Utrata sztandaru a flee

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Utrata sztandaru a flee

Post autor: Andrzej »

Czy jeśli dam flee jako odpowiedź na szarże, tracę sztandar?
Ostatnio zmieniony 21 sie 2009, o 13:31 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Tak jeśli przeciwnik Cię dogoni :P - w pozostałych wypadkach nie.

pzdr,
Ż.

P.S. pkt. za przechwycenie sztandaru przeciwnik zdobywa tylko jak zbrejkuje/wytnie w pień w H2H oddział ze szmatką

Andrzej
Pan Spamu

Też mi się tak wydawało. Grałem w bardzie i miejscowi "eksperci" zgodnie twierdzili, że tracę. Kiedy nie mogli tego znaleźć w RB, stwierdzili, że jest to w faqu :? Dodam tylko, że straciłemw ten sposób Battle Banner na BSB i banner of ellyrion na DP, a była to bitwa na lige

Bard - dla ciebie, dla rodziny

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

bo to źli ludzie byli
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

zażądaj powtórzenia bitwy i buzi w pompkę :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Andrzej pisze:Czy jeśli dam flee na szarże, tracę sztandar?
Nie tracisz. Musisz być złamany w walce wręcz.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

To z waszych wypowiedzi można wyciągnąć wniosek że FLEE to nie jest zwykłe spier... przed przeciwnikiem tylko taktyczny odwrót. Spoko zasada =D>
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Andrzej
Pan Spamu

Ok, dzięki. Następnym razem jak ktoś się będzie kłócił, zabiorę go do kafejki i pokażę ten temat :wink:

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Nie kumam co tu ludzie piszą i nie chce mi się dokładnie tego analizować i nie kumam czy chodzi ci o zdobywanie sztandaru czy o jego utratę. Ale napisze co i jak dokładnie:

Sytuacja 1: Oddział Wroga - Charge ! Twój - Flee uciekłeś od szarży - nie tracisz sztandaru jak się zbierzesz nadal go masz.

Sytuacja 2: Oddział Wroga - Charge ! Twój - Flee nie uciekłeś od szarży - tracisz oddział, przeciwnik nie zdobywa jednak sztandaru (nie ma dodatkowego +100 pkt bonusu)

Sytuacja 3: Walka wręcz - Twój oddział przegrywa, ucieka, oddział wroga nie goni - tracisz sztandar, wróg nie zdobywa go jednak (nie ma dodatkowego +100 pkt bonusu)

Sytuacja 4: Walka wręcz - Twój oddział przegrywa, ucieka, oddział wroga goni i dogania - tracisz sztandar oraz jednostkę uciekającą , wróg go zdobywa (ma dodatkowe +100 pkt jeśli przeżyje tym oddziałem do konca bitwy)

Sytuacja 5: Walka wręcz - Twój oddział przegrywa, ucieka, oddział wroga goni i nie dogania - tracisz sztandar ale nie jednostkę uciekającą , wróg go zdobywa (ma dodatkowe +100 pkt jeśli przeżyje tym oddziałem do konca bitwy)

Sytuacja 6: Walka wręcz - Twój oddział zostaje wycięty w pień - tracisz sztandar wróg go zdobywa (ma dodatkowe +100 pkt jeśli przeżyje tym oddziałem do konca bitwy)

Podsumowując: Sztandar jednostka traci tylko gdy zostanie zabita, zawsze gdy ucieka z walki z powodu breaka oraz w przypadku gdy np w strzelaniu zostaje zabity jeden z szeregowych modeli gdy masz tylko muzyka i sztandar w oddziale - wtedy możesz zdecydować się ściągnąć sztandarowego lub muzyka wedle uznania.

ODPOWIEDZ