WE 2250BP
WE 2250BP
Hej, myślę nad rozpami na najblizsze turnieje w ten weekend.
Pierwszy na 2250 BP & reg
SPELLWEAVER 4 lvl 315
- DS
- DS
- DS
- DS
ALTER NOBLE 156
- GW, Shield
-Oaken Armour
ALTER NOBLE 158
- GW, Shield
- Briarhearth
- Amaranthine Brootch
NOBLE BSB 192
-Great Eagle
-Sword of Might
- Stone of the Crystal Mere
-L.armour,
2x8 Dryads 192
1x10 Glade Guards 120
5x Wild Riders 130
6x Wild Riders 156
6x Wild Riders 156
6x War Dancers 115
-Musican
2x Treeman 570
co by tu można zmienić??
druga rozpa na 1500:
caddy 140
ALTER NOBLE 158
- GW, Light Armour, Shield
- Helm of the hunt
ALTER NOBLE 158
- GW, Shield
- Briarhearth
- Amaranthine Brootch
2x8 Dryads 196
1x10 Glade Guards 120
6x Wild Riders 199
-Warbanner
5x Wild Riders 130
5x wardancers 90
1x Treeman 285
zostaje 24 pkt, na co je wydać, lub co zamienić??
pozdr
Pierwszy na 2250 BP & reg
SPELLWEAVER 4 lvl 315
- DS
- DS
- DS
- DS
ALTER NOBLE 156
- GW, Shield
-Oaken Armour
ALTER NOBLE 158
- GW, Shield
- Briarhearth
- Amaranthine Brootch
NOBLE BSB 192
-Great Eagle
-Sword of Might
-L.armour,
2x8 Dryads 192
1x10 Glade Guards 120
5x Wild Riders 130
6x Wild Riders 156
6x Wild Riders 156
6x War Dancers 115
-Musican
2x Treeman 570
co by tu można zmienić??
druga rozpa na 1500:
caddy 140
ALTER NOBLE 158
- GW, Light Armour, Shield
- Helm of the hunt
ALTER NOBLE 158
- GW, Shield
- Briarhearth
- Amaranthine Brootch
2x8 Dryads 196
1x10 Glade Guards 120
6x Wild Riders 199
-Warbanner
5x Wild Riders 130
5x wardancers 90
1x Treeman 285
zostaje 24 pkt, na co je wydać, lub co zamienić??
pozdr
Ostatnio zmieniony 19 sie 2009, o 10:36 przez Wojtuś, łącznie zmieniany 2 razy.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
- dziekanotr
- Wodzirej
po pierwsze bsb nielegalnie zlozony ,pierwsza rozpa taka sobie...dalbym duzej magiczce przerzuty kosci dispella i scrolla jak chcesz, zamist jednego nobla daj caddego, masz juz niezla ochrone magiczna, 10 lucznikow to bardzo malo, na Twoim m iejscu znalazl bym pkt na jeszcze jeden/dwa oddzialy, tych jednych wildow dalbym bez bannera, za latwo go zdobyc moim zdaniem,pozdro
EDIT: a tak chcialem byc pierwszyy;p
EDIT: a tak chcialem byc pierwszyy;p
poza tym, ze jak nawet umiesz mu dac dwuraka to po co mu SoM?
strasznie słabiutka rozpa, nie dośc że Cię mało, to jakoś tak bez mocy.
czym ty tu zabijasz? bo ani nie magia, ani manewrami ani strzelaniem. chociaz jezeli to na dmp, to moze da sie z tego remisera wyciągnąc.
strasznie słabiutka rozpa, nie dośc że Cię mało, to jakoś tak bez mocy.
czym ty tu zabijasz? bo ani nie magia, ani manewrami ani strzelaniem. chociaz jezeli to na dmp, to moze da sie z tego remisera wyciągnąc.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Aha! no tak zapomniałem, że to BSB, to co mu dać zamiast HoDY?
Edytowane.
a jak bym skorcił WD do gołej 5tki i BSBka z orzełka i dałbym mu HoDĘ, Asyendis Bane, a za resztę punktów GG, to by uszło?
a jak bym skorcił WD do gołej 5tki i BSBka z orzełka i dałbym mu HoDĘ, Asyendis Bane, a za resztę punktów GG, to by uszło?
co do rozpy na 2k:
Altera z regenka zmieniał bym na Altera HoDa+HoH i tyle jeżeli chodzi o herosów ^^ BsB na Orle przy 2óch brokułach jest bardziej niz ok. Jezeli miałbys zamiar go przerobic na piesza wersje to nie widze sensu wkładania 2 drzewek ( za jedno wchdza np. WW/canon + kolejni wildzi ) bo zazwyczaj nie dajesz/ przeciwnik Ci na to nie pozwoli obu przerzutu.
Jezeli chodzi o cory to zle policzyłesz koszt punktowy driad 2x8 kosztuja 192 pts, zreszta BsB na Orle też kosztuje 192pts. Z wildów zrobiłbym 2 gołe 6stki Wardancerów przycioł do 6ciu z muzykiem, jezeli nie ma w nich BsB`ka nie ma sensu dawac imo chempiona, za zaoszczedzone punkty (dokładnie 120) mozesz sobie wrzucić co chcesz kolejnych GG/GR/WH. : )
Zakładam ze jestes niedoświadczonym graczem stad, raczej unikaj punktów które mógłbys oddac wroga za darmo ( sztandary), poza tym więcej tanich oddziałów imo jest bardziej skuteczne. Na altera hodownika wiadomo nalezy uwazać ( szczególnie na cannony), ale jest bardzo przydatny tyle ze uber miękki ^^. do szarzy kombinowanych jest świetny - jezeli jest taka mozliwosc rzucaj nim chellenga tak aby ew. nie miał kto po nim bić : )
Wiadomo że możesz uwzglednić moje uwagi, badz sie nimi podetrzeć ; P anyway powodzenia na turnieju i pozdro ; D
P.S co ro rozpy na 1500, to taki standard tyle ze bez hody i z mała iloscia łuczników pozostałe punkty wrzuć w co chcesz, badz cos przytnij i wstaw cos innego?
Altera z regenka zmieniał bym na Altera HoDa+HoH i tyle jeżeli chodzi o herosów ^^ BsB na Orle przy 2óch brokułach jest bardziej niz ok. Jezeli miałbys zamiar go przerobic na piesza wersje to nie widze sensu wkładania 2 drzewek ( za jedno wchdza np. WW/canon + kolejni wildzi ) bo zazwyczaj nie dajesz/ przeciwnik Ci na to nie pozwoli obu przerzutu.
Jezeli chodzi o cory to zle policzyłesz koszt punktowy driad 2x8 kosztuja 192 pts, zreszta BsB na Orle też kosztuje 192pts. Z wildów zrobiłbym 2 gołe 6stki Wardancerów przycioł do 6ciu z muzykiem, jezeli nie ma w nich BsB`ka nie ma sensu dawac imo chempiona, za zaoszczedzone punkty (dokładnie 120) mozesz sobie wrzucić co chcesz kolejnych GG/GR/WH. : )
Zakładam ze jestes niedoświadczonym graczem stad, raczej unikaj punktów które mógłbys oddac wroga za darmo ( sztandary), poza tym więcej tanich oddziałów imo jest bardziej skuteczne. Na altera hodownika wiadomo nalezy uwazać ( szczególnie na cannony), ale jest bardzo przydatny tyle ze uber miękki ^^. do szarzy kombinowanych jest świetny - jezeli jest taka mozliwosc rzucaj nim chellenga tak aby ew. nie miał kto po nim bić : )
Wiadomo że możesz uwzglednić moje uwagi, badz sie nimi podetrzeć ; P anyway powodzenia na turnieju i pozdro ; D
P.S co ro rozpy na 1500, to taki standard tyle ze bez hody i z mała iloscia łuczników pozostałe punkty wrzuć w co chcesz, badz cos przytnij i wstaw cos innego?
za tą resztę wcisnąłem 5 Wildów, ale mysle, czy nie dać tych GG...
jestem ciekaw jak oddajecie za friko pkt za sztandary na wildach...
ja nie widze opcji zeby wildzi bez tych sztandarow latali... liczysz tylko na to co wbijesz?
w takim razie to tylko mobilniejsze driady sa...
czasem trzeba klocek od przodu machnac albo jakas inna kawe sprobowac a te dodatkowe +1 do cr w polaczeniu z mozliwym fo mocno sie przydaje...
jednak to tylko moje zdanie.
co do rozpiski to sam przemysl co chcesz tam wcisnac, potestuj, pozmieniaj znowu potestuj i znowu pozmieniaj bo to raczej konieczne bedzie jak zaczynasz WE....
jak dojdziesz do swojego "tego czegos" to bedziesz wiedzial ze to to.
pamietej ze kazda jednostka ma swoje zastosowanie i w zaleznosci od tego co chcesz robic ta rozpa takie unity wkladaj.
ja nie widze opcji zeby wildzi bez tych sztandarow latali... liczysz tylko na to co wbijesz?
w takim razie to tylko mobilniejsze driady sa...
czasem trzeba klocek od przodu machnac albo jakas inna kawe sprobowac a te dodatkowe +1 do cr w polaczeniu z mozliwym fo mocno sie przydaje...
jednak to tylko moje zdanie.
co do rozpiski to sam przemysl co chcesz tam wcisnac, potestuj, pozmieniaj znowu potestuj i znowu pozmieniaj bo to raczej konieczne bedzie jak zaczynasz WE....
jak dojdziesz do swojego "tego czegos" to bedziesz wiedzial ze to to.
pamietej ze kazda jednostka ma swoje zastosowanie i w zaleznosci od tego co chcesz robic ta rozpa takie unity wkladaj.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Kazdy gra jak lubi. Mnie osobiście siren song, średnio bawi gdy mam z "własnej" woli zaszarżować większego demonka oddziałem za 200 pts + sztama za 100.
- marcus_cheater
- Oszukista
To pewnie od niedawna. Bo jeszcze o tym nie słyszałem??dziekanotr pisze:syrenka nie dziala na immuny;p
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
Aż przeglądnąłem FaQ i uściślenia sędziowskie ... zgadnij co znalazłem ?dziekanotr pisze:syrenka nie dziala na immuny;p
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- dziekanotr
- Wodzirej
hehe jak latwo jest was w blad wprowadzic ;p sorry ale musialem ;D