Przechowywanie kości magii

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Przechowywanie kości magii

Post autor: DiabliQ »

Czy jeśli przy użyciu Czarnego amuletu pochłonę 1 niewykozystaną kość mocy i w następnej turze magii dodam ją do kostek rozproszenia, ale jej nie wykozystam, to czy w nastepnej turze przepada czy dalej moge jej użyc?
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

wrzuć aktualny opis przedmiotu bo wydaje mi się że doś istotnie się zmienił od ostatniej edycji :)
a tak BTW to rozumiem że chodzi Ci o Black Periapta z Wampirów ? :mrgreen:

pzdr,
Ż.

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Tak właśnie o to mi chodzi...

"Czarny Amulet umożliwia właścicielowi na koniec dowolnej fazy magii zachowanie jednej z jego własnych niewykorzystanych kostek Mocy bądź też jednej z niewykorzystanych kości Rozproszenia armii i dodania ich odpowiednio do puli kostek Mocy bądź kostek Rozproszenia w kolejnej fazie magii."

"The Black Pariapt allows the bearer to save one of his own unused power dice or one of the army's unused dispel dice at the end of any Magic phase, and then add it to his side's power or dispel dice pool in the next Magic phase."
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

możesz - z periapta do poola, nie wykorzystujesz więc znów przechowujesz - opis jest dość jasny :P

miłego,
Ż.

P.S. podejrzewam że chodziło Ci o kwestię co się dzieje z in dywidualną kością mocy bohatera - wędruje do wspólnych kości dispela i od tego momentu jest wspólna

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

aha, i wszystko jasne, dzięki za błyskawiczna pomoc :)
Obrazek

ODPOWIEDZ