DE 2250BP

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
ksuM
Falubaz

Re: DE 2250BP

Post autor: ksuM »

Nie zabijasz w drugiej turze 3/4 lordem.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie do konca rozumiem po co tu warriorzy. chyba tylko jako 3 core ale kolejny fast nie bylby tu lepszy?

no i postaralbys sie wcisnac troche harpii jeszcze jako screen smoka lub gwardii/exekow ;)
@garg wg. twoich wyliczen jestes w dupie glebokiej po takiej szarzy.

szarzujesz na nich zabijasz championa.
potem zabijasz 6-7 czyli w sumie z 15 sie zrobilo 7. Znowu chlopaki zdaja stubborna (choc zabijasz mniej. ale nieistotne. statystycznie zabijasz 5)
poniewaz jest tura de oni podstawiaja ci araz za exekami cokolwiek
twoja tura masz 2 opcje: zabijasz w sumie 7 czyli wybiles oddzial. Jego smok po ruchu widzi twojego masz szarze
zabijasz w sumie 6 czyli ostatni spiepra w fo. Wbijasz sie w to co stoi za ostatnim exekiem. dostajesz smoka na flanke tyl znowu

i jak sie okazuje straciles najwiekszy atut w swojej armii a przeciwnik swoj ma caly czas

;)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Shino pisze:nie do konca rozumiem po co tu warriorzy. chyba tylko jako 3 core ale kolejny fast nie bylby tu lepszy?

no i postaralbys sie wcisnac troche harpii jeszcze jako screen smoka lub gwardii/exekow ;)
@garg wg. twoich wyliczen jestes w dupie glebokiej po takiej szarzy.

szarzujesz na nich zabijasz championa.
potem zabijasz 6-7 czyli w sumie z 15 sie zrobilo 7. Znowu chlopaki zdaja stubborna (choc zabijasz mniej. ale nieistotne. statystycznie zabijasz 5)
poniewaz jest tura de oni podstawiaja ci araz za exekami cokolwiek
twoja tura masz 2 opcje: zabijasz w sumie 7 czyli wybiles oddzial. Jego smok po ruchu widzi twojego masz szarze
zabijasz w sumie 6 czyli ostatni spiepra w fo. Wbijasz sie w to co stoi za ostatnim exekiem. dostajesz smoka na flanke tyl znowu

i jak sie okazuje straciles najwiekszy atut w swojej armii a przeciwnik swoj ma caly czas

;)
Shino nie rozpatrywałem tutaj względem całej bitwy, tylko względem walki smoka z ExE. A jeśli mówisz o moim smoku DE gdzie od 7/8 miechów gram na hydra blade + potion to spoko... na pewno nie wybije ich w 2 tury i nie wybije ich do nogi...
ksuM pisze:Nie zabijasz w drugiej turze 3/4 lordem.
jak nie? 4 A z s5/6 trafiasz na 3 na 2 W bez as. na lekkim farcie wybijesz 4...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Dargan
Warzywo

Post autor: Dargan »

Nie wybijesz bo rzucisz 4x1 na woundy... a on ci odda jednym i zabije ci generala na 6s...

Gdybanie panowie zostawmy prorokom i psychicznie chorym...
Swoja drogą ja bym sie obawiał co do takie szarzy bo jak nie daj Boże to...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

GarG pisze: Shino nie rozpatrywałem tutaj względem całej bitwy, tylko względem walki smoka z ExE. A jeśli mówisz o moim smoku DE gdzie od 7/8 miechów gram na hydra blade + potion to spoko... na pewno nie wybije ich w 2 tury i nie wybije ich do nogi...
no jesli masz hydra blade to masz s4. masz srednio 6 atakow.
wiec ze smoka przebijasz 4 ranisz prawie 4
z dolu trafiasz 4 przebijasz prawie 3 (2 z hakiem)

wiec liczenie moje bylo jak najbardziej na miejscu. Jesli uzywasz potiona na execow to chyba tym lepiej dla smoka przeciwnika co? :>

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

@shino
Warriorzy są tam głównie do trzymanai czarki, zajmowania Cora i ostatecznie są klockiem za 98 pkt, wieć mogą zająć się supportem. Właśnie przez ten przeklęty kocioł zwykłe unity potrafia byc uzyteczne. Wiecie, jak Dark Riderzy łamią lekką piechotę od przodu z kotłowym +1A? Szybko. aż miło:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Shino pisze:
GarG pisze: Shino nie rozpatrywałem tutaj względem całej bitwy, tylko względem walki smoka z ExE. A jeśli mówisz o moim smoku DE gdzie od 7/8 miechów gram na hydra blade + potion to spoko... na pewno nie wybije ich w 2 tury i nie wybije ich do nogi...
no jesli masz hydra blade to masz s4. masz srednio 6 atakow.
wiec ze smoka przebijasz 4 ranisz prawie 4
z dolu trafiasz 4 przebijasz prawie 3 (2 z hakiem)

wiec liczenie moje bylo jak najbardziej na miejscu. Jesli uzywasz potiona na execow to chyba tym lepiej dla smoka przeciwnika co? :>
A kto tu mówi o uzywaniu pota... Hydra blade jest o tyle fajny ze w takich przypadkach moze mieć wiecej ataków a jak shino doskonale wiesz ta gra nie jest statystyczna i np. moge zabić 6... wiadmomo ze moge tez nie zabić nikogo... Bo to są kostki :mrgreen:
Dargan pisze:Nie wybijesz bo rzucisz 4x1 na woundy... a on ci odda jednym i zabije ci generala na 6s...

Gdybanie panowie zostawmy prorokom i psychicznie chorym...
Swoja drogą ja bym sie obawiał co do takie szarzy bo jak nie daj Boże to...
Ma bardzo małe prawdopodobienstwo na KB.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Masters of theoryhammer!

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Dokładnie . A co do smoka i szarży na exeków , to wątpię , że przez 2-3 tury stania w nich , nie dostałby jakiejś szarży . Gdyby babcia miała wąsy ... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

czasem zwykły Hold wystarczy, by się w dupę głeboka pakować. ale spoko, za godzine ide testować dalej, wieczorem opisze jak poszło
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Wczoraj testowane z WE. Fakt, że dośc dziwnie złozonymi:
Ancient Treeman
Zwykłe drzewo
3x8Dryad
3x10 GG
6Wardancerów
Alter do bicia biegacza
BSB z HoDA
2xWild Riderzy

tak poważnie, to nawet nie mam co o tej bitwwie opowidać, 2-3 tury szachów, a póxniej 2-3 tury regularnego oklepywania kuzynów z lasu:D
@Egzeki społowili oba drzewa
@Gwardia wyczysćiła flanke Dyrady, 2xGG (harpie i MAGICZKA (sic!)pomogły)

Myślalem, ze mając dwa drzewa przeciw sobie, nie dam sobie rady bez bolców...
20-0

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Nic nie mówie bo nie wiem jakie kto miał rzuty, ale patrzac na ta rozpiske WE i Twoja to akurat ten we to była plewa... no off ofc.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

myśle, że rozpa była mocniejsza niż się wydaje i zlozona pode mnie.
Ancient Treeman mial trafianie na 6+ w chalange na przykład, które nie obsysało w kontekscie smoka

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Drogi Gremlinie , jeżeli uwazasz kazdego kto chce wyprobowac dana jednostkę powszechnie uważaną za plewną ,bo nigdy nią nią grał , za plewe to albo jestes kompletnym ignorantem albo sam jesteś plewą :wink:
Ancient Treeman nie jest zły , tylko nie miał okazji złapac smoka :D

Dargan
Warzywo

Post autor: Dargan »

Coś mi mówi że 2 Hydra by się mogła przydać, może wywal Egzeków i dodatkowo BG dopakuj...
Tylko sugeruje.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

a to hydra nie jest już 0-1?

Awatar użytkownika
DracoPL
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: DracoPL »

Dmtrij pisze:a to hydra nie jest już 0-1?
Jest, jest...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Zagrałem również bitwe z Demonami
Rozpa:
Wrona
Herald tęczy
Herald Khorna BSB
2x10 Horrorów
2x6Psów
2x5 Furii
6 Falmersów
2 Fiendy

Przeciwnik taktycznie lepiej rozważał cóż uczynić, szybko skrócił mnie o fasty harpie. Ja zrobiłem bła ustawiając hoteka tak, że był 13" od wrony która puszczała obszarówki. jednak magia nie zabijał zbyt wiele i zaczęły się szarże demonów po punkty:
Bloodletterzy z BSB w Smoka (pomogły im flamery od tyłu) - miałem BSB w 10'' od tego combatu
Wrona w CoK(pomogły furie od boku) - też w zasięgu BSB
Lord ustał na przerzucie
Cok zadziwiająco zdały wszystkie savy i zaczęły exterminowac furie

w mojej turze smok dostał pomoc od egzeków (a było to kluczowe, zeby lord mógł rzucić wyzwanie BSB demonów)

gwardia starała się dogonić horrory i psy
drugie psy rozbiły sie o hydrze łby

Po skasowaniu BSB flamery i blodletterzy sie odesłali, CoK dalej meczyli wrone, która raczej przegrywała CR,
Gwardia nie dała rady złapac żadnego wroga
Poźniej wrona miała turbo ture trafiając wszystko i wszystko raniąc, a nawet blood Shield of Khain ich nie ratował:D:D:D
skończyło by sie w okolicach remisu, gdyby opponent nie wpadl na to, ze egzekutorzy biegaja po zaoranym polu normalnie. zaszarżowali w Fiendy, z OVERRUN'a wpadi Wronę i w ostatniej turze ją zabili

Gwardia się nie spiała, w końcu wjechała w horrory, zabili w dwa combaty heralda i kilka (3) zwykłych, ale po przyjęciu psów na dupę ustali się we dwu (champion i st)) na stubbornie
po zabiciu :
Wrony
BSB
Hrealda tęczy
Psów
Flamerów
Fiendów
społowieniu jednych Horrorów
Furii

i straceniu:
czarki (caddy)
Warriorów
CoK
2xDark Riderów
Harpii
połowy Gwardi
połowy smoka
i połowy Hydry

wydaje mi się, ze wynik oscylował w granicach
2560-1265= 16:4
ale mogłem się gdzies pomylis przy liczeniu.
dawno już nie grałem towarzyskiej bitwy

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Janiszek pisze:Drogi Gremlinie , jeżeli uwazasz kazdego kto chce wyprobowac dana jednostkę powszechnie uważaną za plewną ,bo nigdy nią nią grał , za plewe to albo jestes kompletnym ignorantem albo sam jesteś plewą :wink:
Ancient Treeman nie jest zły , tylko nie miał okazji złapac smoka :D
Drogi Janiszku, gram WE od 3 lat, tak wiec co potrafi dana jednostka w armii WE raczej wiem, natomiast patrzac na zestawienie jednostek jakie posiadałes TY, a jakie Twój wróg widze pewne rozbieżnosci pomiędzy nimi a wynikiem końcowym. Dostałeś ostra kakune... niemneij jednak zaznaczyłem miły Panie, że nie widziałem bitwy i rzutów... . Poza tym nie wiem jaki gracz WE pozwolił by sobie złapać 2 drzewa egzekami i je społowic zamiast grzecznie ostrzeliwac je korzonkami i gg podobnie z gwardią. Jedyna sytuacje jaka sobie moge wyobrazić to szarża 2ma drzewkami na jeden oddział, ale przynajmniej juz nadkruszony : )

Ponadto, nigdzie nie napisałem ze wieksze drzewko jest złe - wręcz przeciwnie! Umiejetnie zagrany potrafi sporo namieszać. Sam Dimitrj zauważył że rozpiska WE była składana dokładnie pod jego DE, stad plewny gracz który z tak złożona rozpa pozwolił sobie wklepać maske. ( ale podkreslam sytuacji na stole nie znam).

Reasumując nie rozumiem Twojej spiny, chyba ze czytanie ze zrozumieniem nie jest Twa mocna strona.

Z wyrazami szacunku

Gremlin.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Muszę przyznać, że zajebiste efekty przynosi Twoja rozpiska. Też sobie ją przetestuję na jakimś lokalu i zobaczę, czy mnie również przypasują egzeki. Trochę pewnie będzie bolał brak harpii, ale całą 6 edycję grało się na jednm oddziale i dawało radę :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ