech się Gorzów oficjalnie wypowie. Jak najszybciej.

Data

5-8 VIII 2010

albo

12-15 VIII 2010

Zapewne ten drugi termin

(Trzeba zrobić Indywidualne Mistrzostwa Galaktyki na dwa dni przed ETC, więc sala na 4 dni)
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Ja bym dodał, że pozniej tych dwoch kapitanów wybiera graczy systemem podwórkowym gry w gałe z dziecinstwa. Tzn jest lista graczy z ktorej moga wybierac. I naprzemian mowi jeden i drugi kogo chca miec w teamie, aż zapełnią squad. I nie ma nie dla gracza w eliminacjach.

Pozdro

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Crusader pisze:Ja bym dodał, że pozniej tych dwoch kapitanów wybiera graczy systemem podwórkowym gry w gałe z dziecinstwa. Tzn jest lista graczy z ktorej moga wybierac. I naprzemian mowi jeden i drugi kogo chca miec w teamie, aż zapełnią squad. I nie ma nie dla gracza w eliminacjach.
Pozdro
Dobry pomysł z tym wybieraniem naprzemiennym - w sumie szczegół, ale może być istotny przy wyborze.

To, że nie bądzie dla nikogo bana w eliminacjach to jest aksjomat, ale jak życie pokazało bywało różnie :(

Dopisze obie rzeczy.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Poniżej omówiona propozycja z Waszymi poprawkami. Zastanwiam się tylko czy turniej nie mógł by trwać 1 dzień - 3-4 bitwy są do zrobienia, a turniej powinien spełnić zakładane założenia ale może się mylę :?

Wybór składu na ETC

Reprezentacja Polski w WFB na ETC składa się z Top 4 Ligi (lub najlepsza czwórka w Lidze z tych osób, które chcą\mogą jechać), którzy kwalifikują się do składu automatycznie oraz z doboru 4 kolejnych graczy, którzy są wybierani przez Top 4. Przy podejmowaniu decyzji o ostatecznym wyborze Mistrz Polski ma 2 głosy, a osoby z miejsca 2, 3 i 4 mają po jednym głosie.

Top 4 dokonuje wyboru na podstawie dwudniowego turnieju eliminacyjnego – łącznie 5 bitew. W turnieju grają ze sobą dwie drużyny po 8 osób. Każda z drużyn ma dwóch graczy z Top4 oraz 6 dobranych graczy. Rekomendowane jest, żeby kapitanem jednego składu był zwycięzca Ligi, a kapitanem drugiego była osoba z miejsca drugiego. Gracze są wybierani do dwóch drużyn naprzemiennie przez kapitanów drużyn przy opinii pozostałych dwóch graczy z Top4. Nie ma ograniczeń w wyborze graczy do turnieju eliminacyjnego i nie ma możliwości zakazu gry dla jakiegokolwiek gracza. Gracz pretendujący do składu reprezentacji Polski musi uczestniczyć w turnieju eliminacyjnym, żeby być wybrany do składu ETC.

Ostateczny skład musi być podany do publicznej wiadomości maksymalnie 1 tydzień od zakończenia turnieju eliminacyjnego.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Zastanawiam sie, czy gracze top4 nie powinni miec miejsca z automatu bez obowiazku grania w eliminacjach (na wszelki wypadek, zawsze sa jakie przypadki losowe, jesli chodzi o pozostala 12, ktos nie moze przyjechac, zycie, ale dla top4 niech to bedzi gwaranacja, ze mimo wszystko beda miec miejsce).

Poza tym wszystko mi sie podoba.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

3 mecze w jeden dzień - standard ETC. Starczy.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Dalmar pisze: Przy podejmowaniu decyzji o ostatecznym wyborze Mistrz Polski ma 2 głosy, a osoby z miejsca 2, 3 i 4 mają po jednym głosie.
troche tego nie rozumiem... glosuje sie od razu na cala 4ke osob czy pojedynczo? w sensie czy ma sie 4x1 glos czy po prostu 1 glos na 4 osoby od razu?

to samo co Marek, TOP 4 powinno miec z musu gwarancje jazdy, jezeli nie beda uczestniczyc w turnieju kwalifikacyjnym nie maja wplywu na wybor teamu, mowiac krotko tylko ci z TOP 4 ktorzy beda grali na turnieju maja glos w wyborze pozostalej czworki, eliminuje sytuacje losowe kogos kto gral o wysokie miejsce w lidze caly rok i nie powoduje olewnictwa turnieju przez TOP 4

dopisalbym jeszcze, ze bardzo dobry wynik gracza w turnieju eliminacyjnym powinien byc zobowiazujaca wskazowka dla TOP 4 na temat wziecia gracza do teamu, nic nie wymusza, ale ladnie brzmi i moze byc wiazace

pzdr

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

jeśli Gorzów wystartuje jako kandydat do organizacji to celtowie (obie Irlandie i Szkoci) będą na niego głosować \:D/
miło by mi było, gdybyście z powodów, które wyjawiłem w Munster w ramach rewanżu zagłosowali na pierwszy termin :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Marek Golan pisze:Zastanawiam sie, czy gracze top4 nie powinni miec miejsca z automatu bez obowiazku grania w eliminacjach (na wszelki wypadek, zawsze sa jakie przypadki losowe, jesli chodzi o pozostala 12, ktos nie moze przyjechac, zycie, ale dla top4 niech to bedzi gwaranacja, ze mimo wszystko beda miec miejsce).

Poza tym wszystko mi sie podoba.
Marek tak jest mówi o tym zdanie "kwalifikują się do składu automatycznie" - mogę to przeformułować żeby było jeszcze bardziej czytelne :)

Dzięki za komentarz.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

jachu_ka pisze: miło by mi było, gdybyście z powodów, które wyjawiłem w Munster w ramach rewanżu zagłosowali na pierwszy termin :mrgreen:
niestety w teamie WFB wystepuje prawie blizniacze zdarzenie do twojego, ale niestety w ten drugi weekend

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

thurion pisze: troche tego nie rozumiem... glosuje sie od razu na cala 4ke osob czy pojedynczo? w sensie czy ma sie 4x1 glos czy po prostu 1 glos na 4 osoby od razu?

to samo co Marek, TOP 4 powinno miec z musu gwarancje jazdy, jezeli nie beda uczestniczyc w turnieju kwalifikacyjnym nie maja wplywu na wybor teamu, mowiac krotko tylko ci z TOP 4 ktorzy beda grali na turnieju maja glos w wyborze pozostalej czworki, eliminuje sytuacje losowe kogos kto gral o wysokie miejsce w lidze caly rok i nie powoduje olewnictwa turnieju przez TOP 4

dopisalbym jeszcze, ze bardzo dobry wynik gracza w turnieju eliminacyjnym powinien byc zobowiazujaca wskazowka dla TOP 4 na temat wziecia gracza do teamu, nic nie wymusza, ale ladnie brzmi i moze byc wiazace
Ad.1 Moim zdaniem lepiej zrobić głosowanie tzn. Top1 ma 2 głosy na 4 graczy których chce wziąć i Top2,3,4 mają po jednym głowie na 4 graczy którzy ich zdaniem są najlepsi. Takim sposobem nie ma kłutni tylko decyduje demokracja. Niezłą opcją jest też to że Top1 nie ma aż takiej odpowiedzialności bo może być przegłosowany przez resztę, co powoduje że ludzie muszą sie dogadać, a odpowiedzialność jest rozłożona na całą czołówkę a nie na jednego cżłowieka.

Ad.2 i 3 - dobre uwagi - dodałem do całości

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Jedy Knight pisze:3 mecze w jeden dzień - standard ETC. Starczy.
Ja też sie bardziej skłaniam ku takiej opcji, ale niech się inny wypowiedzą, zwłaszcza ci z poza Wa-wy, bo JJ ma plan żeby to zrobić na Narbutta.

Można zawsze zostawić to w gesti Top4, JJ i Polskiego Sędziego - na pewno w 6 można postanowią coś mądrego w zalezności od potrzeb i sytacji baltowej za rok.

Dopisałbym że turniej eliminacyjny musi się odbyć w pierwszej połowie maja - musimy pilnować terminów bo to ważne.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

moim zdaniem mozna wstepnie zalozyc 8-9 lub 15-16 maj
po dlugim weekendzie a wiec nie bedzie sie klocilo z pieknymi polowami :)
2-3 tyg przed Masterem Blasterem a wiec tez nie bedzie to az takie obciazenie

nie ustalalbym dokladnego terminu juz teraz, pozostawilbym wybor miedzy tymi dwoma weekendami w gestii TOP 4 i organizatora (JJ), do ustalenia zaraz po zakonczeniu ligi

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

fajnie, gdyby maj przeszedl. reszta ligi, niegrajaca w ETC mialaby dodatkowy termin masterowy - moze nawet daloby sie zwiekszyc pule osrodkow?

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Wrzuciłem ostateczny kształt regulaminu na LL i propozycję żeby przeszła przez aklamację - poniżej link. Jedyną rzeczą którą zmieniłem jest to, że o ostateczym kształcie turnieju decyduje Top4, JJ i Polski Sędzia wybrany przez Środowisko - IMO najlepiej przez LS.

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=27&t=18061

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Jedy Knight pisze:Pierdoły pierdołami, ale niech się Gorzów oficjalnie wypowie. Jak najszybciej.

Data

5-8 VIII 2010

albo

12-15 VIII 2010

Zapewne ten drugi termin

(Trzeba zrobić Indywidualne Mistrzostwa Galaktyki na dwa dni przed ETC, więc sala na 4 dni)

Gorzow sie zglasza, mowi po trzykroc TAK :twisted:
Z wielka radoscia znow goscili bysmy wszystkich najlepszych graczy europy :mrgreen:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

w koncu odzew :D

wezcie popropagujcie gorzow na twf. A najlepiej zmuscie do tego buszmena bo jego juz tam znaja ;)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

dowodzi to, ze dunczycy sa z jh...

wedlug nich ostatnoi wygralismy:
http://www.warhammerturnering.dk/rangli ... st2009.asp

;)